Történelem
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_tvr
Az angoloknál így, az amerikaiaknál amúgy. 

-
- Site Admin
A készülödő oldalon könnyen lehet bármi kétnyelvű, de természetesen a mostanit is ki lehet bővíteni.VO101_Popeye írta:Ezzel el lehetne akar kezdeni az oldal angol nyelvu reszenek kesziteset is;)
"In thrust we trust!"

- VO101_Tom
Mostanin annyi volna jó, hogy az idegen nyelvű főoldal a Puma vadászosztály háborús történetével foglalkozna, nem kellenek hírek, meg közlemények.
A VO101 története, Képgaléria, Videoletöltések, Magyar skin letöltések, youtube, ami még esetleg érdekelheti a külföldit, programletöltések, tananynagok nem hiszem. Ha van beillesztendő szöveg, azt egy-két nap alat meg tudom csinálni (ez nem befolyásolja az új oldalt, a szöveget ígyis úgyis meg kell írni). Galériából viszont egy szűrt, rövidített formát tennék föl, ami bemutatja a kezdeteket, veteránokat, és minket. Nem kell az az 5GB fénykép.
Fórum link egy angol nyelvű topikra mutatna itt a fórumban
u.i. ha jól emlékszem, tervben volt német és orosz (francia?) is. Popi. Nem vállalod a németet?
A VO101 története, Képgaléria, Videoletöltések, Magyar skin letöltések, youtube, ami még esetleg érdekelheti a külföldit, programletöltések, tananynagok nem hiszem. Ha van beillesztendő szöveg, azt egy-két nap alat meg tudom csinálni (ez nem befolyásolja az új oldalt, a szöveget ígyis úgyis meg kell írni). Galériából viszont egy szűrt, rövidített formát tennék föl, ami bemutatja a kezdeteket, veteránokat, és minket. Nem kell az az 5GB fénykép.
Fórum link egy angol nyelvű topikra mutatna itt a fórumban
u.i. ha jól emlékszem, tervben volt német és orosz (francia?) is. Popi. Nem vállalod a németet?

- VO101_Sheriff
Jaja, az a kérdés melyik az elterjedtebb, mert azt kéne használni.VO101_tvr írta:Az angoloknál így, az amerikaiaknál amúgy.
A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyűlnek...
- VO101_Tom
Kell valakinek? Ha igen, akkor rendelem csak meg.
Kedves Mart Tamás!
Örömmel tudatjuk, hogy 2006-11-19-n érkezett előjegyzését teljesíteni tudtuk:
Tobak Tibor: Pumák földön-égen. Egy vadászrepülő kalandjai Ár: 2000 Ft
A könyvet e levél megérkezése után néhány perccel a kosarában találja, ahonnan 3 napon belül megrendelheti (különben az automata törli onnan). Ha nem tart igényt az előjegyzett könyvre, kérjük törölje kosarából.
Emlékeztetőül az előjegyzés:
Szerző(k): Tobak Tibor
Cím: Pumák földön-égen. Egy vadászrepülő kalandjai
Kedves Mart Tamás!
Örömmel tudatjuk, hogy 2006-11-19-n érkezett előjegyzését teljesíteni tudtuk:
Tobak Tibor: Pumák földön-égen. Egy vadászrepülő kalandjai Ár: 2000 Ft
A könyvet e levél megérkezése után néhány perccel a kosarában találja, ahonnan 3 napon belül megrendelheti (különben az automata törli onnan). Ha nem tart igényt az előjegyzett könyvre, kérjük törölje kosarából.
Emlékeztetőül az előjegyzés:
Szerző(k): Tobak Tibor
Cím: Pumák földön-égen. Egy vadászrepülő kalandjai

- VO101_RatBaG
- Lacusch69
SANYO, HA ÚGY GONDOLOD, SZABADON TÖRÖLHETŐ EZ A HSZ!!!
NEM KÍVÁNOK POLITIKAI ÜGYET CSINÁLNI BELŐLE, DE NEKEM FELBAXTA AZ AGYAM:
A seholsemszabadleírni.info oldalon olvastam, hogy ez a Gusztos kölök le akarja vetetni a 298-as parcellában nyugvó hősök emléktábláját, náci mivoltukra hivatkozva.
Namost Tóth Drumi is ott alussza örök álmát...
Idézem:
""háborús bűnösök, náci keretlegények ne egy Nemzeti Panteonban nyugodjanak hősi halottként"
Akár Nektek, akár a MH.59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Puma századának ez nem érne meg egy e-mailt?
NEM KÍVÁNOK POLITIKAI ÜGYET CSINÁLNI BELŐLE, DE NEKEM FELBAXTA AZ AGYAM:
A seholsemszabadleírni.info oldalon olvastam, hogy ez a Gusztos kölök le akarja vetetni a 298-as parcellában nyugvó hősök emléktábláját, náci mivoltukra hivatkozva.
Namost Tóth Drumi is ott alussza örök álmát...
Idézem:
""háborús bűnösök, náci keretlegények ne egy Nemzeti Panteonban nyugodjanak hősi halottként"
Akár Nektek, akár a MH.59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Puma századának ez nem érne meg egy e-mailt?

