Nah. Látom sikerült megint felpaprikázni a hangulatot...
Mahgar!
Az nem igaz, hogy nem tudunk egymás véleményére hatni. Engem észérvekkel meg lehet győzni. A gond az az, hogy én nem hiszem, hogy a mostani kormány jó. Szerintem az egész politikai elit úgy szar, ahogy van!Az én olvasatomban az ország a Fidesz politikája miatt bele lett kergetve egy demagógia versenybe. Ki bír minél nagyobb közgazdaságilag nyilvánvaló hülyeséget megetetni az egyszerű emberekkel.
És én így látom:
Orbán Viktor 1998-ban egy ígéret halmazzal megnyerte a választásokat, majd 2 hétre rá bejlentette:
Más a választási ígéret, és más a kormány program. Majd lehúzta a budin amit igért. Jól tette. Sajnos ő a szememben egy autokrata, a hatalom megszerzéséért mindenre képes (az ország érdekeit a végletekig figyelmenkívűl hagyó) ember. Ha nem viselkedik kiskirályként, simán ők kormányoznak tovább. (csak a lopásról annyit, hogy anno a Vegyépszer építette az autópályákat, miközben apa szállította a kavicsot... tenderesztetés nélkül)
Azt tudni kell, hogy a választásokat az elmúlt 2 alkalommal nem az MSZP nyerte meg, hanem Orbán veszítette el...
Ezt követően sajnos az összes választás irreális igérgetési versenybe ment át. A MSZP főbenjáró bűne a szememben, hogy 2002-ben megcsinálta amit megígért, úgy hogy nem volt rá fedezet... 2003/2004-ben kellett volna azt csinálni kb, amit most vére megcsinált a kormány. Leszarni a népszerűségi kérdéseket, annyit költeni, amennyit az ország megtermel. Nem ez történt, mert amint az embereket negatívan érintő kérdés merül fel jött Répási meg a másik szemüveges majom és nyomta a csengőt, hogy ez sanyargatás, meg újabb sarc, meg hol a pénz, stb...
Igen, adót kellene csökkenteni, régen azt kellett volna. De úgy, hogy azzal egy időben megszűnik az 13. havi nyugdíj, meg a közalkalmazottak fizetése is. Megszűnik az alanyi jogon járó szocpol, lakástámogatás, gázártámogatás, ingyens oktatás, tök ingyenes egészségügy, stb... Az utobbi kettő azért, hogy az emberek fogják már fel, hogy semmi sincs ingyen!!! Az ő adó FT-jaiból van finnanszírozva minden. És amikor ezeket az előremutató döntéseket meghozták, akkor népszavazást kezdeményeztek olyan kérdésben ami szerintem nonszensz. (akarunk-e fizetni valamiért) Sajnos a fidesz az tobbi években a kádári egyszerű emberrel elhitette, hogy a paternalizmus jó, és kívánatos dolog. Lófaszt!
Mindenki gondoskodjon magáról!
Az így felszabadult kibaszott nagy összeget pedig azonnal adó és járulék csökentésre kellett volna fordítani. Reális adókulcsok mellett pedig az utolsó fillérig kivasalni mindenkiből az adót!
Vagyonosádás vizsgálat. Alapjaiban jó dolog, de:
bazzeg nem 5 évre visszamenőleg, hanem azt mondani, hogy gyerekek november van. Januártól ezek a játékszabályok, ezek szerint tessék élni, költeni... Ugyanis most kurvára hiányzik a gazdaságból a bankok trezorjaiban tartott elévülésre váró magánvagyon. Senki sem mer venni semmit,mert rámásznak...
Szóval az elmúlt 7-8 évnek az a politikai nonszensz lett a vége, hogy Mo-n van egy kvázi nemzeti kommunista elveket valló "jobb oldalunk" és egy konzervatív gazdasági elemekkel takított neoliberális "bal oldalunk".
Végezetül nekem az a gondom, hogy 7 éve azt hallom, hogy mit miért és hogyan nem lehet megcsinálni. Azt, hogy isten igazából mit is kellene, nem... Lehet én lennék a legnagyobb Fidesz szimpatizáns, ha egy ember kiállna és elmondaná, hogy mit szeretnének csinálni... És az még mondjuk koherens is. Mert azt mondani, hogy 14. havi nyugdíjat kap mindenki, miközben 10%ponttal csökkentjük a járulék kulcsot, tök jól hangzik, csak kézenfekvő hülyeség...
Lopás: Nyilvánvalóan gátlásalanul lop az egész elit. De azt feltételezni, hogy ez a következő években nem így lesz, az a világ legnagyobb naivitása...

Mint Debrecenben (akár a tűzhöz közel lévők körében is) sokat mozgó látom, hallom, hogy ott mi történik... Ugyan az, mint az országban...

Szóval ne gondoljuk már azt, hogy majd az új vezetés a nagy magyar nemzeti érdekekre hívatkozva nem fog lenyulni egy fillért sem...

Az egész elit megélhetési politikus... Semmi máshoz nem ért. Muszáj lopni...
Kisebbség:
Pontosan azt kellene csinálni, mint Szlovákiában. Leszarni a baloldali értékeket és pontosan annyi segélyt adni, ami pont az éhenhalástól menti meg az embereket és tűzzel vassal szocializálni az a 2 generációt akikabban nőttek fel, hogy segélyből meg lehet élni...
Mi kell ehhez? Munka lehetőség. Ugyanis az ország legnagyobb gondja az alacsony foglalkoztatottság. Ez sajnos 7%-al kevesebb, mint az eu átlag. Csak a nagy gond az az, hogy míg ez a diplomások körében -1% az EU átlaghoz viszonyítva, addig az alacsony végzettségüek körében 20%. Tehát olyan multikat kellene berángatni az országba, akik a szalag mellé fel tudják venni ésb betanított munkásként alkalmazni tudják ezeket az embereket. De mivel itt elképesztően magas a munkát terhelő járulék, nyilván senki sem hoz ide ilyesmit. Ezért csökkenteni kellene a szociális hálót, a juttatásokat, mindent. Amit az emberek használnak kicsit azt pedig fizetőssé tenni, hogy érezzék, hogy semmi sincs ingyen és próbáljanak minőséget követelni. Aztán az így felszabaduló összegekből adót és járulékot csökkenteni...
Jah, ha ez történik, akkor népszavazás jön, ami nem ezekről a kérdésekről szól, hanem, hogy a kormány mondjon le...
Tehát én megint csak azt mondom, hogy jöjjenek az előrehozott választások! És győzzön meg a Fidesz arról, hogy TÉNYLEG tudják, hogy mit kell csinálni. Ha sikerül nekik ÉN leszek a legnagyobb hívük és esküszöm neked még be is lépek a pártba... Csak annyit remélek, lesz egy értelmesebb ellenzékük, akik végre az ország érdkeit és nem a saját hatalmi ambicióikat fogják az előtérbe helyezni... És nem fog ugyanaz a kiábrándult 60-70% az új kormány konstruktív javaslatai ellen népszavazni...