A probléma a dologgal a következő.
A lőbillentyű valahogy így néz ki:
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... gger_1.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... gger_2.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... gger_3.JPG
Kétlem hogy lemezből lett volna az eredeti.
Ez egy korábbi műgyanta példány, az a két kis fül amin a tengely áthaladt valóban gyenge volt. De mivel nem szándékozom megcsinálni azt a trükkös rugót hozzá, az én verziómnak tömör lesz a teteje. Nagyjából ahogy a képeken látszik. Egy furat a tengelynek és kész is. Aki akar precízebb másolatot az bajlódjon vele, nekem nem ér annyit. Ha gyenge lenne a billentyű még mindig lehet rá üvegszálat tenni esetleg belekeverni.
Néhány mm-t vastagítottam a végén mert valóban elég törékenynek tűnik.
Project KG13
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
-
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
-
jó lesz ez, csak legyen már kész:) Be vagyok zsongva tőle:)
- VO101_MMaister
szerintem csináljuk meg faszán. Ha lehet erősítsd meg üvegszállal és hagyd meg a rugó helyét. Én megcsinálom hozzá a rugót! A vastagításnál arra ügyelj, hogy maradon hátracspható a billentyű. Az a feelinges:)VO101_Menyus írta:A probléma a dologgal a következő.
A lőbillentyű valahogy így néz ki:
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... gger_1.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... gger_2.JPG
http://www.pumaszallas.hu/Private/menyu ... gger_3.JPG
Kétlem hogy lemezből lett volna az eredeti.
Ez egy korábbi műgyanta példány, az a két kis fül amin a tengely áthaladt valóban gyenge volt. De mivel nem szándékozom megcsinálni azt a trükkös rugót hozzá, az én verziómnak tömör lesz a teteje. Nagyjából ahogy a képeken látszik. Egy furat a tengelynek és kész is. Aki akar precízebb másolatot az bajlódjon vele, nekem nem ér annyit. Ha gyenge lenne a billentyű még mindig lehet rá üvegszálat tenni esetleg belekeverni.
Néhány mm-t vastagítottam a végén mert valóban elég törékenynek tűnik.
-
Hogy allunk a projektel?
Menyus van valami amiben tudunk segiteni? Azon kivul is hogy anyagilag hozzajarulunk.
En is azt gondolom, hogy pici extra erofeszitessel egesz pofas dolgot tudnank alkotni. Igaz mondom ezt en aki a legmesszibb van es a legbenabb barkacsolas teren
ps: Menyus a linkeket mar megint elfelejtettem elkuldeni...
Menyus van valami amiben tudunk segiteni? Azon kivul is hogy anyagilag hozzajarulunk.
En is azt gondolom, hogy pici extra erofeszitessel egesz pofas dolgot tudnank alkotni. Igaz mondom ezt en aki a legmesszibb van es a legbenabb barkacsolas teren
ps: Menyus a linkeket mar megint elfelejtettem elkuldeni...
-
MMaister,
Nagyon bonyi lenne csinalni egy fasza hosszu, viszonylag tartos, de egyszeru ketkezes botot ebbol a cuccbol? Probalok nezelodni a neten de eddig nem lattam reszletes terveket vagy meglevo, mukodo botkormanyt.
Nagyon bonyi lenne csinalni egy fasza hosszu, viszonylag tartos, de egyszeru ketkezes botot ebbol a cuccbol? Probalok nezelodni a neten de eddig nem lattam reszletes terveket vagy meglevo, mukodo botkormanyt.
- VO101_MMaister
VO101_HWick írta:MMaister,
ez a tervem;) De minőségi, tartós, profi cuccot akarok belőle csinálni. Meglátjuk mi sül ki belőle.
-
te, akkor en betarsulnek a projektbe. sok hasznomat nem veszed, de esetleg nem hatraltatlak
-
Hát figyeljetek.
Sztem erre két lehetőség van:
- Csinálni egy olyan verziót ami egyszrű olcsó de nem visszacsapós.
- Vagy csinálni egy precíz másolatot, de akkor magadnak kell kifaragnod az elsütőbillentyűt. Mert ebben az esetben mindenképpen fémből kell készülnie a billnek, amit én nem fogok kireszelni.
Én azt az utat látom járhatónak először is, hogy megcsináljuk az elsőt, és aki szeretné, segítek létrehozni a pontosabbat.