-
- Site Admin
VO101_RatBaG írta:http://index.hu/tech/biztonsag/2009/05/ ... _mekkajat/

"In thrust we trust!"

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
vazzzz.VO101_Sanyo írta:VO101_RatBaG írta:http://index.hu/tech/biztonsag/2009/05/ ... _mekkajat/

- VO101_Sheriff
Én sem kívánok, de nem árt máshol is utánanézni nem csak azon a bizonyos .info oldalon.Lacusch69 írta:
Idézem:
Itt egy hosszabb cikk:
http://www.metropol.hu/itthon/budapest/cikk/404305
Egyébiránt nem hiszem, hogy Tóth Lajos bármelyik fent említett kategóriába besorolható lenne.
- VO101_Sheriff
Ez szívás...VO101_RatBaG írta:http://index.hu/tech/biztonsag/2009/05/ ... _mekkajat/
Egy kérdésem lenne, ez a hír mit keres a "Történelem" topicban?

- Lacusch69
Köszi, így már világosabb a dolog.VO101_Sheriff írta:Én sem kívánok, de nem árt máshol is utánanézni nem csak azon a bizonyos .info oldalon.Lacusch69 írta:
Idézem:
Itt egy hosszabb cikk:
Egyébiránt nem hiszem, hogy Tóth Lajos bármelyik fent említett kategóriába besorolható lenne.
Bár a cikk utolsó mondata még mindig kétértelmű.
Szelektálják ki a háborús bűnösöket, de a többiektől ne vegyék el a nevüket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lacusch69 2009.05.15. 20:44-kor.

- VO101_Sheriff
Na ja, majd meglátjuk mi sül ki belőle.Lacusch69 írta:Köszi, így már világosabb a dolog.VO101_Sheriff írta:Én sem kívánok, de nem árt máshol is utánanézni nem csak azon a bizonyos .info oldalon.Lacusch69 írta:
Idézem:
Itt egy hosszabb cikk:
Bár az utolsó mondat még mindig kétértelmű.
- Lacusch69
Bocs, közben szerkesztettem.

- VO101_Sheriff
Nem baj, így is jóLacusch69 írta:Bocs, közben szerkesztettem.

- VO101_tvr
Összességében nagyon szomorú, hogy egy nagyon szűk kisebbség még több mint 60 év elteltével is, napi szinten a régi sérelmeit feszegeti és uszítgatja az embereket. Az ő bűneikről pedig nem szabad beszélni, pláne számonkérni, lásd Rákosi-diktatúra, de nem is olyan régen a Gázai-övezetben is történtek háborús bűnök.
- Lacusch69
Délelőtt azon gondolkoztam, hogy (az adott szituációban: munkaszolgálatosok kivégzése) a saját állampolgár sérelmére elkövetett gyilkosság háborús bűnnek számít-e, vagy emberiesség elleni bűntett, vagy közönséges köztörvényes gyilkosság?
Ugyanis utóbbi elévül... (bár teljességgel elfogadhatatlan)

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Semmiképpen sem köztörvényes gyilkosság hiszen faji alapon követték el őket.Lacusch69 írta:Délelőtt azon gondolkoztam, hogy (az adott szituációban: munkaszolgálatosok kivégzése) a saját állampolgár sérelmére elkövetett gyilkosság háborús bűnnek számít-e, vagy emberiesség elleni bűntett, vagy közönséges köztörvényes gyilkosság?
Nem nyereség vágyból, nem hirtelen felindulásból.
- Lacusch69
Szerintem nem lehet pontosan tudni, hogy Radnótit zsidó származása miatt lőtték-e agyon vagy mert továbbmenetelre alkalmatlan volt?
Munkaszolgálatba nem zsidó politikai foglyok is kerültek.
Ennyi erővel erre is rá lehet fogni a faji alapú gyilkosságot:
Olaszliszka, 2006.10.15. „Öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek!”

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Radnóti azért KERÜLT oda mert zsidó volt.Lacusch69 írta:Szerintem nem lehet pontosan tudni, hogy Radnótit zsidó származása miatt lőtték-e agyon vagy mert továbbmenetelre alkalmatlan volt?
De tökmindegy hogy zsidó, roma, vagy szláv, embert ölni bűn.
Olaszliszkát meg ne citáljuk már Radnóti mellé. Szerintem.