Heh, szerintem ez a vita teljesen meddo, akar a "ki lotte le Kennedy-t".
Meg ha neadjisten ki is derulne az igazsag az okokrol-elozmenyekrol, ami megtortent azon mar nem valtoztatna, legfeljebb kicsit mas megvilagitasba helyezne, de a vilag forogna tovabb.
Történelem
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_MMaister
A WTC egy érdekes téma, de kár róla vitatkozni, mert sosem derül ki az iagzság. Mindenesetre tettek már hasonló cifra dolgokat a múltban vezetők, hogy beszállhassanak egy háborús bizniszbe (lásd. pl. Lusitania esete)
De ami a Pentagonos esetet érinti, az hogy a gép elszublimált, az teljesen életszerű ilyen sebességnél való szilárd falba ütközésnél. A Pentagont meg nem Ytong téglából rakták.
Nézd meg ezt a videot. Egy Phantom trafál telibe egy betonfalat 770km/h-val. Gyakorlatilag elporlad:
http://www.youtube.com/watch?v=AB4IEa7jTJw
De ami a Pentagonos esetet érinti, az hogy a gép elszublimált, az teljesen életszerű ilyen sebességnél való szilárd falba ütközésnél. A Pentagont meg nem Ytong téglából rakták.
Nézd meg ezt a videot. Egy Phantom trafál telibe egy betonfalat 770km/h-val. Gyakorlatilag elporlad:
http://www.youtube.com/watch?v=AB4IEa7jTJw
-
- Site Admin
A CNN épületének tetejéről közvetítettek, nem a helyszínről.dr gonzo írta:A CNN és vezetöje, Walter Issacson olyan gyorsan ott volt az esemény helyszínén, hogy a második becsapódást már élöben közvetítette.
Tűzoltók voltak, gázszivárgást kerestek. A teljes anyagból készült egy dokumentumfilm, ez az a film.(Az első felvételt készítőnek, olyan "mákja" volt, hogy pont éppen a becsapódás helyére a fényviszonyokhoz beállított, fókuszált kamerája volt leállítva állványra.
Mert csak néhányuk jutott el a tűzig, ugyanis gyalog kellett felmenniük.A tűzoltók egyiköjük sem tudósított 1300 C forróságú tűzröl és olvadó acéltartókról, és még statikailag instabil elemekröl sem
Igen, ehhez tényleg kurva nagy mák kell.ennek ellenére azonosíthatóan megvolt az egyik terrorista pilóta útlevele, pedig ő közel volt a tűzhöz:-)

Ismétlem, a gép apró fecnikre ment szét. Tény, hogy az egyetlen felújított épületrészt találták meg. Tény, hogy a gépből szinte semmi sem maradt. Az United 93-as járata nem ment épületnek, nem lőtték le, belevezették a földbe. Abból sem maradt repülőgép formájú valami: wikipedia szócikkA pentagoni eseményekről, a gép mérete, és a pentagoni becsapódás mérete döbbenetesen eltér, a középen található felvétel, meg engem egy rakéta becsapódására emlékeztet, nem egy becsapódó repülőgépre.
Túlélőket kerestek és találtak is.(a wtc-t 2 napon belül elkezdték elszállítani, felénk egy sima autóbalesetnél is megvárják a jogerős bírósági ítéletet)
A videók érdekesek, de tele van "szerinte", "úgy gondolja" és hasonló szavakkal. Ezek nem kőbe vésett tények. "Robbanásokat hallott", az lehetett akármi, egy épülethez tartozó gáztartály, vízmelegítő, akármi. Nem mondom, hogy nem lehetett bomba, de nincs rá bizonyíték. Az épületen körbefutó "robbanás" szerintem csak porfelhő.
Ez egy olyan dolog, ami soha nem fog lecsengeni. Még ma is van aki azt hiszi, hogy soha nem jártunk a Holdon. Én úgy gondolom, aki összeesküvés elméleteket gyárt, az baromira ráér és értelmes dolgokon is törhetné a fejét.
Te úgy gondolod, ez egy óriási összeesküvés. Legyen. Talán akad ember abból a több ezerből aki érintett, aki valamikor beszélni fog. A holdraszálláson is dolgozott néhány, mégsincs olyan aki azt mondaná, kamu volt az egész.
Köszönöm, én megvagyok a saját kis békés világomban és nem gondolom mindenről, hogy a világot satuba szorító összeesküvés.

