Történelem

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

Reflected

VO101_Papi írta:
VO101_NateDog írta:
VO101_Chewy írta:hááát Srácok...

a 2002-es választásokig nem értettem, hogy juthatott anno Hitler hatalomra... a TF-es beszéd óta vágom...
Ma (ha nem lennénk az EU tagjai) ha kiállnék és megalapítanám a Magyarok Cigány Ellenes Pártját, simán jutnék a Parlamentbe... Szánalom és szégyen az országnak. De megértem, hogy a sok embernek akik végre ráeszméltek, hogy semmi sincs ingyen. (Igen bazzeg 8 éven keresztül (2000-2008) többet költöttünk, mint amennyink volt és most sajnos vissza kell fizetni...) Kell egy ellenségkép, akikre ezt rá lehet kenni... Megörülök attól, amikor pár ember azt hiszi, hogyha nem adunk segélyt, akkor nem lenne az országban probléma...
De lenne, mert elképesztő ebben az országban a demagógia mértéke. Mert nem arról kellene szólnia egy választásnak, hogy hány szerencsétlen, gondolkodni képtelen faszt veszünk meg a demagóg 13. meg 14. havi nyugdíjjal, bérrel, meg hitetjük el a tudatlan sokasággal hogy az állam határozza meg a gázárakat, hanem arról, hogy merre tartson ez a szar ország. Értelmes gazdaságpolitikáról, meg konstruktívitásról... Tudom, ez utópia, mert azt a szavazásra jogosúltak 80%-a nem értené. Nem lehetne hözöngeni, meg két bites jelszavakat skandálni...
Ehelyett egy szar kormánynak van egy mégszarabb ellenzéke, ami az egyértelműen előremutató dolgokat is megbassza, mert "tök mindegy mire csak mondjunk nemet" alapon politizál 7 éve...
És ezért tartunk ott ahol...
Nagyon sajnálom, hogy nem lett előrehozott választás... Kíváncsian vártam volna, mit tennének... Azt hiszem lesz még itt nagy csodálkozás...

És az meg végképp elkeserít, hogy az ország egyik legnagyobb költőjét (aki zsidó volt és zsidósága miatt – lényegtelen milyen módon – meg kellett halnia), akárki is háborús veszteségnek könyveli el... Ez egyszerűen cinizmus.
Na, legalább nem vagyok egyedül.
Akkor már hárman vagyunk :(
Négyen! :)
Jól beszéltél! Indulunk a választáson? :)

Én is riasztónak tartom a helyzetet:

Egy globális válságból úgy keres kiutat egy ország, hogy politikai pártok kissebségekre húzzák a vizes lepedőt, és így szereznek hatalmat. Elvégre sokkal jobb mást hibáztatni, mint saját magunkat. A kérdés: Hányat írunk?
a: 2009
b: 1933
c: mindkettő
d: egyik sem

A cigánykérdés pedig kétélű szerintem. A mi részünkről a negatív (és pozitív) diszkriminációt kellene elkerülni, az ő részükről pedig teljes gőzzel a társadalmi beilleszkedésre kellene hajtani. Egyik sem teljesül, mindenki hibás, csak épp mindenki azt hiszi, hogy csak a másik az.
De ez csak az én leegyszerűsített nézőpontom.
Lacusch69

Mondjuk ez már nagyon off... de:

A dolog kicsit mélyebb értelmű ezeknél...

Azért kell a hetedik bőr is lenyúzni a faxomról, hogy egyik-másik (mindegyik) párt lenyúlhassa a lóvét, valamint ebből a lóvéból fent tarthasson egy, a saját szegénységét többszörösen reprodukáló társadalmi réteget, amelyik biztos szavazóbázisa az aktuálisan többet ígérőnek? Ez a társadalmi réteg nem veszi ezt rossz néven, mert a segílyke elég ahhoz, hogy apu a kocsmáig elténferegjen, a kölkök meg iskola helyett hamarosan önellátóak lesznek. Így vagy úgy, de dolgozni egyik sem fog...
Itt nem kizárólag a cigányokra gondolok, "white trash" is van éppen elég...
Ezért nincs becsülete a munkának csak a bodzaszedésnek...

Felmerül bennem még egy kérdés: ha Szögi Lajost történetesen Kalányos Kevinkosztner hívják, vagy Pénzes Henit Lakatos Eszmeraldának; akkor vajon ugyanez lesz a sorsuk?
Vagy csak lett volna egy kis utcai handabandázás illetve meg sem erőszakolják, mert hagyja magát...?
Kép
Reflected

Lacusch69 írta:Mondjuk ez már nagyon off... de:

A dolog kicsit mélyebb értelmű ezeknél...

Azért kell a hetedik bőr is lenyúzni a faxomról, hogy egyik-másik (mindegyik) párt lenyúlhassa a lóvét, valamint ebből a lóvéból fent tarthasson egy, a saját szegénységét többszörösen reprodukáló társadalmi réteget, amelyik biztos szavazóbázisa az aktuálisan többet ígérőnek? Ez a társadalmi réteg nem veszi ezt rossz néven, mert a segílyke elég ahhoz, hogy apu a kocsmáig elténferegjen, a kölkök meg iskola helyett hamarosan önellátóak lesznek. Így vagy úgy, de dolgozni egyik sem fog...
Itt nem kizárólag a cigányokra gondolok, "white trash" is van éppen elég...
Ezért nincs becsülete a munkának csak a bodzaszedésnek...

Felmerül bennem még egy kérdés: ha Szögi Lajost történetesen Kalányos Kevinkosztner hívják, vagy Pénzes Henit Lakatos Eszmeraldának; akkor vajon ugyanez lesz a sorsuk?
Vagy csak lett volna egy kis utcai handabandázás illetve meg sem erőszakolják, mert hagyja magát...?
Igazad van, kifelejtettem a 3. felelőst, a mindenáron szavazókat szerezni akaró politikusokat. Csináljunk egy pártot, akik szabadon engedik a bűnözőket, hogy rájuk szavazhassanak :) na jó, ez túlzó példa volt, de a párhuzam megvan.
VO101 Mahgar

Gondoltam hagyom a p.-be az egészet és nem válaszolok, de ráérek:) Úgysem bírunk egymás véleményére hatni, mert nincs átjárás táborok és vélemények között. Olyan mintha más valóságban élnénk.
VO101_Chewy írta: hááát Srácok...

