Az oldalon, amit linkeltél azt olvastam, hogy jelenleg a kijelző 80%-át használja csak (kb). Annyit hajt meg, vagy a lencsékkel annyit látni, ez nem tiszta. És hogy tervezik, hogy 100% közelébe jutnak majd... valamikor. Ergo ez nem végleges példány. Ki is mikor tesztelte, azt nem tudom, annyira nem túrtam fel a netet utánuk, a kickstarter lapra kitett tesztelői nyilatkozatok nem tudom mennyire vannak kozmetikázva, megszűrve. Elolvastam, oké, jól hangzik, meglátjuk igaz-e.VO101_MMaister írta:Hat ez igy nem teljesen igaz. 2db 4K kijelzo van benne, tehat szemenkent 4K, igaz ez valojaban tenyleg nem 8K, ezert irtam en is, hogy valojaban csak 6K (nevezzuk igy a 7680x2160 felbontast)VO101_Tom írta:Erről már olvastam, nekem vannak kétségeim, hogy ennyire a 8K-ra vannak rápörögve, miközben a kijelző annak csak a fele, az egy szemre jutó felbontás meg még annak is csak a fele. Nem szimpi amikor marketingesek bekamuznak mindent, amivel bele lehet kerülni a hírekbe, közben egyetlen működő példányuk sincs még...
A Pimax nem egy uj ceg, eddig is gyartott VR szemuveget.
A "8K" prototipus pedig letezik, sot rengetegen mar teszteltek is. Ha atnezed a linkelt Kickstart oldalt, akkor talalsz egy csomo infot, videot.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez egy tuti cucc lesz. Nincs az a vas, ami ezen a felbontason, foveated rendering nelkul megbirkozna egy komolyabb jatekkal. Nem beszelve a pimax korabbi VR szemuvegeinek minosegi hianyossagairol. De meglatjuk mi lesz belole. Az mindenesetre pozitiv, hogy motivalja a nagyokat a fejlesztesre.
A kijelzők elnevezésében valóban kavarás van alapból is. A 4x akkora kijelzőket szokták 2x akkora számmal jelölni. A 8K-s kijelző az 4db 4K-s kellene, hogy legyen, ahogy írod is, ez 2x 4K, nem 8K kijelző. Mivel sokan nem értik a különbséget, ezért kampányolnak a 8K névvel, viszont ha valaki, NEKIK tudniuk kellene, hogy nem igaz. Ez zavar benne csak.
A 200 fokos látómező sem teljesen igaz, mert egy szemre csak 150 fok jut (pontosabban azt írják, hogy véglegesben nem lesz kevesebb mint 150 fok), és mivel 3D szemüvegnél nem tudsz egyik szemeddel a másik oldalra átnézni, a búvárszemüveg hatást ezek a kijelzők soha nem fogják kiküszöbölni. Az, hogy oldalra, perspektívába kijjebb tolják a szélét, az jó dolog, de akkor sem lesz ez sem közel az emberi szem valós látómezejéhez, ahogy pedig sugallják ("The FOV of Pimax 8K is 200 degrees, which is close to human version.") - ez kamu.
A kérdés már csak az, ha ezekben hazudnak, akkor mi másban még?
Na mindegy, az nem baj, ha Ocolus és társai konkurenciát kapnak, ami az áraikat kicsit lejjebb tornázza, de én tuti, hogy kickstarteren ezeknek egy fillért nem fizetnék, de látom nincsenek is rám utalva, hiszen bőőőőven összejött az a pénz, amennyivel kampányoltak.