Segítség segítség
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- hq_Reflected
Tegnap mikor bekapcsoltam a gépet, megragadt azon a képernyőn, hogy "press TAB to BIOS akármi" - lehet hogy akkor meg pont a C-t nem látta? MErt akkor tényleg nem HD hiba, hanem kábel/ alaplap? Vagy rossz a következtetésem? A D-t azóta lekopogom, de látja rendesen.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Alaplapi gombelem nincs lemerülve?
- VO101_Tom
Ha a boot winyót nem látja, akkor egyszerűen kiírja azt, hogy nincs boot lemez, tegyél be egyet és nyomj egy gombot (vagy valami hasonló szöveget. Szerencsére elég ritkán volt ehhez szerencsém).hq_Reflected írta:Tegnap mikor bekapcsoltam a gépet, megragadt azon a képernyőn, hogy "press TAB to BIOS akármi" - lehet hogy akkor meg pont a C-t nem látta? MErt akkor tényleg nem HD hiba, hanem kábel/ alaplap? Vagy rossz a következtetésem? A D-t azóta lekopogom, de látja rendesen.
A press tab to bios (press Del to bios?) -nál ha lefagy az lehet alaplapi hiba is, vagy lehet, hogy azokkal az alkatrészekkel van gond, amit ő már közben ellenőrizne (pess tab vagy del üzenet alatt ő tovább dolgozik azért).
Ha fényképezővel csinálnál egy képet a képernyőről, hogy hol áll meg, az sokat segítene.
Amit érdemes megnézni, a memória. Lehet, hogy hülyén hangzik, de kiszeded-visszarakod, hogy a fém érintkezőkön ha esetleg oxidálódott valamilyen réteg, azt lekapard. A memória tök random fagyást vagy nem-elindulást tud okozni. Engem legutóbb ez szívatott meg, kitisztítottam a gépem, kifújtam belőle a port. Winyókat, videokártyát ilyenkor kiszedem, majd miután összeraktam, nem indult el. Még csipogás sem volt, tök sötét képernyő, de azt láttam az alaplapi és videokártyán lévő led-ekből, hogy tápot megkapják, hallani lehetett azt is, hogy a winyók felpörögtek. Fesz-et nem tudtam mérni, de mivel nem füstölt és a winyók, videokártya elindult, gondoltam, hogy nem a táppal van baj. Kicseréltem az alaplapi elemet (resetelje a bios-t), semmi. Elkezdtem egyenként kiszedni minden komponenst, végül amikor már csak a proci volt bent, akkor csippant. Memóriát visszarakva már semmi gondja nem volt, végigfutott a boot (persze bootolható eszköznél megakadt), alaplapra kötött monitor mutatta is a képet. Összeraktam, azóta jó (lekopogom). Konkrétan az oldotta meg, hogy a memóriát kiszedtem-visszaraktam. Qrvaanyját
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Ez nálunk nemrég amúgy az egyik céges gépnél volt, a 200 Ft-os gombelem cseréje megoldotta a problémát.VO101_NateDog írta:Alaplapi gombelem nincs lemerülve?
- hq_Reflected
Hol van ez a gombelem? Ma a D-ről néztem egy filmet, majd leállt. Újraindítottam, nem látta a D-t. Szétszedtm a gépet, megigazgattam a csatlakozókat, most megy, lekopogom. Ja, és kifújtam a port, valami döbbenet réteg állt benne.
- hq_Reflected
Vagyis nem..most meg a hangot nem ismeri fel..."no sound device installed"
- hq_Reflected
Próbáltam kiszedni azelemet, de nem ment mert a videokártya mögött van. Újraindítom, erre kiírja ,hogy CMOS settings wrong, press ... to start setup, press ... to load default values. Megy a windows, csak fura, nincs net ikon, de innen gépelek, hang továbbra sincs.
- hq_Reflected
nem fogjátok elhinni...bementem a BIOS setupba, beállítottam az időt, elmentette, onnantól ez megoldódott,de hang az semmi. Felinstalláltam a hangkártya driverét, és visszajött a hang. Fogalmam sincs mi történt, de remélem megoldódott...
- VO101_Tom
Reméljük, hogy rendbejött, ha nem, akkor valszeg az alaplapod döglődik...
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Az elem merülése pontosan a tárolt idő hibáját okozza, nálunk is úgy bukott ki, hogy a hálózatba kötött gépek közül az amelyiknél lemerülőfélben volt az elem a többi géphez képest mindig "késett", így nem tudott szinkronizálni! Cseréld ki, egy próbát megér!hq_Reflected írta:nem fogjátok elhinni...bementem a BIOS setupba, beállítottam az időt, elmentette, onnantól ez megoldódott,de hang az semmi. Felinstalláltam a hangkártya driverét, és visszajött a hang. Fogalmam sincs mi történt, de remélem megoldódott...
- hq_Reflected
Egyébként tegnap erősen elkezdtem gondolkozni a gépem fejlesztésén.
Ez a jelenlegi config:
MSI X-58 PRO motherboard
i7-920 @ 2.66 Ghz
NVidia GTX 470 2GB
6 GB RAM
Win 7 64bit
Mi az ami a leginkább fejlesztésre szorul? A Proci? Esetleg a videókártya? Mit lenne érdemes vennem anélkül, hogy új táp/ ház/ alaplap, meg mittudomén mi kelljen? Max egy 100-asom lesz rá.