a 2002-es választásokig nem értettem, hogy juthatott anno Hitler hatalomra... a TF-es beszéd óta vágom...
Nekem pl. ez a cinizmus.
VO101_Chewy írta: De megértem, hogy a sok embernek, akik végre ráeszméltek, hogy semmi sincs ingyen. (Igen bazzeg 8 éven keresztül (2000-2008) többet költöttünk, mint amennyink volt, és most sajnos vissza kell fizetni egy részét...)
Nem a többet költés a baj, hanem a pazarlás. Minden 2-3-szor annyiba kerül, mint normáliséknál a metrótól kezdve, az alagutas alföldi autópályán át a mucsaröcsögei polgármester audijáig. Ráadásul azért, hogy a döntéshozótól a "szakértőkig" mindenki a nagy, drága beruházásból síbolja a magáét. Nyilván az is baj, hogy nincs koncepció a mezőgazdaságban vagy általában a gazdaságban. Nincs hatékony termelés. Az, hogy a szart kölcsönből fedezzük már 82 óta (első IMF hitelfelvételünk, ca. 22 milliárd usd), az csak természetes, sőt a kamatokat is már csak újabb zsíros kamatú kölcsönből tudjuk fizetni. Fasza, ezt még az unokák is fizetni fogják.

VO101_Chewy írta: Kell egy ellenségkép, akikre ezt rá lehet kenni... Megörülök attól, amikor pár ember azt hiszi, hogyha nem adunk segélyt a cigányoknak, akkor nem lenne az országban probléma...
Nem ez az elsőszámú probléma (ld. egyel feljebb), de ez is az. Az előző gazdasági, ez meg társadalmi. A segélyek kis hányadát teszik ki a költségvetésnek. Viszont az a réteg, amely erre rendezkedett be és szaporodásból tartja fenn magát sok kárt okoz. Ugyanis a semmittevés rövid úton termel olyan fiatalokat, akik "csínyből" lopnak, vernek, erőszakolnak, stb. Ha kis korukban (iskola előtt) nem kapnak normális mintát, akkor iskolában tanárt vernek, osztálytársat terrorizálnak és/vagy vernek, stb. Aki ezt a problémát nem látja, az lakjon egy ideig falun vagy 8-kerben és oda járassa iskolába lánygyerekét. Ja, és ebben minden vezető felelős úgy 3o évvel ezelőttől.

VO101_Chewy írta: De lenne, mert elképesztő ebben az országban a demagógia mértéke. Mert nem arról kellene szólnia egy választásnak, hogy hány szerencsétlen, gondolkodni képtelen faszt veszünk meg a demagóg 13. meg 14. havi nyugdíjjal, bérrel, meg hitetjük el a tudatlan sokasággal, hogy az állam határozza meg a gázárakat, hanem arról, hogy merre tartson ez a szar ország. Értelmes gazdaságpolitikáról, meg konstruktívitásról... Tudom, ez utópia, mert azt a szavazásra jogosultak 80%-a nem értené. Nem lehetne hözöngeni, meg két bites jelszavakat skandálni...
Ilyenekre gondolsz, ugye?:)

Kép

Kép

Olvasmányos és egy éve sincs:
http://szdsztapolca.blog.hu/2008/08/24/ ... tes_kell_1

Kép

Kép

Vagy erre a klasszikusra?

http://www.youtube.com/watch?v=18NurYweQSo

Egyébként mellesleg egyetértek az adócsökkentéssel. Nem azért, mert a "tudatlan sokaságba" tartoznék, hanem mert nem lehet másképp ösztönözni az embereket, cégeket arra, hogy itthon, legálisan adózzanak. Ráadásul többet költenének megkeresett pénzből és kevesebbet kölcsönből. Nem azért csalják az adót, mert bunkók, hanem mert irreálisan sok, bonyolult és ráadásul folyamatosan lopják odafenn. Mert ugye mit kapsz a befizetett adód lopás utáni maradékából? Xar egészségügyet, xar közbiztonságot, xar utakat, xar közlekedést, rosszul fizetett tanárokat, orvosokat, rendőröket, stb., stb.

VO101_Chewy írta: Ehelyett egy szar kormánynak van egy mégszarabb ellenzéke, ami az egyértelműen előremutató dolgokat is megbassza, mert "tök mindegy mire, csak mondjunk nemet" alapon politizál 7 éve...
És ezért tartunk ott ahol...
Persze. Nem azért, mert "elkúrták, nem kicsit, nagyon". Áruld már el, akkor mire való a kormánytöbbség a parlamentben? Mondj már egy javaslatot, törvényt, ami azért nem ment át, mert az ellenzék nem támogatta. Az ellenzéknek sehol a világon nincs döntésjoga. Egyébként szinte kivétel nélkül lesöprik és vitára sem tűzik az ellenzéki módosító javaslatokat. A konstruktivitás egyik oldalra sem jellemző magyarországon, de attól a kormányok felelősége, hogy mi történik, és nem az ellenzéké.

VO101_Chewy írta: Nagyon sajnálom, hogy nem lett előrehozott választás... Kíváncsian vártam volna, mit tennének... Azt hiszem lesz még itt nagy csodálkozás...
Szerintem is, csak nem úgy, ahogy gondolod:)
VO101_Chewy írta: És az meg végképp elkeserít, hogy az ország egyik legnagyobb költőjét (aki zsidó volt és zsidósága miatt – lényegtelen milyen módon – meg kellett halnia), akárki is háborús veszteségnek könyveli el... Ez egyszerűen cinizmus.
A népírtás szörnyű. A háborús halál is szörnyű. A munkaszolgálat is szörnyű. Az emberi brutalitás ebben az időszakban (és később is) alig ismert határokat. Én ugyanúgy fejet hajtok a faji, osztály vagy más alapon meggyilkoltakat, mint a háborúban elesetteket. De megértem azt is, aki egyiket vagy másikat akár személyes okból, akár világnézetből súlyosabbnak ítél meg.
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Reflected írta: Akkor már hárman vagyunk :(
Négyen! :)
Jól beszéltél! Indulunk a választáson? :)

Én is riasztónak tartom a helyzetet:

Egy globális válságból úgy keres kiutat egy ország, hogy politikai pártok kissebségekre húzzák a vizes lepedőt, és így szereznek hatalmat. Elvégre sokkal jobb mást hibáztatni, mint saját magunkat. A kérdés: Hányat írunk?
a: 2009
b: 1933
c: mindkettő
d: egyik sem

