Most kellene elkezdeni variálni a hardvereket. Mondjuk nálad nincs túl sok minden. Van egy tartalék AM2 procis alaplapom, de ha jól emlékszem akkor a tied már AM3 ugye?
Igen, AM3 (Gigabyte GA-MA790XT-UD4P). Meg van egy videjókari Sapphire HD3870, egy QuadCore AMD Phenom II X4 810, 2600 MHz (13 x 200) proci, 2 ezek szerint jó vinyó, 2*2 Gb ezek szerint jó Kingston ram modul. Meg egy dvd-író. Oszt ennyi.
Meg az, hogy ezek tök jól működtek együtt egy darabig, szal nemtom... (leszámítva a tápot, ugye, amivel szívtunk, de az meg csere volt)
Egyébként valamiért én a videókártyára gyanakszom, bár ennek ellentmond a letöltéskor fagyás. Viszont felraktam az új catalystot, és 5 percenként küldte a hülye hibaüzeneteket a vpu recover című izé (ez automatikusan visszaállítja az alapbeállításokat, ha valami gáz van a driver meg a kártya között). Most visszaraktam az augusztusit, azzal nagyjából jó.
Nincs valami cucc, ami logfilet tud csinálni, amiből aztán vissza lehet nézni, hogy mi okozta a fagyit?
A win eventlogja pont erre való, everestből viszonylag könnyen meg tudod nézni, de a vezérlőpult/admin tools is ugyanez. Ahol piros felkiáltójel van, az nem jó.
Ééérdekes: a logfileban nem hibaként jelentkezik, de a bejegyzések tele vannak failed, exception és error szavakkal, és mind mellet ott van az ATI betűkombináció is
Szóval a videókártya lesz az, kérdés, hogy szoftveres-e a probléma, vagy baszhatom ki a kártyát a kukába...
Nos, update:
volt már valakinek baja a catalyst control centerrel? Mivel sokat emlegette a log, ezért leszedtem, és (bár igazán nem akarom elkiabálni) úgy tűnik, most nem fagy a masina...
Sajnos holnapra már csináltak nekem elfoglaltságot (költöztetés), de ha elhozod délután és itt is tudod hagyni 1-2 napra, akkor át tudom nézni. Ha meg is akarod várni, akkor jövő hét péntek délután a legkorábbi ráérésem.
Nem gáz, holnap nekem sem jó. Mindenesetre mindent leszedtem/újrainstalláltam, ami a logban akérdéses időpontokban szerepelt. Ja, meg sp2-m volt eddig, most felraktam az sp3-mat is, + takarítottam az alkalmazások között is. Majd meglátom, mi lesz.
Mindez semmit nem ért...
Annyit elértem, hogy az sp3 felrakása óta minden egyes indításkor feldob a windóz egy ablakot a my documents könyvtárral
Ezt hogyan lehet megszüntetni? Elég idegesítő...
Még egy utolsó lehetőség, hogy tölts le egy ubuntu linuxot. Bootolsz róla és telepítés nélkül, live módban használd 1-2 órát. Ha akkor is fagy, akkor hardver probléma. Ha nem, akkor windóze.
Őőő oké.
Ez egyelőre csájníz nekem, de jó ötlet, ránézek
De azt ne értem, miért nyílik meg a my doc mappa minden gépinduláskor. Lehet, újra felrakom az sp3-mat...