Az igazi Pumák és Dongók

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

V.4_Vogel

Sziasztok!

Zsámboki ezredes úr a MiGekkel együtt nyugállományba vonult? Kéne egy külső mentor, aki csak nyugállományú lehet, de nem akarom megsérteni őt ilyen kérdéssel. Köszi!
VO101_Sheriff

V.4_Vogel írta:Sziasztok!

Zsámboki ezredes úr a MiGekkel együtt nyugállományba vonult? Kéne egy külső mentor, aki csak nyugállományú lehet, de nem akarom megsérteni őt ilyen kérdéssel. Köszi!
Ööö, én ezt nem egészen értem...
A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyűlnek...
VO101_Tom

V.4_Vogel írta:Sziasztok!

Olvastam a fórumotokban, hogy felvettek a Zrínyire, sok sikert kívánok hozzá. Oda kellene mentor? Egyébként nem hiszem, hogy bárkit megsértenél azzal, ha segítséget kérsz tőle. Főleg, hogy Zsámboki ales ismerte a virtuális pilcsiket is. Nekünk ismerettségünk olyan pilótákkal van, akik még aktív szolgálatban vannak, de ha leírod, hogy mihez kellene, akkor Popi, vagy Tibi talán tud segíteni, lévén hivatásosok, nálunk sokkal jobban ismerik a nyugállományú kollégáikat is. Vagy van a puma egyesület is pl. (http://www.pumasqn.hu/) ők is tartják a nyugállományúakkal a kapcsolatot
Kép
VO101_Papi

a migek nem mentek még nyugdíjba, talán még jövőre is lesznek, ha jól rémlik Zsámboki most a parancsnokhelyettes, tehát ő sem nyugdíjas :D
V.4_Vogel

Bocsi, hogy nem fejtettem ki magam. Igen, felvettek a ZMNE-re és 2009-től bevezettek egy mentor rendszert. Ennek az a lényege, hogy egy nyugállományú katonatiszt bevezessen minket a katonai életbe, egyengeti pályánkat. Magyarul csókos rendszer, hogy kapcsolatokat építsünk ki. Igyekszem a légi-hajózó tiszt specializáció felé orientálódni. Ezért volna jó egy olyan nyá. tiszt, aki közel áll a repüléshez, és vágja a mostani honvédséget, szóval nagyon idős bácsik nem jók akármennyire is nagy tisztelet övezi őket. Azért gondoltam Tibi apura, mert 29-es pilóta és hát már nem nagyon fognak reppenni, gondoltam a migekkel együtt ment nyá.-ba. Kb még csak elméleti szinten merült fel a neve, nem nagyon merültem bele a témába. Szívesen fogadok ajánlatokat! Köszönöm a segítségeteket.

Vogel
VO101_Popeye

V.4_Vogel írta:Bocsi, hogy nem fejtettem ki magam. Igen, felvettek a ZMNE-re és 2009-től bevezettek egy mentor rendszert. Ennek az a lényege, hogy egy nyugállományú katonatiszt bevezessen minket a katonai életbe, egyengeti pályánkat. Magyarul csókos rendszer, hogy kapcsolatokat építsünk ki. Igyekszem a légi-hajózó tiszt specializáció felé orientálódni. Ezért volna jó egy olyan nyá. tiszt, aki közel áll a repüléshez, és vágja a mostani honvédséget, szóval nagyon idős bácsik nem jók akármennyire is nagy tisztelet övezi őket. Azért gondoltam Tibi apura, mert 29-es pilóta és hát már nem nagyon fognak reppenni, gondoltam a migekkel együtt ment nyá.-ba. Kb még csak elméleti szinten merült fel a neve, nem nagyon merültem bele a témába. Szívesen fogadok ajánlatokat! Köszönöm a segítségeteket.

Vogel
Zsamboki Tibi ezredes es pk. helyettes a bazison.
Tudok ajanlani par emberket, keress meg telefonon es megbeszeljuk.
VO101_Sanyo
Site Admin

Légrády Lajos ezekkel a hírekkel hívott az előbb:

Pár napja Szlovákiában gépével együtt megtalálták Horváth Györgyöt, aki a 101/7 pilótája volt. Egy 2003-ban talált messzert és ismeretlen pilótáját pedig sikerült azonosítani, aki az 1944 december 11-én eltűnt Varga László szkv. volt.

Szolnokon lesz egy sajtótájékoztató pénteken, Lajos átküldi majd a sajtóanyagot, amit kitehetünk az oldalra.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Sheriff

Jó hír, hogy két újabb eltűnt pilótát találtak meg. Sajnos vannak még páran...

Ennyit találtam a két pilótáról:
Horváth György hadnagy, eltűnt 1945. február 19-én. Messzer könyvben annyi van, hogy 1944. dec. 14-én és 1945 jan. 6-án lelőtt egy-egy La-5-öt illetve, hogy "légiharcban, függőlegesen zuhanva, Esztergom légterében eltűnt".

Varga László szkv. a 102/1. (később 101/7.) század pilótája volt. Messzer könyvben dec. 14. szerepel eltűnésének dátumaként (valszeg rosszul). Bevetés utáni visszatérésnél Vác légterében tűnt el.
VO101_Tom

Kukorelli Károlytól kaptam egy linket, cikk Horváth György megtalálásáról:

http://www.hm.gov.hu/hirek/hazai_hirek/ ... _esztergom
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

Légrády Lajos átküldte a sajtóanyagot, Tomnak továbbítottam. Remélem lesz ideje kitenni az oldalra.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

Az Indexnek sikerült egy horogkeresztes német Emilt kitennie képnek: http://index.hu/tudomany/tortenelem/200 ... _gyorgyot/
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

már lecserélték.
Kép
VO101_Sheriff

VO101_Tom írta:már lecserélték.
Mert írtam nekik...
Az új kép linkjét is én küldtem.
VO101_Tom

gondoltam, hogy nem maguktól cserélték ki :)
Én is kerestem az oldalon linket, vagy bármit, ahova írni lehetne, de még fórumot sem láttam. Mit írtál nekik?
Kép
VO101_Sheriff

VO101_Tom írta:gondoltam, hogy nem maguktól cserélték ki :)
Én is kerestem az oldalon linket, vagy bármit, ahova írni lehetne, de még fórumot sem láttam. Mit írtál nekik?
Csak annyit, hogy magyar témához kereshetnének magyar képet és hogy a Bf109E nemigen kapcsolódik a cikkhez.

A cím alatt volt egy "MTI" felirat arra kattintva lehett emailt küldeni.
VO101_Sheriff

Képek a feltárásról:

http://mrekutatasok.blogspot.com/
VO101_Sheriff

Légrády Lajos írta a roncskutatáson, hogy a kutatás befejezése után pár nappal, megtalálták Horváth György gépének egyik szárnyát, amit korábban egy közeli lövészárokba temettek.

http://www.netlabor.hu/roncskutatas/mod ... 621&cid=43
VO101_Sanyo
Site Admin

Most olvastam az ehavi Aero Magazinban, hogy 2009 október 17-én elhunyt Rekettyés Lacibácsi.... Nyugodj békében.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Sheriff

RIP.
Válasz küldése