A cigánykérdés pedig kétélű szerintem. A mi részünkről a negatív (és pozitív) diszkriminációt kellene elkerülni, az ő részükről pedig teljes gőzzel a társadalmi beilleszkedésre kellene hajtani. Egyik sem teljesül, mindenki hibás, csak épp mindenki azt hiszi, hogy csak a másik az.
De ez csak az én leegyszerűsített nézőpontom.[/quote]
na. kezdek megnyugdni. jól látod a lényeget!
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101 Mahgar írta:.
Egy dolgot kellene már megérteni az átlagembereknek. A kisebbségek támogatására, legyen az roma, örmény, szlovák bármi, fordított pénz ELTÖRPÜL az mellett, amivel a fehérgalléros barátaink lehúzzák az országot! Csepp a tengerben, de tökéletes arra hogy a zembereknek odalökjék és elvonják a társadalom figyelmét, haragját az igazi problémákról.
Adózás:
Könyvelőirodán segítek most is igy hogy munkanélküli lettem, ugyanott ahol pont 10 éve is segítettem mielőtt a lelkemet eladtam volna a multiknak.
Hatványozottan megy a susmus, az adócsalás, a könyvelő irodák pedig partnerek ebben, hisz akkor a vállalkozó megy máshoz. Nem adócsökkentés kellene ide, hanem tételes elszámoltatás lebukás esetén pedig vagyonelkobzás including családtagok is!
Csak egy példa:
műanyag fröccsöntő üzem (gépek értéke cirka 30 milla), szállitmányozás(6 teherautó), szikviz gyártás, fagylaltgyár üzemeltetése mellett minden alkalmazott minimálbérre van bejelentve, a cég 3 évente termel egy nevetséges nyereséget (papíron). Mindemellett a cégtulajdonos kihajt a könyvelőből egy jövedelemigazolást hogy a családban született baba után az egyszeri szociális segélyt fel tudják venni. Na ez a hányinger és 90%uk ezt csinálja, látom, hallom, tapasztalom. Tisztelet a kivételnek persze! Ennek a rétegnek kellene a faszára lépni és hanyatt lökni. Persze én a bruttó 280ezremből kézbe kaptam 148at, aztán adtak 58ezer forint segélyt. Ez itt a fő gond.
VO101 Mahgar

VO101_NateDog írta:
Egy dolgot kellene már megérteni az átlagembereknek. A kisebbségek támogatására, legyen az roma, örmény, szlovák bármi, fordított pénz ELTÖRPÜL az mellett, amivel a fehérgalléros barátaink lehúzzák az országot! Csepp a tengerben, de tökéletes arra hogy a zembereknek odalökjék és elvonják a társadalom figyelmét, haragját az igazi problémákról.
Az igazi problémákról leírtam lentebb a véleményem (pazarlás, korrupció, államadóság, xar kormányzás). Kisebbségi támogatást ne keverjük a segélykérdéssel, mert a kettő nem azonos. Sőt, a többi kisebbséget is kár ilyen támogatáskor említeni, mert pl. uniós támogatást is cigány-felzárkoztatásra kapunk, nem is keveset, vagyis szlovákokról meg svábokról ilyen tekintetben szó sincs. (Nem emlékszem melyik falu polgármestere mondta, hogy a kistérség 4 milliárdot úgy kap meg az eu-tól, hogy abból 1 milliárdot cigány-felzárkoztatásra költ). Hogy ezeket a pénzeket síbolják legkönyebben? Hát ja (Kolompár Orbán gynúsított jelenleg pl.). Más kisebbségeknek érdekes módon nem kell felzárkoztatás... Lentebb írtam, hogy ez kis pénz a költségvetésben, de lehet hosszú volt a hozzászólásom, és nem olvastad. Attól még létezik a társadalmi-közbiztonsági probléma az említett cigányság egy részével.
VO101_NateDog írta: Adózás:
Könyvelőirodán segítek most is igy hogy munkanélküli lettem, ugyanott ahol pont 10 éve is segítettem mielőtt a lelkemet eladtam volna a multiknak.
Hatványozottan megy a susmus, az adócsalás, a könyvelő irodák pedig partnerek ebben, hisz akkor a vállalkozó megy máshoz. Nem adócsökkentés kellene ide, hanem tételes elszámoltatás lebukás esetén pedig vagyonelkobzás including családtagok is!
Vicces lenne. Látom lelki szemeimmel, ahogy az APEH próbálná elárverezni az elkobzott vagyont, de nem lenne aki megvegye, mert mindenkitől elkoboztak mindent... Az összes vállalkozás meg kimenne külföldre vagy bezárna. Nyilván nincs túl jó adózási morál ma Mo.-n. De ennek elsőszámú oka, hogy irreálisan magasak az adók, járulékok a nyújtott "szolgáltatáshoz" képest. Nincs reális túlélés, ha egy vállalkozás 1oo%-osan fehéren működne. A fölülről jövő élenjáró adókerülés (offshore-cégezés akár állami szinten is, BKV által szerződtetett cégek például, stb.) is azt a példát mutatják, hogy ne fizess adót, ha teheted, mert akkor hülye vagy. Ha kisebb adó lenne valószínűleg többen dolgoznának, dolgoztatnának legálisan, nem szürkén meg feketén. És az összbevétel is jelentősebb lenne. A másik oldalon egyébként millió példát tudok neked mondani, hogy az APEH hogy próbál áfát visszatartani, nem kifizetni, maguk közt meg 18 milliárdokat osztanak szét, mert végzik a munkájukat. Szóval a te módszereddel tönkre megy az ország. Csőd, munkanélküliség, külföldre menekülés (már most mindenki viszi ki a cégét, ha eddig nem tette), és persze nincs pénz, ami mondjuk a fogyaztást, a gazdasági cashflow-t életben tartaná. Ezt államcsődnek hívják.
Lacusch69

Nate, egy kérdés:

M.o.-n hány TERMELŐ ember tart el hány NEM TERMELŐT?