Én amúgy is csak a markolat elkészítését vállaltam, a többi igazából mindenki saját gondja lenne.
Igazából támogatást csak anyagilag és sörileg tudok elképzelni. Illetve rugógyártásban. Azt nem tudunk csinálni.
Sztem erre két lehetőség van:
- Csinálni egy olyan verziót ami egyszrű olcsó de nem visszacsapós.
- Vagy csinálni egy precíz másolatot, de akkor magadnak kell kifaragnod az elsütőbillentyűt. Mert ebben az esetben mindenképpen fémből kell készülnie a billnek, amit én nem fogok kireszelni.
Én azt az utat látom járhatónak először is, hogy megcsináljuk az elsőt, és aki szeretné, segítek létrehozni a pontosabbat.
Én amúgy is csak a markolat elkészítését vállaltam, a többi igazából mindenki saját gondja lenne.
Igazából támogatást csak anyagilag és sörileg tudok elképzelni. Illetve rugógyártásban. Azt nem tudunk csinálni.
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
- VO101_tvr
Az elsütőbillentyűt is ki lehetne önteni műgyantából nem? Teljesen megfelelne a célnak úgy is.
-
Állítólag a ravaszra a gyanta rideg. Én is felcsaphatót terveztem, ha küldesz vmi téglatest fémet, örömmel kireszelem Persze az eredeti másolata is jó volna méretek miatt. A hosszú szárú bottal vigyázni kell mert nagyok lesznek az erőkarok és könnyen szó szerinti "géptörés lehet".
-
Nem rideg, csak gyenge, ha rugósan csináljuk.
Egyébként a hétvégén elkészül az öntőminta második fele is, és elkészítjük az első prototípust
Egyébként a hétvégén elkészül az öntőminta második fele is, és elkészítjük az első prototípust
-
- Site Admin
Tudod Vogel mi a ravasz? A róka.
"In thrust we trust!"
- VO101_Tom
Menyus. Az ontes soran az elsutobillentyube fem merevitest nem lehet tenni? Olyat ami mereviti a furatot is es az elsutobillentyu szarat is? Lemezbol, vagy eros drotbol hajlitva? Mindenkepp erdemes lenne egyet kiprobalni, mert egyszerubb, mint reszelni, es elethubb, mintha csak lemezbol hajligatnal valamit.
- VO101_Tom
No igen, aki volt katona, annak ezt tudni kellettVO101_Sanyo írta:Tudod Vogel mi a ravasz? A róka.
-
Jó ötlet, bár a kivitelezését nem tudom még biztosra. Ha a meglévő lőbill szerint öntjük, akkor belefér egy valamilyen U-profil a tengelyhez.VO101_Tom írta:Menyus. Az ontes soran az elsutobillentyube fem merevitest nem lehet tenni? Olyat ami mereviti a furatot is es az elsutobillentyu szarat is? Lemezbol, vagy eros drotbol hajlitva? Mindenkepp erdemes lenne egyet kiprobalni, mert egyszerubb, mint reszelni, es elethubb, mintha csak lemezbol hajligatnal valamit.
A lőbillentyű öntőmintáját még nem csináltuk meg szóval semmihez sincs késő.
Vogel ha reszelni szeretnél akkor gyere inkább le ide, mégiscsak jobb érzés két Ju 88 között reszelgetni a Messzer "ravaszodat"
Hozol egy karton sört és még anyagot is kapsz hozzá
-
Mi van? min röhögtök?
Elsütő billentyű, tessék
Ez olyan mint a tasztatúra vs billentyűzet?
Elsütő billentyű, tessék
Ez olyan mint a tasztatúra vs billentyűzet?
-
Ferike leöntötte az öntőminta másik felét is, jövőhéten nem lesz itthon a főnök és akkor nekiállunk egy próbaöntésnek.
- VO101_Tom
Csak nem illegalitasba vonulva hasznaljatok a ceg eroforrasait sajat onos erdekeitek miatt?VO101_Menyus írta:...jövőhéten nem lesz itthon a főnök és akkor nekiállunk egy próbaöntésnek.
-
Többé kevésbé... Kicsit szeszélyes a főnök hangulata mostanság aztán nem akarunk kockáztatni.
-
- Site Admin
...reméljük fórumot sem olvas.
"In thrust we trust!"