Azért amikor nem is írok is folyik ám a munka!
Tegnapelőtt leüvegszálaztuk az egyik szürke billentyűt, mert nem igazán bírta a terhelést egyik sem. Hát így azért jobban bízom benne, de sztem heves légiharcok közepette ez is eltörik.
Még múlthéten kifúrtam a gomgok helyeit, ma kitágítottam hogy bele is férnek a foglalatok., meg kerestem rugót hozzá, sikerült is megcsinálni, de valószínűleg esztergálni kell a gombokat, mert a szárai azoknak is gyengének bizonyulnak. (vagy túl erős a rugó)
Kigitteltem a hézagokat, hát még ne vegyétek alapul a művem, mert nem sokat gitteltem ezidáig, meg az öntőminta lesz majd kijavítva inkább mint mindegyiken gittelgetni.
Ami a képeken rajtavan elsütőbill még egy újabb próba egy másik anyagból.
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... age_01.htm
Project KG13
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
-
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
-
ejj, ez mar most is nagyon szep:) Hurra, Menyus, siess vele, mert en 26 tol 5ig vagyok otthon:)
-
Jah ez nekem is eszembejutott ma! Nem ígérem 100%-ra, megkérdem mit tudunk kihozni belőle neked holnapra, mert mi is már csak a héten melózunk. Legrosszabb esetben, ha megfelel ez a bot, ezt oda tudom adni.
Sok meló van vele, igazából ez csak magamnak tartanám meg. Lehet hogy csak egy januári posta lesz belőle...
Sok meló van vele, igazából ez csak magamnak tartanám meg. Lehet hogy csak egy januári posta lesz belőle...
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
-
Melóhelyen nézem a képeket, erre besurran vki mögém és hangosan elkiáltja magát: ááá te műbrokikat nézel?
-.-
Nem sürgetés csak nagyon érdekel hogy néz ki. Megdobbant a szivem a képet láttán Nagyon szép munka. A képeken lévő elsütő billentyű az az eredeti v a már erősített? Szép fémes színű.
-.-
Nem sürgetés csak nagyon érdekel hogy néz ki. Megdobbant a szivem a képet láttán Nagyon szép munka. A képeken lévő elsütő billentyű az az eredeti v a már erősített? Szép fémes színű.
-
VO101_Menyus írta:Jah ez nekem is eszembejutott ma! Nem ígérem 100%-ra, megkérdem mit tudunk kihozni belőle neked holnapra, mert mi is már csak a héten melózunk. Legrosszabb esetben, ha megfelel ez a bot, ezt oda tudom adni.
Megyek ki valamikor Angliába, meg asszony is megy január végén, esetleg így ki lehet juttatni...
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
-
Az fasza akkor összehozzuk úgy! Bocsi HWick tényleg nem tudtam gyorsabban.
Ma esztergáltam egy csomó kis gombot, de ma be is zárt a cég úgyhogy már csak januárban folytatódik a project.
Ma esztergáltam egy csomó kis gombot, de ma be is zárt a cég úgyhogy már csak januárban folytatódik a project.
-
Lassan halad előre a project, most gombokat esztergálok, de kell majd csinálni kést a nagy gombokhoz.
Elkészítettem a prototípus gombjait, beszereltem rugóstul mindenestül, este megtapogatható lesz a század összejövetelén.
Fotók délben!
Elkészítettem a prototípus gombjait, beszereltem rugóstul mindenestül, este megtapogatható lesz a század összejövetelén.
Fotók délben!
-
A képek:
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... CN9800.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... CN9801.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... CN9804.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... CN9800.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... CN9801.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... CN9804.JPG
-
Tetszenek a gombok. Fém lett végülis? Hogy áll a bothoz rögzitett kiegészitő gomb amit a hüvelykujjal nyomunk?
-
Nagyvonalakban átfutottam az egész topicot.Valaki fejtegette hogy nem-e lehetne nyákokat belefaragni.2oldalas nyákot lehet csinálni.Tervezés kérdése(csak:Orcad 9.1-es nyáktervező progival!!->azért csak ezzel, mert az automata maró csak ennek a progi adataival tudja kimarni a vez.szálakat)el tudnám intézni szériában legyártani, sok darabot megcsinálni.