(Termelő= értéket előállító. Papírtologatók nem azok...)
Kép
VO101_MMaister

Igazából mindkét álláspontban rengeteg igazság van. Ez is csak abban erősít, hogy nem pártokkal, politikusokkal van a komoly baj.
Az igazán elkeserítő, hogy valójában így működik az egész ország, a putritól a parlamentig, a gyári melóstól a gyár tulajdonosig. Mindenki ügyeskedik, mutyizik, elteszi, megspórolja, megússza elcsalja amit tud. Ez a magyar út. Persze mindenkinek mások a lehetőségei ebben. A saját ügyeskedéséről viszont mindenki azt gondolja, hogy ez még belefér. Amíg ez az általános értékrend addig nem fog változni semmi. A politikai pártok, a politikusok miért lennének kivételek? Bele lehet menni a részletekbe, de az ördög nem ott van. Szar ügy.
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Lacusch69 írta:Nate, egy kérdés:

tévedsz.
Termelő= ELADHATÓ értéket előállító. Nem értem egyébként mire gondolsz pontosan, arra hogy az irodista nem termel, csak élősködik?
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Én nem igy látom. Csak egy példa:
a Tyco volt vezérére és seggnyalójára az USAban 25 év várt sikkasztás és adócsalás miatt. És ott nincs mese leülöd, ja hogy 60 vagy és nem jössz ki élve? Igy jártál barátom. Ha az ügyvédek ki is sikálnak a gatyád is rámegy a karrierednek meg annyi. Na ez kellene ide is.
Ma a vállalkozók 90%a Magyarországon adócsaló. Ezen nincs mit ragozni. Hiába csökkentesz te itt adót, ez a "lopjunk az államtól mert az nem bűn, sőt menő dolog" már 40 éve belerágta magát a emberek gondolkodásmódjába, sajnos a szocializmus hagyatéka. Vasszigor kellene. Ja és bukjon a könyvelő is aki esetleg az egész mókában részt vett!
De ez úgysem fog megvalósulni hisz kukátborogatni meg elkúrtadot üvöltözni jobb mint gondolkodni... :roll:
VO101_Sanyo
Site Admin

Öcsém 5 éve vállalkozó. A kevesek egyike, aki nem csal adót, mindent időben befizet (dolgozós autó részlet, telephelybérlet, stb.), rendesen végzi a munkáját, a kuncsaftok elégedettek. Tavasztól-őszig szinte egyfolytában dolgozik (télen holtszezon), mégis éppen csak annyit keres, amiből éppen meg tud élni. Néha nem elég, akkor jön a szülői segítség (az ősök már nyugdíjasok). Olyan iszonyat befizetnivalól, levonás meg a rák tudja mi van, hogy az valami elképesztő. Kérdem én, tényleg muszály megfojtani mindenkit, aki dolgozik, dolgozni is akar, neadjisten családot alapítana? Most ugrok bele én is a boltba, hátha ketten többre megyünk.

Másik véglet, főnököm. Szállítás, minimálbér +zseb, a 6ezres kajajegyet amit eddig is a fizu rovására kaptunk, most ugyan felemelték 12re, de az már csak melegkajára jó, szintén a fizu rovására. A 6 rongyot simán elnyomtam a boltban akármire, a melegkajajeggyel meg végülis 12 rongyot húznak ki a zsebemből (étterembe nem járunk, most a kebapost gazdagítjuk), nincs fizetett ünnep, szabadság csak 15 nap, az egyetlen könnyítés, hogy a járgánnyal hazamehetek. Az örzött parkolóért havi 4500-at fizetek.

Csak egy fuvallatnyi különbség, ugyebár. Gondolkodtam a külföldön én is, de valakinek itthon is kell maradnia... Szeretek itt élni, még akkor is ha minden oldalról sanyargatva vagyok.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101 Mahgar

VO101_MMaister írta:Igazából mindkét álláspontban rengeteg igazság van. Ez is csak abban erősít, hogy nem pártokkal, politikusokkal van a komoly baj.
Az igazán elkeserítő, hogy valójában így működik az egész ország, a putritól a parlamentig, a gyári melóstól a gyár tulajdonosig. Mindenki ügyeskedik, mutyizik, elteszi, megspórolja, megússza elcsalja amit tud. Ez a magyar út. Persze mindenkinek mások a lehetőségei ebben. A saját ügyeskedéséről viszont mindenki azt gondolja, hogy ez még belefér. Amíg ez az általános értékrend addig nem fog változni semmi. A politikai pártok, a politikusok miért lennének kivételek? Bele lehet menni a részletekbe, de az ördög nem ott van. Szar ügy.
Az a baj, hogy ez egy ördögi kör... Amíg szarok az adótörvények csak az adózik fehéren, akinek muszáj. Valahol mégis a törvényhozásnak kéne olyannak lenni, hogy legalább lehessen normálisan adózni egy cégnek. És akkor a nagyokról nem is beszélve, akik offshore cégeken keresztül semennyit nem adóznak. Ha bárki az én területemen adózna itthon is, nem maradna semmi. Konkrétan semmi. Ez a gáz.
VO101 Mahgar

VO101_NateDog írta:
Én nem igy látom. Csak egy példa:
a Tyco volt vezérére és seggnyalójára az USAban 25 év várt sikkasztás és adócsalás miatt. És ott nincs mese leülöd, ja hogy 60 vagy és nem jössz ki élve? Igy jártál barátom. Ha az ügyvédek ki is sikálnak a gatyád is rámegy a karrierednek meg annyi. Na ez kellene ide is.
Ma a vállalkozók 90%a Magyarországon adócsaló. Ezen nincs mit ragozni. Hiába csökkentesz te itt adót, ez a "lopjunk az államtól mert az nem bűn, sőt menő dolog" már 40 éve belerágta magát a emberek gondolkodásmódjába, sajnos a szocializmus hagyatéka. Vasszigor kellene. Ja és bukjon a könyvelő is aki esetleg az egész mókában részt vett!
De ez úgysem fog megvalósulni hisz kukátborogatni meg elkúrtadot üvöltözni jobb mint gondolkodni... :roll:
Amerikát kár emlegetned. Ott vasszigor van valóban, de 2o-25 százalék körüli adózás van. Ott nem is lehet az adóhatósággal tárgyalgatni, meg pénzbüntetéssel megúszni. Ott börtön van. De van egy élhető adózás. Itthon nincs. A két dolog csak együtt működik! A mai adózásban vezetnéd be, akkor alámcsőd és/vagy felkelés lenne.

Ne megyek is kukát borogatni, és háromszor felkiáltom, hogy elkúrtad:)
VO101_Chewy

Nah. Látom sikerült megint felpaprikázni a hangulatot...

