Történelem

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Papi

nekem a tatárok nyírták ki a rokonaimat, most melyik bíróságra menjek :icon_crazy: ?
Sirály
Kapcsolat:

VO101_Papi írta:nekem a tatárok nyírták ki a rokonaimat, most melyik bíróságra menjek :icon_crazy: ?
nem a kisbajszú emberke inkább :lol: :lol:
"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk."
Reflected

Ez durva....én tényleg nagyon sajnálom őket, és rettenetes amit velük tettek, mint ahogy az is hogy Magyarország milyen lelkesen közreműködött (nem éltem akkor, nem tudom, hogy az egyének mit tudtak/ nem tudtak tenni ellene, ezért ebbe nem akarok belemenni). DE: ez már már a röhej kategória, kb ugyanannyira nonszensz, mint a Szexuáliszaklatás Panda rész a South Parkban. Ugyanaz a sztori, csak egy másik nonszensz ürügy.
Arról nem is beszélve, hogy akik perelnek azok most légkalapáccsal rombolják a többi zsidó napjainkban sajnos amúgy sem rózsás megítélését.
VO101_Lecsó

Reflected írta:Arról nem is beszélve, hogy akik perelnek azok most légkalapáccsal rombolják a többi zsidó napjainkban sajnos amúgy sem rózsás megítélését.
Bingó!

Teljesen egyetértek!
Be kellene látni, hogy épeszű ember ilyen pert nem anyagi haszonszerzés céljából indít. Sajnos ez az egész semmi másra nem jó, csak hisztériakeltésre. Nyilvánvaló, hogy egy büdös forintot nem fognak megkapni soha, még ha meg is ítélnék nekik... Viszont lesz jó nagy polemizálás, mint ahogy már van is a különböző csatornákon, jobbról-balról. Hogy a liberális csőcselék akar keresztbe tenni Viktornak, meg hogy a szélsőjobb tervelte ki a zsidók eláztatására, stb...

Hányinger.
VO101_Menyus

Reggel melóban is ez volt a téma. Ha megnyernék a pert, ki kéne fizettetni az összes utassal a vonatjegyet+pótdíjazás+kamat. Még az is lehet, hogy jól jönne ki belőle a MÁV.
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
VO101_Menyus

Egyi ismerősömnek a História című történelmi lap 2009/9-10 számaira volna szüksége, nincs meg valakinek véletlenül valamilyen formában?
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
dr gonzo

VO101_Tom írta:Én megértem, hogy válság van, fogy a pénz, meg minden, de ehez azért már pofa kell... :roll:

http://index.hu/belfold/2010/02/10/zsid ... _a_mav-ot/

(Az összegen csak mosolyogtam, ezt még forintban sem tudnák behajtani)
Megy a hitelszámlára a többi százmilliárd dollár mellé, majd a felmenőink kifizetik.
Csatolmányok
shalom.jpg
shalom.jpg (44.56 KiB) Megtekintve 5708 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dr gonzo 2010.02.19. 14:03-kor.
Az élet nem mond el neked semmit, de mindent megmutat!!!
dr gonzo

Reflected írta:Ez durva....én tényleg nagyon sajnálom őket, és rettenetes amit velük tettek, mint ahogy az is hogy Magyarország milyen lelkesen közreműködött (nem éltem akkor, nem tudom, hogy az egyének mit tudtak/ nem tudtak tenni ellene, ezért ebbe nem akarok belemenni). DE: ez már már a röhej kategória, kb ugyanannyira nonszensz, mint a Szexuáliszaklatás Panda rész a South Parkban. Ugyanaz a sztori, csak egy másik nonszensz ürügy.
Arról nem is beszélve, hogy akik perelnek azok most légkalapáccsal rombolják a többi zsidó napjainkban sajnos amúgy sem rózsás megítélését.
Kun Béláék dicsőséges 133 napja és következményei megalapozták a közhangulatot. (szerintem Magyarország nem működött közre lelkesen, mert már egész Európában begyűjtötték a zsidókat, amikor Magyarországon pl: még filmfőszerepeket kaptak. Maximum a világháborúban, trianonban kivéreztetett lakosság, ellenszenvvel nézte a zsidó nagytőke rongyrázását, aranyvonatnyi vagyonát, és ez kihatott a szerencsétlen középrétegekre is. -csakúgy mint napjainkban)

Ami ellen harcoltak a fronton, az bekövetkezett, igazolódott az 50-es évek Rákosi korszakban.