üdv:
Sanyo
u.i: Kérlek, csak azt idézd be, amire válaszolsz. thx
"In thrust we trust!"

- VO101_Tom
Ez igaz, a WTC látványos volt. Akkor viszont a pentagont, és a 93-as járatot volt logikátlan beszervezni. Ráadásul egy repülőnek magyarázott rakétával.VO101 Mahgar írta:Megint egy parázs téma:)
Tom, a WTC azért kellett, mert ennél látványosabb nincs. Élő egyenes adásban mutatni az egész világnak egy gép belerepülését a világ legismertebb épületpárjába azért hatásosabb, mint a pentagonnál mutatni egy lukat:)
Apropo rakéta. Ha nem utasszállító csapódott be, akkor mi? Milyen típusú rakéta?dr gonzo írta: A pentagoni eseményekről, a gép mérete, és a pentagoni becsapódás mérete döbbenetesen eltér, a középen található felvétel, meg engem egy rakéta becsapódására emlékeztet, nem egy becsapódó repülőgépre.
A tomahawk (a legnagyobb USA cirkálórakéta típus), mégha transzponderrel is volt felszerelve, ami az utasszállító adatait mutatta a légiirányítóknak (radarképe akkor sem lenne nagyobb, mint egy autóé), a fél méteres tözsátmérővel, két méteres fesztávval, alig másfél tonnával (robbanófej nélkül) (http://www.fas.org/man/dod-101/sys/smart/bgm-109.htm) kizárt, hogy akkora sérülést okozzon, mint amit a képeken látni. Ha meg volt robbanófej, akkor a rombolás lenne teljesen más jellegű, és mértékű...
http://www.globalsecurity.org/military/ ... 347626.jpg
Az utasszállítóval megegyező méretű rakétákat két helyen használnak, az űrrepülésben a ruszkik (kölcsönkértek egy szojúzt?

-
Na és ha mégis rakéta volt, akkor hol az a járat amelyik végülis nem csapódott be?
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
- VO101_Tom
Na ja... biztos eladták... dikk má, álúmíniumVO101_Menyus írta:Na és ha mégis rakéta volt, akkor hol az a járat amelyik végülis nem csapódott be?

- VO101_MMaister
Csak ovatosan. Mindjart elindul a ciganyozos fejezet:)VO101_Tom írta:Na ja... biztos eladták... dikk má, álúmíniumVO101_Menyus írta:Na és ha mégis rakéta volt, akkor hol az a járat amelyik végülis nem csapódott be?
-
Nem akarok hosszasan írni, és kivételesen nem is fogok:) (ps. most se jött össze:D) Egy időben érdekelt nagyon a téma és amennyire az internetből lehet, körbejártam pro és kontra és nekem sokkal valószínűbb volt az "öszeeskúvéses" teoria. A "hol van a rakétával helyettesített gép"-re is van magyarázat, bár egyik sem volt túl meggyőző. Nem írom le a legkevésbbé hihetetlent, mert hosszú:) Tényleg olyan ez a téma, mint egy vallási vita: ki ebben, ki abban hisz, lelkülettől és tapasztalatoktól függően. Ráadásul eléggé könnyen le lehet járatni bármilyen elméletet azzal, hogy ebben csak paranoiások hisznek, és ez is csak olyan, mint a holdraszállásos vagy az ufós paranoia. Az mondjuk érdekes, hogy Stanley Kubrick (2oo1 űrodüsszeia rendezője) segített abban a munkában, amely a holdraszállás filmezését készítette elő. Van, aki azt gondolja erről, hogy ha meg is történt a holdraszállás mi egy más felvételt láthatunk. Ebben egyébként nem hiszek. Abban viszont biztos vagyok, hogy a politikában, világhatlmi játszmákban a háttérben sokkal durvább dolgok vannak, mint amit valóságnak látunk. Ide is igaz az a mondás, hogy a sci-fi és a valóság között annyi a különbség, hogy a sci-fi-nek hihetőnek kell lennie. A romokból előkerült terrorista ütlevél pl. nem menne el egy sci-fiben sem:) Lényeg, hogy amig van sör, addig lesznek összeesküvés-elméletek:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VO101 Mahgar 2009.05.27. 12:40-kor.
- VO101_Mortuus
Ez is a cék miatt van 