Mahgar!
Az nem igaz, hogy nem tudunk egymás véleményére hatni. Engem észérvekkel meg lehet győzni. A gond az az, hogy én nem hiszem, hogy a mostani kormány jó. Szerintem az egész politikai elit úgy szar, ahogy van!Az én olvasatomban az ország a Fidesz politikája miatt bele lett kergetve egy demagógia versenybe. Ki bír minél nagyobb közgazdaságilag nyilvánvaló hülyeséget megetetni az egyszerű emberekkel.
És én így látom:
Orbán Viktor 1998-ban egy ígéret halmazzal megnyerte a választásokat, majd 2 hétre rá bejlentette:
Más a választási ígéret, és más a kormány program. Majd lehúzta a budin amit igért. Jól tette. Sajnos ő a szememben egy autokrata, a hatalom megszerzéséért mindenre képes (az ország érdekeit a végletekig figyelmenkívűl hagyó) ember. Ha nem viselkedik kiskirályként, simán ők kormányoznak tovább. (csak a lopásról annyit, hogy anno a Vegyépszer építette az autópályákat, miközben apa szállította a kavicsot... tenderesztetés nélkül)
Azt tudni kell, hogy a választásokat az elmúlt 2 alkalommal nem az MSZP nyerte meg, hanem Orbán veszítette el...
Ezt követően sajnos az összes választás irreális igérgetési versenybe ment át. A MSZP főbenjáró bűne a szememben, hogy 2002-ben megcsinálta amit megígért, úgy hogy nem volt rá fedezet... 2003/2004-ben kellett volna azt csinálni kb, amit most vére megcsinált a kormány. Leszarni a népszerűségi kérdéseket, annyit költeni, amennyit az ország megtermel. Nem ez történt, mert amint az embereket negatívan érintő kérdés merül fel jött Répási meg a másik szemüveges majom és nyomta a csengőt, hogy ez sanyargatás, meg újabb sarc, meg hol a pénz, stb...
Igen, adót kellene csökkenteni, régen azt kellett volna. De úgy, hogy azzal egy időben megszűnik az 13. havi nyugdíj, meg a közalkalmazottak fizetése is. Megszűnik az alanyi jogon járó szocpol, lakástámogatás, gázártámogatás, ingyens oktatás, tök ingyenes egészségügy, stb... Az utobbi kettő azért, hogy az emberek fogják már fel, hogy semmi sincs ingyen!!! Az ő adó FT-jaiból van finnanszírozva minden. És amikor ezeket az előremutató döntéseket meghozták, akkor népszavazást kezdeményeztek olyan kérdésben ami szerintem nonszensz. (akarunk-e fizetni valamiért) Sajnos a fidesz az tobbi években a kádári egyszerű emberrel elhitette, hogy a paternalizmus jó, és kívánatos dolog. Lófaszt!
Mindenki gondoskodjon magáról!
Az így felszabadult kibaszott nagy összeget pedig azonnal adó és járulék csökentésre kellett volna fordítani. Reális adókulcsok mellett pedig az utolsó fillérig kivasalni mindenkiből az adót!

Vagyonosádás vizsgálat. Alapjaiban jó dolog, de:
bazzeg nem 5 évre visszamenőleg, hanem azt mondani, hogy gyerekek november van. Januártól ezek a játékszabályok, ezek szerint tessék élni, költeni... Ugyanis most kurvára hiányzik a gazdaságból a bankok trezorjaiban tartott elévülésre váró magánvagyon. Senki sem mer venni semmit,mert rámásznak...

Szóval az elmúlt 7-8 évnek az a politikai nonszensz lett a vége, hogy Mo-n van egy kvázi nemzeti kommunista elveket valló "jobb oldalunk" és egy konzervatív gazdasági elemekkel takított neoliberális "bal oldalunk".

Végezetül nekem az a gondom, hogy 7 éve azt hallom, hogy mit miért és hogyan nem lehet megcsinálni. Azt, hogy isten igazából mit is kellene, nem... Lehet én lennék a legnagyobb Fidesz szimpatizáns, ha egy ember kiállna és elmondaná, hogy mit szeretnének csinálni... És az még mondjuk koherens is. Mert azt mondani, hogy 14. havi nyugdíjat kap mindenki, miközben 10%ponttal csökkentjük a járulék kulcsot, tök jól hangzik, csak kézenfekvő hülyeség...

Lopás: Nyilvánvalóan gátlásalanul lop az egész elit. De azt feltételezni, hogy ez a következő években nem így lesz, az a világ legnagyobb naivitása... :)
Mint Debrecenben (akár a tűzhöz közel lévők körében is) sokat mozgó látom, hallom, hogy ott mi történik... Ugyan az, mint az országban...:(
Szóval ne gondoljuk már azt, hogy majd az új vezetés a nagy magyar nemzeti érdekekre hívatkozva nem fog lenyulni egy fillért sem... ;)
Az egész elit megélhetési politikus... Semmi máshoz nem ért. Muszáj lopni...

Kisebbség:
Pontosan azt kellene csinálni, mint Szlovákiában. Leszarni a baloldali értékeket és pontosan annyi segélyt adni, ami pont az éhenhalástól menti meg az embereket és tűzzel vassal szocializálni az a 2 generációt akikabban nőttek fel, hogy segélyből meg lehet élni...

Mi kell ehhez? Munka lehetőség. Ugyanis az ország legnagyobb gondja az alacsony foglalkoztatottság. Ez sajnos 7%-al kevesebb, mint az eu átlag. Csak a nagy gond az az, hogy míg ez a diplomások körében -1% az EU átlaghoz viszonyítva, addig az alacsony végzettségüek körében 20%. Tehát olyan multikat kellene berángatni az országba, akik a szalag mellé fel tudják venni ésb betanított munkásként alkalmazni tudják ezeket az embereket. De mivel itt elképesztően magas a munkát terhelő járulék, nyilván senki sem hoz ide ilyesmit. Ezért csökkenteni kellene a szociális hálót, a juttatásokat, mindent. Amit az emberek használnak kicsit azt pedig fizetőssé tenni, hogy érezzék, hogy semmi sincs ingyen és próbáljanak minőséget követelni. Aztán az így felszabaduló összegekből adót és járulékot csökkenteni...
Jah, ha ez történik, akkor népszavazás jön, ami nem ezekről a kérdésekről szól, hanem, hogy a kormány mondjon le...