Még Magyarországnál is többet tehetett volna USA, ha befogadja a Németország által kivándorlásra felkínált zsidó tömegeket, nekik csak a nagytőkés réteg, és a tudósok kellettek-valamiért. (vagy esetleg odadurrantottak volna a gázkamarának)

Amúgy szerintem az usa vasúttársasága fajsúlyosabb falat, tekintve a közreműködésével 95%-ban kiirtott, deportált -és még nem kárpótolt- észak-amerikai indiánokra.

De tudjuk, hogy az Ő fájdalmuk egyedi, így pl a gázai hadiszállítók felelőssége fel sem merülhet.
Reflected

A "zsidó nagytőke rongyrázása" jól hangzik, de én ahány zsidót ismerek (sokat) egyik sem gazdag, sőt. Ami közös bennük (az ismerőseimben)
-műveltek
-nem sok pénzük van
-többet dolgoznak, güriznek mint bárki más, akit ismerek

Legközelebb rákérdezek, hol az aranyvonatjuk ;)

És mi van a nem zsidó rongyrázókkal? Sőt, a nagytőkések nagyobb százalékban férfiak, mint zsidók, beszélhetünk a férfiak rongyrázásáról? Innen el tudnék menni extrémebb példák felé, de szerintem nincs rá szükség.

Az viszont igaz, hogy a nyugat is ludas, tényleg érdekes, hogy csak a tudósok kellettek nekik, és egy bomba sem hullott a gázkamrákra, vagy az oda vezető sínekre...
dr gonzo

Reflected írta:A "zsidó nagytőke rongyrázása" jól hangzik, de én ahány zsidót ismerek (sokat) egyik sem gazdag, sőt. Ami közös bennük (az ismerőseimben)
-műveltek
-nem sok pénzük van
-többet dolgoznak, güriznek mint bárki más, akit ismerek

Legközelebb rákérdezek, hol az aranyvonatjuk ;)

És mi van a nem zsidó rongyrázókkal? Sőt, a nagytőkések nagyobb százalékban férfiak, mint zsidók, beszélhetünk a férfiak rongyrázásáról? Innen el tudnék menni extrémebb példák felé, de szerintem nincs rá szükség.

Az viszont igaz, hogy a nyugat is ludas, tényleg érdekes, hogy csak a tudósok kellettek nekik, és egy bomba sem hullott a gázkamrákra, vagy az oda vezető sínekre...
Valószínű a te ismerősi köröd nem a két háború közötti nagytőkések közül kerül ki.

Amúgy szerintem ma is jellemző a gazdasági-pénzügyi térnyerés. Lásd jelenlegi pénzügyi válság. A bankok felelőtlen hitelkihelyezései miatt bankmentő hiteleket vesz fel az ország, miközben a bankok soha nem látott profitot érnek el. Akinek meg elveszi a bank a 4 éve fizetett lakását, és a fennmaradó 3-4 millió ft-ra megy a kamatos kamat, míg meg nem fizeti a 70.000.-Ft-os fizetéséből, nem fog allelujázni a hanuka alatt.

http://www.vknagykoros.c3.hu/zsid10.htm

Ajánlom a 4. fejezetet a témakörben.