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
-
C.Ronaldo?VO101_Mortuus írta:Ez is a cék miatt van

Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
-
Na az ilyenekből kellene kimaradni...
Az összeseküvés elméletekről:
Persze lehet szövögetni, szinte mindenről. A holdraszállásról, meg a 9/11-ről.
Csak azt felejtik el az elmélet hívei, hogy van a világnak egy olyan szeglete, az arab világ, ahol:
1., a társadalmi rétegek lényegében nem léteznek, illetve igen, a milliárdosok és a nincstelenek.
2., csipkebokor vessző
3., a vallás olyan mértékben meghatározó a mindenapi életben, (sajnos csak a nincstelenek életében) mint sehol máshol a világon, ezért sokkal inkább alkalmas arra, hogy az éppen uralkodó osztály vagy diktatúra felhasználja azt. A buta embereknek bárhogy magyarázhatod a koránt, építhetsz ellenségképet, magyarázhatod a szegénységet a fejlett világ gazdagságával, miközben te ücsörögsz a Szaddam féle palotában és polírozgatod a Ferrari gyűjteményedet.
4., az országok nem rendelkeznek sem piacgazdasággal, sem iparral vagy mezőgazdasággal, sem normális társadalmi berendezkedéssel, (értsd ez alatt a szociális ellátó rendszert, vagy az újraelosztás rendszerét)van eladható nyersanyaguk vagy eladható földjük és ennyi.
Általánosságban:
A fejlett demokráciákban a politikai elit egyféleképpen őrizheti meg a hatalmát, mégpedig úgy, hogy az őt megválasztó polgárok kedvében jár, biztosítja az alapvető jogokat, a megélhetést, egészséghez, tanuláshoz, munkához való jogot és lehetőséget.
Ezzel szemben egy diktatúrában ezekbe mindbe bele lehet szarni, mert úgysem kell megkérdezni senkit, hogy tetszik-e neki a dolog vagy sem.
Az, hogy az eladott olaj ára az nem a szegényeket segíti felemelkedni, tanulni, munkához jutni, az a diktátort nem érdekli, az csak a nyugati világot érdekli, mert így a szegények mindig is szegények, buták maradnak, így a diktátor azt csinál, amit akar. Namost ha egy diktátor gecizik a nyugattal, mondjuk nem ad el olajat, vagy lerohanja azt az országot, aki eddig eladott, akkor két dolgot lehet csinálni:
1. megdönteni a hatalmát
2. szarni bele, haljanak mégjobban éhen a nincstelenek kurdisztánban, mi meg fizetünk kétszer annyit az olajért, mert a világ nyersanyag készlete, ami eddig 1 egység volt, most hirtelen 0,7 lett.
Hogy az olajról szól az egész, meg a nyersanyagról?
Persze hogy arról. Be kellene látni, hogy az az élet, amit mi itt békésen éldegélünk, az az energiára épül. A világnak van egy összenergia felhasználása, amit biztosítani kell. Pont. Ha ez megoldható lenne békés és értelmes arab meg délamerikai államokkal, akik szívesen bizniszelnek a nyugattal, mert az nekik jó, akkor nem lenne semmi baj.
Aki azon arcoskodik, hogy a köcsög usa karöltve a fél fejlett világgal az olaj miatt háborúzik, az üljön le a szobája sarkába, és gondolkozzon el egy kicsit, mennyire része ő ennek a fogyasztói társadalmonak...
Személyeskedés nélkül:
hogy örülsz, mikor ki tudsz menni a reptérre, és elpöfögsz egy óra alatt 30-40 ezerért egy kis 100-as benyát? Ugye?
Vagy Te, kedves barátom, aki Audi TT-vel jársz, holott a WV Lupó is elvisz oda, ahova az audi...
Ha a mi kis megszokott életünk hirtelen kétszer olyan drága lenne máról holnapra, és le kellene mondani az ilyen luxus dolgokról mondjuk egy Chavez miatt, aki kommunistát játszik, holott olyan messze vannak a szándékai attól, mint makó jeruzsálemtől, akkor azt hogy nyelnénk be? Hmmm?
És most lehet jönni azzal, hogy ez demagógia, de sajnos ez az igazság. Én is sajnálom azokat az arabokat, akik be vannak oltva a hülyeséggel, de az ő szegénységükről nem én tehetek, hanem azok a Husszein és Binláden féle őrültek, akik úgy zsigerelik ki a saját országukat, ahogy nem szégyelik. És ha ezek az emberek eltűnnek a föld színéről, nem fogom sajnálni. És ha az én életem, jólétem és fizikai biztonságom azon múlik, hogy demokráciát erőltetünk ezekre az országokra, akkor tegyük.
Tudom, hogy önző vagyok, de mindenkinek jobb lenne. Még az araboknak is, mert nem kellene az értelmesebb és okosabb palesztínoknak átjárni izraelbe dolgozni.
Csak azt felejtik el az elmélet hívei, hogy van a világnak egy olyan szeglete, az arab világ, ahol:
1., a társadalmi rétegek lényegében nem léteznek, illetve igen, a milliárdosok és a nincstelenek.
2., csipkebokor vessző