Tehát én megint csak azt mondom, hogy jöjjenek az előrehozott választások! És győzzön meg a Fidesz arról, hogy TÉNYLEG tudják, hogy mit kell csinálni. Ha sikerül nekik ÉN leszek a legnagyobb hívük és esküszöm neked még be is lépek a pártba... Csak annyit remélek, lesz egy értelmesebb ellenzékük, akik végre az ország érdkeit és nem a saját hatalmi ambicióikat fogják az előtérbe helyezni... És nem fog ugyanaz a kiábrándult 60-70% az új kormány konstruktív javaslatai ellen népszavazni...
VO101_Chewy

VO101 Mahgar írta:Az a baj, hogy ez egy ördögi kör... Amíg szarok az adótörvények csak az adózik fehéren, akinek muszáj. Valahol mégis a törvényhozásnak kéne olyannak lenni, hogy legalább lehessen normálisan adózni egy cégnek. És akkor a nagyokról nem is beszélve, akik offshore cégeken keresztül semennyit nem adóznak. Ha bárki az én területemen adózna itthon is, nem maradna semmi. Konkrétan semmi. Ez a gáz.
Pontosan. Csak azt is látni kell, hogy az adók nem azért magasak mert ez az oldal mondjuk a "gusztusos" 80 milliárd helyet 120-at nyúl évente, hanem azért mert 1000 milliárd forinttal többet költünk évente szociális juttatásokra. Ezeket meg kell szüntetni! Csak sajnos akkor jön egy szemüveges ember, a szótagoló retorikájával aki népsanyagatásról, az újabb bőr lehúzásáról beszél. A sok hülye meg beszopja...
Annyi kellene, hogy ők is odaálljanak és azt mondják:
Hülyék! Nincsen ingyé semmi. Nézzétek meg! Ebbe a faszságba megyünk tönkre... Ez meg ezt kell csinálni! Aztán ezt végig ütni, és végre azon vitázni, hogy az országnak stratégiailag a nanotechnológiába vagy a mezőgazdaságba kellene fektetnie... Csak ez sajnos azzal jár, hogy fel kell vállalni azt, hogy a politikusoknak hozniuk kell népszerűtlen döntéseket is. De úgy nehéz megnyerni 2/3-os többséggel a következő választásokat. Ezért tök kézenfekvő (őnsorsrontó) megoldás a következő:
Mondjuk azt, hogy MINDEN amit mondanak hülyeség!!! Semmit sem kell elvenni az emberektől! Sőt! Adót kell csökkenteni, és majd jön a tejjel-mézzel folyó kánaán... Aztán majd, ha odajutunk, megint azt mondjuk:
Jah, kormányon azért nem minden így van azért.
De legalább mi ülünk a trónón. Az igaz, hogy ez a trón egy jó nagy magunk építette kupac fos tetején van, de a mienk... Aztán most valamit csinálni kéne...
Jah le kellene bontani a szarkupacot. De sajnos ez csak úgy fog menni, hogy szembeköpjük magunkat, meg a saját ostoba höbörgésünket és tényleg értelmes reformokat csinálunk. Kiváncsian várom majd a magyarázatokat... :)
VO101 Mahgar

:)

Nem akarok kisregényt írni mégegyszer, de lehet nem fog menni. Megpróbálom fontossági sorrendben.

Gazdaságban tényleg valahol a mezőgazdaság, tudomány, fejlesztés, innováció körül kéne nagy pénzeket invesztálni. Pl. IMF kölcsönöket nem fiskális módon rövidtávú túlélésre kéne használni (és ebben az IMF is ludas sztem.). Egyelőre nincs koncepció semmilyen irányban és semelyik oldalon. Mindenki le van ragadva a számoknál. A mostani kormány semmi mást nem csinál, minthogy elvesz ahol csak lehet és várja, hogy ettől kisebb lesz a hiány. Gazdaságot nem ösztönöz, pedig ez jóval fontosabb.

Adózásban nagyjából egyet mondunk, ha jól értem. Bár én a pazarlásban látom a fő vesztességet, te a szociális hálón. Tény, hogy pl. egészségügy rengeteg pénzt emészt fel. Ez azért is van, mert a társadalom el van öregedve. Ha jól tudom kb. 3 millió nyugdíjas van... Ezért fontos a 3-4 gyerekes családokat komolyan támogatni, mert különben lehet várni vendégmunkásokat albániából meg más nálunk is jóval szegényebb országokból. Szóval nem lehet szerintem a szociális hálót ész nélkül elvágni. Kell a koncepció és a fokozatosság. Azzal abszolút egyetértek, hogy semmi se legyen ingyér (tandíj mellett szavaztam a múltkor). Ha valamiért fizetni kell, ott követelhetem a szinvonalat. Általában jónak gondolom azt, hogy ne nagy állami fazékból ömöljön a pénz, mert sok folyik mellé (pláne, ha politikusaink öntik). Mindenkinek több maradjon és úgy gazdálkodjon, ahogy neki jó. A kádári atyáskodással én sem szimpatizálok egyik oldalon sem.

Államadóság. Szerintem tárgyalni kell IMF-fel, világbankkal, hogy 4-5 évig kevesebbet fizessünk vissza, hogy lendületesen fejlődjön a gazdaság és stabilabb legyen a későbbiek visszafizetése, és ezt a pár évet kegyetlenül ki kéne használni, hogy ne faszságra menjen el, mint 15. nyugdíj meg lélegeztetőgép, hanem hosszútávon jövedelmező fejlesztésekre, kutatásra.

Vagyonosodási vizsgálat. Faszt jó dolog. Legalábbis így nem. A kisember már lassan a házát fogja rombolni, hogy nehogy túl értékes legyen. Az igazi maffiózók eleve offshore cégekkel mentik ki a vagyont és SK rendszámmal ellátot maffiamercikkel furikáznak, esetleg a pofátlanabbak Burkina Faso-i rendszámmal. A tulaj úgyis az offshore cég. (ingatlanadóból is ki fognak esni ugyanilyen módon). Igenis ösztönözni kell az embert, hogy gyarapodjon és legyen a munkának jutalma. Ha a jól menő vállalkozás eredménye, hogy jön az APEH és jól megbasz persze, hogy xar az adózási morál.

Populizmus. Persze, hogy van. A demokrácia így működik. A puha, racionális diktatúra, vagy a sok évre berendezkedett jó kormányzás sokszor hatékonyabb (szingapúr vagy kína esete, pl.). Csak halkan jegyzem meg a fidesz is elvette el a 13. havi nyugdíjat 98-o2-ben, amit az mszp első heteiben szavazott vissza. Az más kérdés, hogy most ugyanez fordítva van és vélhetően lesz.