"4. Erősödő antiszemitizmus

A két világháború között erősödő antiszemitizmus egyre inkább érződött Nagykőrösön is. A zsidóság gyors gazdasági-pénzügyi térnyerése egyre hevesebb indulatokat váltott ki a lakosságból. Az 1929/33-as gazdasági világválság csak fokozta ezt, miután a válság okozta nyomor legjavát a zsidó nagytőke számlájára írták."
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára dr gonzo 2010.02.19. 17:55-kor.
VO101_Papi

Fiúkák, ezt most itt abbahagyni de azonnal amíg nem vagyok morci, fárasszátok a levegőt máshol :twisted:
VO101_Sanyo
Site Admin

Időnként előjön ez a téma, a politikát kérném máshol folytatni.
"In thrust we trust!"
Kép
dr gonzo

VO101_Sanyo írta:Időnként előjön ez a téma, a politikát kérném máshol folytatni.
Vendégként tiszteletben tartom, hogy ha tabu a téma az asztalon, de szerintem történelmi tényeket írtam le.

Politikának, politikai hatalomgyakorlásnak közelébe sem mentem, nem uszítottam.
VO101_Sanyo
Site Admin

dr gonzo írta:Politikának, politikai hatalomgyakorlásnak közelébe sem mentem, nem uszítottam.
Semmi bajom veled, csak a (napi politikában) hangulatkeltésre alkalmas szavak kifejezetten ellenérzést váltanak ki belőlem. Ha ezeket nélkülözni tudod, nem szólok bele az érdemi vitába. :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Yosser

Azért nem árt ha tudjátok a Kazár birodalom, ami fennhatósága alatt a magyarok éltek az 500-700 körüli években zsidó vallású volt, és hát gondolom eléggé hathatott a magyarokra, illetve az ezek közül befogadott kabar törzsek is valószínűleg a judeaizmus követői voltak. Azaz, könnyen előfordulhat, hog a honfoglaló magyarság 20-30%-a is zsidó vallású (nem zsidó nemzetiségű!!!) volt.Szóval lehet hogy a sok antiszemita magyar őse zsidó volt! :D:D

Mondjuk ez is csak egy elmélet szerint, viszont érdekes....
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
dr gonzo

VO101_Sanyo írta:
dr gonzo írta:Politikának, politikai hatalomgyakorlásnak közelébe sem mentem, nem uszítottam.
Semmi bajom veled, csak a (napi politikában) hangulatkeltésre alkalmas szavak kifejezetten ellenérzést váltanak ki belőlem. Ha ezeket nélkülözni tudod, nem szólok bele az érdemi vitába. :)
Még szombaton küldtem privát üzenetet, hogy az általad megjelölt két kifejezést mivel helyettesítsem.

Ha lesz időd válaszolj légyszíves, hogy tisztázzuk a dolgokat.
VO101_Sanyo
Site Admin

dr gonzo írta:Ha lesz időd válaszolj légyszíves, hogy tisztázzuk a dolgokat.
Rendben, este megy a válasz.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_tvr

Mit szólnátok hozzá - ha ideiglenesen, amíg a választások és a vele járó felfokozott hangulat véget nem ér - az ilyen félreérthető témákat mellőznénk a mi fórumunkon. Eredendően ez egy, a VO101 virtuális és háborús repülésével, és az ehhez kapcsolódó történelemmel foglalkozó fórum. Vagy nyitni kellene Politika fórumot.
:icon_crazy:
VO101_Papi

NEM KELL NYITNI POLITIKA FÓRUMOT!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akinek nem tetszik a rendszer, húzzon el a p*cs*ba :068: !
Politizálunk sör mellett, úgy is itt lenne az ideje, írány a Stefánia söröző :icon_crazy: !
VO101_Sanyo
Site Admin

A válasz privátban megy, nem ide való. Egy korábbi hozzászólásom szerint a legfrissebb téma amiről itt lehet beszélni, a mai dátumot 15 évvel megelőző események. Politika abban sem lehet és nehezen viselem ha valaki nem hallgat a jó szóra. Mindenki tudja, hogy nagyon türelmes vagyok, de nem a végtelenségig.
"In thrust we trust!"
Kép
Válasz küldése