3., a vallás olyan mértékben meghatározó a mindenapi életben, (sajnos csak a nincstelenek életében) mint sehol máshol a világon, ezért sokkal inkább alkalmas arra, hogy az éppen uralkodó osztály vagy diktatúra felhasználja azt. A buta embereknek bárhogy magyarázhatod a koránt, építhetsz ellenségképet, magyarázhatod a szegénységet a fejlett világ gazdagságával, miközben te ücsörögsz a Szaddam féle palotában és polírozgatod a Ferrari gyűjteményedet.
4., az országok nem rendelkeznek sem piacgazdasággal, sem iparral vagy mezőgazdasággal, sem normális társadalmi berendezkedéssel, (értsd ez alatt a szociális ellátó rendszert, vagy az újraelosztás rendszerét)van eladható nyersanyaguk vagy eladható földjük és ennyi.
Általánosságban:
A fejlett demokráciákban a politikai elit egyféleképpen őrizheti meg a hatalmát, mégpedig úgy, hogy az őt megválasztó polgárok kedvében jár, biztosítja az alapvető jogokat, a megélhetést, egészséghez, tanuláshoz, munkához való jogot és lehetőséget.
Ezzel szemben egy diktatúrában ezekbe mindbe bele lehet szarni, mert úgysem kell megkérdezni senkit, hogy tetszik-e neki a dolog vagy sem.
Az, hogy az eladott olaj ára az nem a szegényeket segíti felemelkedni, tanulni, munkához jutni, az a diktátort nem érdekli, az csak a nyugati világot érdekli, mert így a szegények mindig is szegények, buták maradnak, így a diktátor azt csinál, amit akar. Namost ha egy diktátor gecizik a nyugattal, mondjuk nem ad el olajat, vagy lerohanja azt az országot, aki eddig eladott, akkor két dolgot lehet csinálni:
1. megdönteni a hatalmát
2. szarni bele, haljanak mégjobban éhen a nincstelenek kurdisztánban, mi meg fizetünk kétszer annyit az olajért, mert a világ nyersanyag készlete, ami eddig 1 egység volt, most hirtelen 0,7 lett.
Hogy az olajról szól az egész, meg a nyersanyagról?
Persze hogy arról. Be kellene látni, hogy az az élet, amit mi itt békésen éldegélünk, az az energiára épül. A világnak van egy összenergia felhasználása, amit biztosítani kell. Pont. Ha ez megoldható lenne békés és értelmes arab meg délamerikai államokkal, akik szívesen bizniszelnek a nyugattal, mert az nekik jó, akkor nem lenne semmi baj.
Aki azon arcoskodik, hogy a köcsög usa karöltve a fél fejlett világgal az olaj miatt háborúzik, az üljön le a szobája sarkába, és gondolkozzon el egy kicsit, mennyire része ő ennek a fogyasztói társadalmonak...
Személyeskedés nélkül:
hogy örülsz, mikor ki tudsz menni a reptérre, és elpöfögsz egy óra alatt 30-40 ezerért egy kis 100-as benyát? Ugye?
Vagy Te, kedves barátom, aki Audi TT-vel jársz, holott a WV Lupó is elvisz oda, ahova az audi...