Lopás. Tudod, nem a lopás a lényeg. Mindenhol van amerikától kínáig, csak nálunk sokkal pofátlanabb módon zajlik ez. A másik az, hogy nyugati országokban viszonylag jó kormányzás és jobb mutatók mellett lopnak, ráadásul arányaiban kevesebbet. Ja, és ha valaki lebukik magától lemond. Nálunk ugye erről szó sincs, nálunk naés van.

Orbán. Én ezt másképp látom, bár messze nem vagyok fan. Mégsem tudnék hirtelen jobbat helyette, max szeretnék jobbat. Azt azért hozzáteszem, hogy egyik kormány sem kapot annyi negatív médiát, mint az Orbán-Torgyán kormány. Pl. heti-hetes azért jött létre, hogy ellenzékien, viccesen röhögjenek az akkori kormányon. 2oo2 óta persze nem ellenzéki a humor...

Még egy zárojeles dolog. Annak idején a heti-hetestől a nepszabadságig körberöhögték a fideszt az olyan ötletekért, mint az olimpia vagy a "merjünk nagyot álmodni", pedig ha nem is feltétlenül ezekkel, de mindenképp kellenek olyan nagyszabású tervek, álmok ahhoz, hogy egy társadalom önbecsülése, lelkesedése hatékonyabb, jobb munkát eredményezzen.
Reflected

Az a durva, hogy mindannyiótoknak igaza van. Úgy értem: mindenkinek vannak jó érvei, okos meglátásai. Sajnos ilyet sem láttam még Magyarországon: intelligens politizálás.
VO101_Chewy

Látod, meggyőződésem hogy az értelmes emberek nagyrészt ugyanúgy látják a dolgokat... Természetesen vannak különbségek, de azért ez kettőnk közt a normális szinten belül van. Sajnos én az országban azt tapasztalom, hogy nagyon kevés "jobb oldali" beállítottságú embernek van önálló véleménye...
Azt viszont azonnal levágom, hogy melyik műsor a kedvence a Hír Tv-n... ;) Mert azt is nézem ám, hogy tisztában legyen a másik oldal véleményével...
Tényleg csak pár mondatban reflektálnék az általad leírtakra. Biztos hosszú lesz...;)
VO101 Mahgar írta::)

Nem akarok kisregényt írni mégegyszer, de lehet nem fog menni. Megpróbálom fontossági sorrendben.

Gazdaságban tényleg valahol a mezőgazdaság, tudomány, fejlesztés, innováció körül kéne nagy pénzeket invesztálni. Pl. IMF kölcsönöket nem fiskális módon rövidtávú túlélésre kéne használni (és ebben az IMF is ludas sztem.). Egyelőre nincs koncepció semmilyen irányban és semelyik oldalon. Mindenki le van ragadva a számoknál. A mostani kormány semmi mást nem csinál, minthogy elvesz ahol csak lehet és várja, hogy ettől kisebb lesz a hiány. Gazdaságot nem ösztönöz, pedig ez jóval fontosabb..
Ez tök jól hangzik, hogy az IMF hiteleket ne rövidtávú túlélésre használjuk fel. Annyi a bibi vele, hogy ha nem erre kellene, akkor nem is kaptunk volna... :) Gondolom azzal tisztában vagy, hogy a magyar államot külföldi befektetők nem, vagy csak 12-14%-os kamat mellett lennének hajlandóak finanszírozni... Míg az IMF hitel asszem 6% körül ketyeg...
Gazdaságösztönzés. Keynes szerint ilyen helyzetben az is jó megoldás lenne, hogy az állam pénzt ásna el valahol majd fizetne az embereknek, hogy azt kiássa... És így teremtene keresletet. Csak ehhez pénz kellene. Az meg nincs, mert a rejtélyes december és január közötti hónapra meg gázár támogatásra (tényleg, miért nem támogatják a benzin árát?) meg a sok faszságra ellocsoltuk. Nyilván rengeteg beruházást kellene indítani, és pörgetni kellene a belső fogyasztást, de ahhoz pénz kell... Sajnos feléltük.
VO101 Mahgar írta: Adózásban nagyjából egyet mondunk, ha jól értem. Bár én a pazarlásban látom a fő vesztességet, te a szociális hálón. Tény, hogy pl. egészségügy rengeteg pénzt emészt fel. Ez azért is van, mert a társadalom el van öregedve. Ha jól tudom kb. 3 millió nyugdíjas van... Ezért fontos a 3-4 gyerekes családokat komolyan támogatni, mert különben lehet várni vendégmunkásokat albániából meg más nálunk is jóval szegényebb országokból. Szóval nem lehet szerintem a szociális hálót ész nélkül elvágni. Kell a koncepció és a fokozatosság. Azzal abszolút egyetértek, hogy semmi se legyen ingyér (tandíj mellett szavaztam a múltkor). Ha valamiért fizetni kell, ott követelhetem a szinvonalat. Általában jónak gondolom azt, hogy ne nagy állami fazékból ömöljön a pénz, mert sok folyik mellé (pláne, ha politikusaink öntik). Mindenkinek több maradjon és úgy gazdálkodjon, ahogy neki jó. A kádári atyáskodással én sem szimpatizálok egyik oldalon sem..
Az adózást jól látjuk. Az a gond, hogy kb 1,8 millió ember végez igazi termelő munkát Magyarországon. A többi az általuk befizetett összegből él. Ugyanis az orvosok, tanárok, köztisztviselők keresetét is a versenyszféra által befizetett adóból kell finanszírozni. Nyílván én sem azt mondom, hogy szüntessük meg a szociális hálót, hanem 4-5 év alatt csökkentsük le a környező országok szintjére... Ez kb 1000 milliárd forint elvételét jelentené.
Az a gond, hogy ebben az esetben jön a mostani ellenzék és kígyót békát kiabál... És csak az megy, hogy semmit sem kell elvenni, csak adót csökkenteni...
VO101 Mahgar írta: Államadóság. Szerintem tárgyalni kell IMF-fel, világbankkal, hogy 4-5 évig kevesebbet fizessünk vissza, hogy lendületesen fejlődjön a gazdaság és stabilabb legyen a későbbiek visszafizetése, és ezt a pár évet kegyetlenül ki kéne használni, hogy ne faszságra menjen el, mint 15. nyugdíj meg lélegeztetőgép, hanem hosszútávon jövedelmező fejlesztésekre, kutatásra.
Ez jól hangzik. Csak azért ez nem így megy sztem... Nézd me a balti állmokat meg Ukrajnát... Ha nem hozzák a megbeszélt számokat, nem kapják meg a következő részletet...
VO101 Mahgar írta: Vagyonosodási vizsgálat. Faszt jó dolog. Legalábbis így nem. A kisember már lassan a házát fogja rombolni, hogy nehogy túl értékes legyen. Az igazi maffiózók eleve offshore cégekkel mentik ki a vagyont és SK rendszámmal ellátot maffiamercikkel furikáznak, esetleg a pofátlanabbak Burkina Faso-i rendszámmal. A tulaj úgyis az offshore cég. (ingatlanadóból is ki fognak esni ugyanilyen módon). Igenis ösztönözni kell az embert, hogy gyarapodjon és legyen a munkának jutalma. Ha a jól menő vállalkozás eredménye, hogy jön az APEH és jól megbasz persze, hogy xar az adózási morál..
A kisembernek nincs 30 milla feletti kérója...;) A vagyonosodással kapcsolatban az a gáz, hogy 5 évre visszamenőleges és olyan dolgokat kérnek számon, amiről nem volt szó... (pénzforgalom bankszámlán, stb..)
Normális adókulcs mellett meg kell határozni a játékszabályokat, aztán pedig mindent szépen számon kell kérni. A kedves képviselő bácsikkal az élen!
VO101 Mahgar írta: Populizmus. Persze, hogy van. A demokrácia így működik. A puha, racionális diktatúra, vagy a sok évre berendezkedett jó kormányzás sokszor hatékonyabb (szingapúr vagy kína esete, pl.). Csak halkan jegyzem meg a fidesz is elvette el a 13. havi nyugdíjat 98-o2-ben, amit az mszp első heteiben szavazott vissza. Az más kérdés, hogy most ugyanez fordítva van és vélhetően lesz. .
Én személyesen a királyságot preferálnám. Lenne tulajdonosi szemlélet. Egyetlen baja van annak a rendszernek: a király személye. Ha fasz, akkor nagyon nagy szopás. Ha ügyes (lásd pl Dubai) akkor meg megy minden, mint a karikacsapás...
VO101 Mahgar írta: Lopás. Tudod, nem a lopás a lényeg. Mindenhol van amerikától kínáig, csak nálunk sokkal pofátlanabb módon zajlik ez. A másik az, hogy nyugati országokban viszonylag jó kormányzás és jobb mutatók mellett lopnak, ráadásul arányaiban kevesebbet. Ja, és ha valaki lebukik magától lemond. Nálunk ugye erről szó sincs, nálunk naés van..
Igen az ország nagy problémája a következmény nélküliség... De éppen most fogunk egy 3x megbukott embert miniszterelnőknek megválasztani...;)
Nyilván nyugaton ez sem történhetne meg...
VO101 Mahgar írta: Orbán. Én ezt másképp látom, bár messze nem vagyok fan. Mégsem tudnék hirtelen jobbat helyette, max szeretnék jobbat. Azt azért hozzáteszem, hogy egyik kormány sem kapot annyi negatív médiát, mint az Orbán-Torgyán kormány. Pl. heti-hetes azért jött létre, hogy ellenzékien, viccesen röhögjenek az akkori kormányon. 2oo2 óta persze nem ellenzéki a humor...