Vagy egyszerűbben:
pl:adtok egy méretet 3*1cm legyen .Hozzá tartozó kapcs.rajzal és kész is(persze itt komoly átfutási idők lennének...stb)
De ez csak egy feltevés már lehet nem is aktuális.
Amit én akarok, vagyis fele már kész(csak nem volt miért+idő összerakni) X45 joy része le, helyére MS Sidewinder 2 botját be és kész.
Vagy egyszerűbben:
pl:adtok egy méretet 3*1cm legyen .Hozzá tartozó kapcs.rajzal és kész is(persze itt komoly átfutási idők lennének...stb)
De ez csak egy feltevés már lehet nem is aktuális.
Amit én akarok, vagyis fele már kész(csak nem volt miért+idő összerakni) X45 joy része le, helyére MS Sidewinder 2 botját be és kész.
-
Ugyebár kérdéses volt az elsütőnek a rugókkal való le-föl mozgatása. Gondoltam, hogy mágnesekkel könnyen meg lehetne oldani. Hisz egy kicsi mágnes-darabka is elég a rögzítéshez a tetején. Természetesen a lőbillentyűn is mágnesezni kell vmit, persze, ez nem gond ha acélból van. A tüzeléshez való rögzítést meg ugy oldanám meg, hogy a botban lent is lenne egy mágnes, a tűzbillentyű által megnyomott gomb felett. Ez a mágnes egy rugóhoz van rögzítve, hogy ne legyen állandóan benyomva a tűzgomb, kissé kiemelve az alkatrészt. Ez a megoldás kellő rögzítést ad, hogy az intenzív kormánymozdulatok miatt ne csapódjon fel az elsütő. Sztem én ezt a megoldást fogom alkalmazni. Remélem érthetően fogalmaztam
Bár nem vagyok tisztában az eredeti megvalósitással, de mintha Menyus azt mondta volna, hogy bonyolultsága miatt nem vállalja ennek a kivitelezését. Ha tud vki vmi kézenfekvő ötletet írja le bátran!
Bár nem vagyok tisztában az eredeti megvalósitással, de mintha Menyus azt mondta volna, hogy bonyolultsága miatt nem vállalja ennek a kivitelezését. Ha tud vki vmi kézenfekvő ötletet írja le bátran!
-
hali!
Hírekre szomjazom Történt vmi fejlesztés?
Hírekre szomjazom Történt vmi fejlesztés?
-
Bocsi srácok de mostanában folyamatosan túlórázunk, nincs sok időm a projectre. Amit haladtunk: az öntőmintából kivágtuk a sorjás részeket, így nem gittelni kell hanem csiszolni ami könnyebb. Hamarosan érkezik még egy kis speciálsi szilikon a javítások elvégzéséhez. Egyelőre ennyi történt de tényleg átadás előtt vagyunk. Most nem tudok többet foglalkozni vele.
-
bátorkodom infót kérni hogy áll vagy ül a cucc?
- VO101_MMaister
Tényleg mi a négercsöcs van vele Menyus?
-
Hát most az a nagy büdös helyzet hogy kicsit el vagyunk havazva melóval, keveset tudok foglalkozni vele. Az enyémet kéne már rászerelnem a joyomra. Én kireszeltem magamnak egy lőbillt aluból, de két napomba tellett igaz meló mellett. De viszont vannak már egy üvegszálas meg készítünk egy szénszálas billentyűt is. Kéne még egy nagyjavítás a bot öntőmintáján, de arra sem volt mostanság kapacitásunk, mert Fecó a dornier szárnyvégeit gyártja amikor épp műanyagozik... Szóval kicsit visszavettünk a lendületből ne haragudjatok, de nincs elfelejtve a dolog.
-
Egy sört ki tudtam nyitni a reszelt alu lőbillből szóval úgy biztos bírni fogja
-
Alu lőbill csak neked jár vagy vmi anyagi juttatással megoldható másnak is ? Mennyi vele a meló, hogy csináltad?
-
Mint említettem 2 napi melóm volt. Tömb, rajz, fűrész, csiszolás, köszörülés, és soksok reszelés. Egyelőre legyen meg a bot aztán majd egezkedhetünk a dolgokról, mert ha sikerülne gépesíteni valamelyest akkor egész hamar meglenne, de ehhez a főnök további elutazásai lennének szükségesek, ami nem biztos hogy olyan sűrűn fog mostanság előfordulni.