Ha a mi kis megszokott életünk hirtelen kétszer olyan drága lenne máról holnapra, és le kellene mondani az ilyen luxus dolgokról mondjuk egy Chavez miatt, aki kommunistát játszik, holott olyan messze vannak a szándékai attól, mint makó jeruzsálemtől, akkor azt hogy nyelnénk be? Hmmm?
És most lehet jönni azzal, hogy ez demagógia, de sajnos ez az igazság. Én is sajnálom azokat az arabokat, akik be vannak oltva a hülyeséggel, de az ő szegénységükről nem én tehetek, hanem azok a Husszein és Binláden féle őrültek, akik úgy zsigerelik ki a saját országukat, ahogy nem szégyelik. És ha ezek az emberek eltűnnek a föld színéről, nem fogom sajnálni. És ha az én életem, jólétem és fizikai biztonságom azon múlik, hogy demokráciát erőltetünk ezekre az országokra, akkor tegyük.
Tudom, hogy önző vagyok, de mindenkinek jobb lenne. Még az araboknak is, mert nem kellene az értelmesebb és okosabb palesztínoknak átjárni izraelbe dolgozni.
-
Még valami az összeesküvéssel elmélettel kapcsolatban:
Én nem hallottam még egyetlen arabot sem, aki azt mondta volna, hogy "ne köcsögöljetek már, nem mi robbantottuk fel a tornyokat."
Miért nem tagadja binláden a terrorizmus vádját? Hogy ő csak ott éldegél a hegyekben békésen nézi az aldzsazira tévét, és látja magát a fő terrorista személyében. Mi a fasz? Nem én voltam héj!
Az ilyen méretű összeesküvés elméletekkel az a baj, hogy képtelenség titokban tartani. Akárcsak a holdas dolgot. Annyi ember dolgozott ott, hogy képtelenség mindet elhalgattatni. Ha bunda lett volan már tudnánk róla. Arról nem is beszélve, hogy a hidegháború létezett. A fegyverkezési versenynek része volt az űrhajózás. Amikor meg két világhatalom feszül egymásnak, ott ilyen mértekben nem lehet blöffölni, mert egyszer kell csak bebukni és borul a viszonylagos egyensúly...
Én nem hallottam még egyetlen arabot sem, aki azt mondta volna, hogy "ne köcsögöljetek már, nem mi robbantottuk fel a tornyokat."
Miért nem tagadja binláden a terrorizmus vádját? Hogy ő csak ott éldegél a hegyekben békésen nézi az aldzsazira tévét, és látja magát a fő terrorista személyében. Mi a fasz? Nem én voltam héj!
Az ilyen méretű összeesküvés elméletekkel az a baj, hogy képtelenség titokban tartani. Akárcsak a holdas dolgot. Annyi ember dolgozott ott, hogy képtelenség mindet elhalgattatni. Ha bunda lett volan már tudnánk róla. Arról nem is beszélve, hogy a hidegháború létezett. A fegyverkezési versenynek része volt az űrhajózás. Amikor meg két világhatalom feszül egymásnak, ott ilyen mértekben nem lehet blöffölni, mert egyszer kell csak bebukni és borul a viszonylagos egyensúly...
-
- Site Admin
Én dobtam be a holdraszállást, hogy milyen népszerű lett. 

