Repülés a való világban
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- V.4_TOmCSI
Az a bevett gyakorlat, hogy időtartam repüléseknél be illik tartani a maximum időlimitet is a minimumról nem is beszélve.Nekem is rosszúl esne és esik is amikor tudom a koma milyen feladatra megy el és bőven túllépik az időt.. Megmondom őszintén nekem még soha nem mondták hogy x magasság fölé nem mehetek....... Úgy emlékszem 6000 ft körül szokták bejelenteni a magassági küszöbünket. Egyedül 1670m volt eddig a maximumom. Az oktatós fél órámnál viszont az akkori felhőalapig csavartam (2200m)
- hq_Reflected
Félre ne értsetek, ez csak a két félóra kombinálásáról szól, és még azt sem minden oktató engedi, és csak akkor, ha más nincs a gépre. Nekem pl nem engedték. Az egyóra helyett nem lehet háromórát repülni, mert nem az a feladat, és a fokozatosságot tartani kell.
Az mondjuk elég jó, ha nincs nálatok plafon – de az is ,ha 6000 láb a reptér fölött. Dunakeszin Ferihegy pályairánya szerint vagy QFE 620, vagy 920 a magasság a reptér felett, és lépcsőzetesen mehetsz egyre feljebb ahogy mész ki Észak felé. Déli szélnél olyan alacsony a plafon, hogy végig nagyon észnél kell lenni ,hogy hazaérő pozícióban legyél.
Az mondjuk elég jó, ha nincs nálatok plafon – de az is ,ha 6000 láb a reptér fölött. Dunakeszin Ferihegy pályairánya szerint vagy QFE 620, vagy 920 a magasság a reptér felett, és lépcsőzetesen mehetsz egyre feljebb ahogy mész ki Észak felé. Déli szélnél olyan alacsony a plafon, hogy végig nagyon észnél kell lenni ,hogy hazaérő pozícióban legyél.
- V.4_TOmCSI
Szombaton sikerült megrepülnöm a második egyedüli fél órás feladatomat is. Sikerült egy nagyon jó periódust kifognom és alig eltávolodva a csörlőtől szinte azonnal egy stabil emelést találtam (mázlifaktor) Addig kevertem a bottal lekvárt míg 800 m környékén megláttam nem messze tőlem egy erősödő kumót.. alámentem, meg is lett. Azzal fel 1300-ig. Abból át egy másik még nagyobb kumó alá azzal fel 1700 fölé nem sokkal. Ekkor már fülig ért a szám.
amikor megvolt a minimum időm elkezdtem számolgatni hogy időbe visszaérjek. Volt olyan rövid szakasz ahol teli féklappal utazó nullán jöttem!!!!! Ilyen nincs de mégis van
Végül is 37 perc repült idővel jelre szállással abszolváltam a feladatot. Még poénból kora este próbálkoztam termik fogással de csak 10 perc körüli idők jöttek össze. Vasárnap nagy önbizalommal indultam neki a napnak és az oktatós egy órás feladatnak. De nem akart valahogy összeállni a nap. Mindössze egyszer próbálkoztam abból nem lett semmi értékelhető. Aztán elvitték az oktatógépet és néztem hogy javul az idő és hogyan növekednek a mások repült órái. De hát ez egy ilyen sport. Hétvégén megint nekifutunk.
amikor megvolt a minimum időm elkezdtem számolgatni hogy időbe visszaérjek. Volt olyan rövid szakasz ahol teli féklappal utazó nullán jöttem!!!!! Ilyen nincs de mégis van

- VO101_Tom
360 fokos panoráma P-51 és F-22 kötelékben (youtube-on nyissátok meg)

- hq_Reflected
- VO101_Tom
Csak fórumos hsz-eket olvastam, állítólag hosszúra sikerült a besiklás, túlfutott, és valami épületnek vagy oszlopnak ütközött. Nincs súlyos sérült, de egy góbéval kevesebb.

- hq_Reflected
Én úgy hallottam ,hogy rövidre jött, nem ért be, és a Praktiker parkólóban szállt le. A képalapján sem tűnik hosszúra jövetelnek:
http://forum.index.hu/Article/viewArtic ... openwith=1
Szerencsére nincs sérült.
- VO101_MMaister
huhhh...ezt igy hogy???? Nem latom mogotte a teret ahol kifuthatta volna magat a gep leszallas utan. Viszont alig serult ahhoz kepest, hogy a egy villanyoszlop allitotta meg. Mazlija volt.hq_Reflected írta:Én úgy hallottam ,hogy rövidre jött, nem ért be, és a Praktiker parkólóban szállt le. A képalapján sem tűnik hosszúra jövetelnek:
- VO101_tvr
A Praktiker mögötti szervízúton készültek a képek. Az északibb pálya folytatásában.
http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2015/09 ... budaorson/
http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2015/09 ... budaorson/
- V.4_TOmCSI
- VO101_MMaister
- V.4_TOmCSI
LHGY (Pipishegy) igen. Maga város nincs a fotón. Amit látni épületek az Mátrafüred,Pálosvörösmart.
- hq_Reflected
Jó hír: két meghallgatás után az NKH megállapította, hogy az ügyben felelősség a részemről nem állapítható meg.
Egyébként az NKH-nál egy nagyon jó fej, ex Taszári Mig-21 pilótával beszéltem, mesélt sok érdekeset.
Tanulság: MINDIG KELL LOGGER. Nincs mese. Akkor csak bemutatja az ember a filet, és csókolom, nincs vita.
Egyébként befejeztem a képzésem, megvan a vontathatói is. Szívás volt, mert pont az első egyedülim előtt valaki odaverte a nagyvasunkat, így vissza kellett nyergelnem Góbéra. Amivel ugye érdekes élmény a vontatás….
Most az elméleti vizsgára tanulok, idén megnehezítették ,és a PPL vizsgakérdéssort kapjuk.
Egyébként az NKH-nál egy nagyon jó fej, ex Taszári Mig-21 pilótával beszéltem, mesélt sok érdekeset.
Tanulság: MINDIG KELL LOGGER. Nincs mese. Akkor csak bemutatja az ember a filet, és csókolom, nincs vita.
Egyébként befejeztem a képzésem, megvan a vontathatói is. Szívás volt, mert pont az első egyedülim előtt valaki odaverte a nagyvasunkat, így vissza kellett nyergelnem Góbéra. Amivel ugye érdekes élmény a vontatás….

- VO101_Tom
Ez jó hír. Már akartam is kérdezni, hogy van-e fejlemény az ügyedben.

-
Miről van/volt szó amúgy?
Edit:
Már látom, kicsit visszaolvastam...
Edit:
Már látom, kicsit visszaolvastam...
- V.4_TOmCSI
- VO101_Tom
A Goldtimer alapítvány Gerle 12-ese ma levegőbe emelkedett, nagyon jó látni, hogy ennyien dolgoztak azon, hogy az ilyen ritkaságok újra repképesek legyenek:
http://new.aeromagazin.hu/index.php?opt ... &Itemid=94
Videón az Okt 30.-i motorpróba:
http://new.aeromagazin.hu/index.php?opt ... &Itemid=94
Videón az Okt 30.-i motorpróba:

- VO101_Tom
Lecso, itt az Orosz légi utántöltős video, amiről beszéltünk:

- VO101_Mate
3:11-nél van egy necces. Azon kívűl szerintem nem annyira gáz. Látszik hogy most sajátítják el ők is a műveletet. 

- VO101_MMaister
Nagyon szepek ezek az orosz vasak a levegoben.