Köszi!
Ez a jelenlegi config:
MSI X-58 PRO motherboard
i7-920 @ 2.66 Ghz
NVidia GTX 470 2GB
6 GB RAM
Win 7 64bit
Mi az ami a leginkább fejlesztésre szorul? A Proci? Esetleg a videókártya? Mit lenne érdemes vennem anélkül, hogy új táp/ ház/ alaplap, meg mittudomén mi kelljen? Max egy 100-asom lesz rá.
Köszi!
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Vga. Ha bedobsz egy SSD-t az opredszer alá az is látványos javulást hoz. A játékokban nem... hacsak nem akkorát veszel hogy azok is oda kerülnek.
http://prohardver.hu/teszt/grafikus_kar ... ete_i.html
http://prohardver.hu/teszt/grafikus_kar ... ete_i.html
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VO101_NateDog 2015.02.17. 10:15-kor.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Tom a telefonomra feldobott Igo sajnos elkezdte azt, hogy nem találja meg a GPS jelet. Van ötleted mi lehet a baj?
- VO101_Tom
Olyan nálam is szokott lenni. Én letöltöttem ezt a progit:
https://play.google.com/store/apps/deta ... test&hl=hu
És először elindítom ezt. Ez nekem mindig megtalálta a műholdakat, van amikor lassabban, van amikor gyorsabban (élő netkapcsolat esetén gyorsabb, mert akkor elvileg netről frissíti a műholdak pozícióját, könnyebb megtalálnia azokat), de ha már legalább egy műholdat zölden lát, onnantól az IGO is működik.
Amikor műholdat keres mondjuk autóban, akkor érdemes műszerfalra, vagy ablakhoz közel tenni. A kocsi fémkaszni le tudja árnyékolni, pl ülés mellé lerakva nálam sokszor eldobja a gps jelet is.
https://play.google.com/store/apps/deta ... test&hl=hu
És először elindítom ezt. Ez nekem mindig megtalálta a műholdakat, van amikor lassabban, van amikor gyorsabban (élő netkapcsolat esetén gyorsabb, mert akkor elvileg netről frissíti a műholdak pozícióját, könnyebb megtalálnia azokat), de ha már legalább egy műholdat zölden lát, onnantól az IGO is működik.
Amikor műholdat keres mondjuk autóban, akkor érdemes műszerfalra, vagy ablakhoz közel tenni. A kocsi fémkaszni le tudja árnyékolni, pl ülés mellé lerakva nálam sokszor eldobja a gps jelet is.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
ok köszi. Megnézem.
Edit:
Megy, köszi!
Edit:
Megy, köszi!
- hq_Reflected
OVerclockoltam a CPU-t 2.66-ról 3.0 GHz-re, és javult a teljesítmény. Főleg BoS-ban. A stress test 98 fokig melegítette, de játék közben nem megy 70 fölé, és egyenlőre tök stabil. Szerintetek merhetek feljebb menni?
- VO101_Tom
Passz, én sosem húztam a gépeim, de nekem már a 70 is soknak tűnik, a 98 végképp.
Itt is azt írják, hogy napi használatban 70 alatt legyen (persze, lehet, hogy tévednek, ki tudja )
http://www.tomshardware.co.uk/forum/264 ... -load-temp
Na mindegy, ebben tényleg nem foglalnék állást, OC kérdésben elég amatőr vagyok...
Itt is azt írják, hogy napi használatban 70 alatt legyen (persze, lehet, hogy tévednek, ki tudja )
http://www.tomshardware.co.uk/forum/264 ... -load-temp
Na mindegy, ebben tényleg nem foglalnék állást, OC kérdésben elég amatőr vagyok...
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Ne csak egy tesztet csinálj, hanem többet is. Valamint kalkuláld bele, hogy ha jön a nyár, baj lehet a most stabil beállításaiddal. Szinte az összes gépem húzva volt, bajom nem volt belőle soha. A mostani lapok eléggé "bolondbiztosak" max sípol és nem indul el. Hűtésre nem árt költeni, nekem sosem a gyári hűtés van a konfigon.
-
Hali srácok!
Apósnak akarunk venni egy tabletet, amin skypolhat az idegenbe szakadt lányával, meg netezhet rajta.
Mit kell ezeknél nézni? Mert már a pc-k terén is el vagyok vesze, hát még akkor itt...
Gondolom itt a kijelző elég fontos, mármint a típusa ( ha van egyáltalán különbség). Memória meg proci az még úgy ahogy megy.
Apósnak akarunk venni egy tabletet, amin skypolhat az idegenbe szakadt lányával, meg netezhet rajta.
Mit kell ezeknél nézni? Mert már a pc-k terén is el vagyok vesze, hát még akkor itt...
Gondolom itt a kijelző elég fontos, mármint a típusa ( ha van egyáltalán különbség). Memória meg proci az még úgy ahogy megy.
-
- Site Admin
Majdnem mindegy, csak ne egy olcsó kínai szar legyen. Kétmagos proci, 2 giga ram, legalább 16 giga tárhely, esetleg SD kártyával bővíthetőség. Samsung Galaxy Tab 3 vagy 4, skypeolni 7 collos tablet is elég, ha böngészni is szeretne, akkor legyen 10 collos a képernyő.
"In thrust we trust!"