"In thrust we trust!"

-
Vagy két hete kérdezte az egyik cimborám, hogy szerintem volt-e. Mert látott egy filmet, és elbizonytalanodott. Mellesleg nem valami bölcsész, hanem gépészmérnök, ennek ellenére majdnem meggyőzték.
Neki is azt mondtam, hogy szerintem ekkorát nem lehet kamuzni...

Neki is azt mondtam, hogy szerintem ekkorát nem lehet kamuzni...
-
Hehe:) Hát Lecsó, kb. abban értek egyet veled, hogy csipkebokorvessző:)))
Amúgy rengeteg arab, arab ország kénytelen elhatárolódni minden nap a terrorista bélyegtől, amelyet a nyugati világban szinte mindenhol éreznek. Az, hogy te még nem hallottál arabot tiltakozni a terrorista vád miatt, az nem jelenti, hogy nincs is. BinLáden és Husszein is volt CIA-ügynök, ami azért minimum érdekes. Terrorizmus nincs összefüggesben az anyagiakkal (szegény vagy gazdag), inkább a nevelés, vallás, világnézet hatására megy ez. Igazából az amerika-ellenesség kizárólag az izraeli-arab konfliktus amerikai közvetett szerep hatására, illetve az arab országok (Afganisztán, Irak) elleni fellépés minőségéből fejlődött a mai szintre.
Hogy egy összeesküvés elméletet igenis titokban lehet tartani, azt a Kennedy esete mutatja. Egy titkosszolgálat tengernyi módon tud információkat visszatartani, a zsarolástól, az irat-titkosításokon át, emberek eltüntetéséig. Sok ember szereti jobban a családját, mint az igaszságot. Az, hogy nem hozzák nyilvánosságra az ominózus lefoglalt videókat pont egy ilyen eset. Vagy mégis mire fel kell titkosítani őket? Szóval nincs olyan, hogy valamit ne oldanának meg érdekeik érdekében.
Amit az kőolaj áráról mondasz az pont fordítva van. A háború alatt szökött fel az egekbe és csak fokozatosan csökkentgették, de még mindig magasabb, mint volt. Szóval az olaj ára nincs olyan összefüggésben politikai rendszerekkel. Irakot nem azért támadta meg az usa, mert "gecizett és nem adott olajat" sőt, Irak Gulf War I óta embargó alatt volt (néhány olajat-kajáér produkciót leszámítva). A háborút (fegyverestűl, olajostúl) az amerikaiak fizetik (közvetve sokan mások is), és ilyenkor az olajtermelő cégek, fegyveripar annak örül, ha drágán adhatják portékájukat. Ha ráadásul a döntéshozok is érintettek a bizniszben, akkor teljes az öröm és persze a kisember meg bekaphassa és kb. az unokája is fizeti majd ezt a háborút.
Irak azért is kellett, mert így biztosították maguknak az amcsik, hogy ne csak Szaud-arábia legyen a kőolaj-szállító, mert ugye ott sem tudni meddig marad az elég liberális, nyugat-barát rezsim. Egyre nyilvánvalóbb, hogy egy esetleges Irán-elleni háború is benne volt (van?) a tervben és ehhez is kell a közvetlen határ. Obama ugyan elvileg más vonalat akar képviselni. Majd kiderül.
Csak pár mondat az energiáról. Amióta van robbanómotor, azóta léteznek alternatívák. Mégis monopolhelyzet alakult ki a kőolaj javára és ugyan már pár évtizede érződik ennek a környezetre káros következménye, még mindig csak erőtlen és/vagy drága alternatívák léteznek. Hogy ez tudományos impotencia, vagy olajlobbi által elfojtott kisérletek következménye újabb összeesküvés-elméletek témája lehetne:)
A lényeg globálisan egyébként sztem az, bármiről is legyen szó (fegyver-, olaj-, gyógyszer-, bankbiznisz, stb.), hogy a föld vagyonát (és termelését!) viszonylag kevés család tartja kézben (néhány kivétel: kína, oroszo., stb., ahol más családok osztották el maguk közt a hatalmat, meg ami vele jár:)). A nagy többség pedig max. egy kényelmes, biztonságos anyagi szintre tornázhatja fel magát. Legalábbis a következő igazi világválságig.