Még egy zárojeles dolog. Annak idején a heti-hetestől a nepszabadságig körberöhögték a fideszt az olyan ötletekért, mint az olimpia vagy a "merjünk nagyot álmodni", pedig ha nem is feltétlenül ezekkel, de mindenképp kellenek olyan nagyszabású tervek, álmok ahhoz, hogy egy társadalom önbecsülése, lelkesedése hatékonyabb, jobb munkát eredményezzen.
Orbán. Alapvetően szerintem csak ebben a kérdésben van ellentét közöttünk. De az tök unalmas lenne, ha Te is mindent úgy látnál, mint ahogy én... Nagyon kellene egyolyan normális politikai erő ami a fent megfogalmazottakat következetesen végigviszi...
Média:
Háát Torgyán tényleg nevetséges volt... ;) a heti-hetes pedig tényleg nagyban hozzájárúlt a 2002-es választási eredményhez... Most kiegyensúlyozott a média. Már van jobb oldali csatorna. Lehet azon is szocializálódni. Hogy mennyire ferdítenek az egyes adók pártszimpátia alapján az megint egy másik kérdés... Én pl nem nézek ATV-t mert a Hír TV-vel egy kategória a szememben. De azért csak a harcikedv fenntartása miatt megszoktam nézni a betelefonálós műsorokat a Hír és Echo Tv-n... Végtelenül szórakoztató, bár inkább kétségbeejtő, hogy azoknak az embereknek is pontosan akkora a szavazati joguk, mint pl a Tied, vagy az enyém... :(

Asszem lezárhatjuk a témát, aztán valamikor ihatnánk egy sört... ;)
Lacusch69

VO101_NateDog írta:
Lacusch69 írta:Nate, egy kérdés:

tévedsz.
Termelő= ELADHATÓ értéket előállító. Nem értem egyébként mire gondolsz pontosan, arra hogy az irodista nem termel, csak élősködik?

Nem, nem erről van szó. Arra gondoltam, hogy (ha jól emlékszem) M.o.-n kb.2millió termelő emberke van.
Ugyan nagyon fontos a logisztika, az irodai munka stb... de az nem termelő.
De nem itt a lényeg. hanem ott, hogy van fél millkó regisztrált munkanélküli meg egy millkó cigány akikből legalább 700ezret be kellene/lehetne vonni a termelésbe, ezzel 1/3 résszel többen termelnének és ennyinek nem kellene segélyt osztogatni.

Ami az adórendszert illeti: nem is az a probléma, hogy mennyi sz@rt fizetünk (szja,tb, helyi sarcok stb...) akár százalékosan, akár nominálisan; hanem az, hogy mennyi marad vásárlóerőként...
Könnyen okoskodik az a germán vagy amerókus, akinek adózás után 5-8 szorosa marad, mint nekünk (és még szerényen számoltam)

Én pl. tényleg nyugati színvonalú termékeket állítok elő itthon (régebben Németországba is exportáltam), csak éppen a német munkanélküli segély töredéke a fizetésem...
Kép
Válasz küldése