Amúgy rengeteg arab, arab ország kénytelen elhatárolódni minden nap a terrorista bélyegtől, amelyet a nyugati világban szinte mindenhol éreznek. Az, hogy te még nem hallottál arabot tiltakozni a terrorista vád miatt, az nem jelenti, hogy nincs is. BinLáden és Husszein is volt CIA-ügynök, ami azért minimum érdekes. Terrorizmus nincs összefüggesben az anyagiakkal (szegény vagy gazdag), inkább a nevelés, vallás, világnézet hatására megy ez. Igazából az amerika-ellenesség kizárólag az izraeli-arab konfliktus amerikai közvetett szerep hatására, illetve az arab országok (Afganisztán, Irak) elleni fellépés minőségéből fejlődött a mai szintre.
Hogy egy összeesküvés elméletet igenis titokban lehet tartani, azt a Kennedy esete mutatja. Egy titkosszolgálat tengernyi módon tud információkat visszatartani, a zsarolástól, az irat-titkosításokon át, emberek eltüntetéséig. Sok ember szereti jobban a családját, mint az igaszságot. Az, hogy nem hozzák nyilvánosságra az ominózus lefoglalt videókat pont egy ilyen eset. Vagy mégis mire fel kell titkosítani őket? Szóval nincs olyan, hogy valamit ne oldanának meg érdekeik érdekében.
Amit az kőolaj áráról mondasz az pont fordítva van. A háború alatt szökött fel az egekbe és csak fokozatosan csökkentgették, de még mindig magasabb, mint volt. Szóval az olaj ára nincs olyan összefüggésben politikai rendszerekkel. Irakot nem azért támadta meg az usa, mert "gecizett és nem adott olajat" sőt, Irak Gulf War I óta embargó alatt volt (néhány olajat-kajáér produkciót leszámítva). A háborút (fegyverestűl, olajostúl) az amerikaiak fizetik (közvetve sokan mások is), és ilyenkor az olajtermelő cégek, fegyveripar annak örül, ha drágán adhatják portékájukat. Ha ráadásul a döntéshozok is érintettek a bizniszben, akkor teljes az öröm és persze a kisember meg bekaphassa és kb. az unokája is fizeti majd ezt a háborút.
Irak azért is kellett, mert így biztosították maguknak az amcsik, hogy ne csak Szaud-arábia legyen a kőolaj-szállító, mert ugye ott sem tudni meddig marad az elég liberális, nyugat-barát rezsim. Egyre nyilvánvalóbb, hogy egy esetleges Irán-elleni háború is benne volt (van?) a tervben és ehhez is kell a közvetlen határ. Obama ugyan elvileg más vonalat akar képviselni. Majd kiderül.
Csak pár mondat az energiáról. Amióta van robbanómotor, azóta léteznek alternatívák. Mégis monopolhelyzet alakult ki a kőolaj javára és ugyan már pár évtizede érződik ennek a környezetre káros következménye, még mindig csak erőtlen és/vagy drága alternatívák léteznek. Hogy ez tudományos impotencia, vagy olajlobbi által elfojtott kisérletek következménye újabb összeesküvés-elméletek témája lehetne:)
A lényeg globálisan egyébként sztem az, bármiről is legyen szó (fegyver-, olaj-, gyógyszer-, bankbiznisz, stb.), hogy a föld vagyonát (és termelését!) viszonylag kevés család tartja kézben (néhány kivétel: kína, oroszo., stb., ahol más családok osztották el maguk közt a hatalmat, meg ami vele jár:)). A nagy többség pedig max. egy kényelmes, biztonságos anyagi szintre tornázhatja fel magát. Legalábbis a következő igazi világválságig.
-
A robbanómotor az az amikor én a harmincassal telibeverem a Spitfire Merlin hajtóművét. Amire te gondolsz az a belsőégésű motorVO101 Mahgar írta: Amióta van robbanómotor,

Ezt nem lehetett kihagyni

Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
-
- Site Admin
lol 

"In thrust we trust!"

-
Az arab világnak a legszegényebb szeglete a volt Palesztína területe.VO101_Lecsó írta:Na az ilyenekből kellene kimaradni...
Az országra Egyiptomi fennhatósága idején Kánaán ( ismerős a hasonlat)országaként utaltak rá. (wikipedia), Jelenleg nem egyiptomi fennhatóság alatt van-sic
"Kánaán földje bővelkedett jó szántóföldekben, szőlőkertekben, olajtermő erdőkben. Ezenkívül gazdag veteményeskertek sorakoztak a vidéken. A folyók, tavak gazdagok voltak halban.A zöldellő folyóvölgyek jó legelőkben bővelkedtek. Az állatok tartása a legfontosabb foglalkozás volt. Tenyészettek juhot, kecskét, szamarat, szarvasmarhát, tevét, baromfit."
Aztán Idővel nem vették át a kereskedők a terményeiket, kivágták a narancsligeteket, olcsó lett a föld, megindultak a felvásárlások. Nem vették át a kereskedők a húst, egyre olcsóbb lett, levágták az állatokat, a legelőket is fel lehetett olcsón vásárolni............ tovább is van, mondjam még
2.csipkebokor vessző
3. te vagy az én párom-el lehet gondolkozni a párhuzamokon.
Én pl nem az általad leírtak miatt sajnálom az arabokat, hanem emiatt:
http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... light=gaza
Az elmúlt 2 évben sikerült egyszerű arab emberekkel beszélgetni, a magam módján. Semmi bajuk a vallásukkal, sőt szükségesnek tartják a testi-szellemi-lelki egyensúlyuk, békéjük megtartása érdekében.
Az egységes gazdaságuk, kultúrájuk, politikájuk virágkorában megkerülhetetlen nagyhatalom volt az arab világ. (Csakúgy mint a magyar.)
Husszein országa a 70-80-as években kimagaslott a környező országok közül, a jelenkor is visszasírja a husszeines időket alapvető kérdések tekintetében. (tudom nem minden népcsoport)
Bin-Laden egy USA ügynök.
Az országunkra is erőltettek demokráciát, soha annyi vér, könny, kín, nem volt ebben az országban-béke idején.
Amúgy szerintem jelenleg nem demokráciát erőltetnek az arab országokra. De lehet én látom rosszul a foszforosbombákat, a menekülttáborok elleni katonai csapásokat, az irak és palesztína, afganisztán feletti légteret, szétbombázott lakodalmakat, stb.
Az olajról és az egyéb energiahordozókról annyit, hogy szerintem az extraprofit, a pénz, illetve az ezek fölötti kizárólagos hatalom az ami motiválja azokat akiktől vásárolunk. Nem pusztán az a cél, hogy igazságosan jusson mindenkinek mindenből a világban.
Az élet nem mond el neked semmit, de mindent megmutat!!!
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
VO101_Yosser írta:A robbanómotor az az amikor én a harmincassal telibeverem a Spitfire Merlin hajtóművét. Amire te gondolsz az a belsőégésű motorVO101 Mahgar írta: Amióta van robbanómotor,![]()
Ezt nem lehetett kihagyni

hát ez kész!
-
EheheheVO101_NateDog írta:VO101_Yosser írta:A robbanómotor az az amikor én a harmincassal telibeverem a Spitfire Merlin hajtóművét. Amire te gondolsz az a belsőégésű motorVO101 Mahgar írta: Amióta van robbanómotor,![]()
Ezt nem lehetett kihagyni![]()
hát ez kész!