Köszi! És az Odyssey-ről hallottál valamit? Állítólag nagyobb felbontású, de valahogy nem olyan szép...
Ahogy olvastam sokan használják a riftet 1070-nel ,vagy rosszabb kártyával és nem annyira para állítólag. 100-150-ért lehet hogy megér egy próbát. Jobbat úgysem veszek ,emrt ahoz új gép is kéne..
Oculus Rift
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_Tom
Odessy-t nem ismerem, de az nem is VR szemüveg, hanem valami kiterjesztett valóság, mint a Microsoft Hololens vagy mi. Nem?
DCS alatt ha sikerül az fps-t stabilan 90 fps fölött tartanod, akkor vegyél nyugodtan OR-t. Az OR felbontása az olyan másfél HD képernyő, de szerencsére a mai kártyák már 4K-ig elég kiegyensúlyozott teljesítményt adnak le, csak tökölni kell a beállításokkal
Pár hete vettem egy UHD monitort, és 4K-n 10 fps-el volt kevesebb DCS-ben mint 1080 HD-n. Csak azok a qrva akadások is megmaradtak. BMS, Post Scriptum, Battlefield4 és Arma3 is teljsen jó fps-t produkált, meglepően jól futottak ugyanolyan graf beállítás mellett 4K-n is. (Nekem is 1070 van, MSI GTX 1070 GamingX 8GB Rammal).
DCS alatt ha sikerül az fps-t stabilan 90 fps fölött tartanod, akkor vegyél nyugodtan OR-t. Az OR felbontása az olyan másfél HD képernyő, de szerencsére a mai kártyák már 4K-ig elég kiegyensúlyozott teljesítményt adnak le, csak tökölni kell a beállításokkal
Pár hete vettem egy UHD monitort, és 4K-n 10 fps-el volt kevesebb DCS-ben mint 1080 HD-n. Csak azok a qrva akadások is megmaradtak. BMS, Post Scriptum, Battlefield4 és Arma3 is teljsen jó fps-t produkált, meglepően jól futottak ugyanolyan graf beállítás mellett 4K-n is. (Nekem is 1070 van, MSI GTX 1070 GamingX 8GB Rammal).
- VO101_Tom
Utánaolvastam kicsit ennek a Primax 8K-nak. Hát, nem néz ki jól... Két bejelentést tettek egy hónapja, egyik hogy a nevükben idézőjelbe teszik a "8K"-t, mert az csak fantázianév, nem a gép műszaki paraméterét jelzi ( ), másik, hogy készen állnak a sorozatgyártásra. Ezek szerint a 2017 decemberi szállításból nem lett semmi. A hivatalos fórumukon olyan kérdések pörögnek, mint hogy ki milyen színben kérné a szemüveget meg ki mivel játszana, miközben július végén is nulla infó van arról, hogy mi folyik cégen belül...
- hq_Reflected
Hol érdemes Oculus Riftet venni? USA-ból rájön a vám, itthon esetleg kapható boltban? vagy van valami angol/ német oldal ahonnan olcsóbb?
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Cégre, EUból, ÁFA nélkül.hq_Reflected írta:Hol érdemes Oculus Riftet venni? USA-ból rájön a vám, itthon esetleg kapható boltban? vagy van valami angol/ német oldal ahonnan olcsóbb?
Amúgy próbáltad már? Én akkor döntöttem el hogy nem veszek, miután kipróbáltam.
- hq_Reflected
Nem még. Egy rosszabb VR szemüveget próbáltam egy demó videóval a Media Marktban. Annyira rossz? Mindenki azt mondja ,hogy a rosszabb képminőségért bőven kárpótol az érzet.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Az én ízlésemnek ez a felbontás harmatgyenge. Szerintem mindenképpen tégy egy próbát előtte. Én még várok vele.hq_Reflected írta:Nem még. Egy rosszabb VR szemüveget próbáltam egy demó videóval a Media Marktban. Annyira rossz? Mindenki azt mondja ,hogy a rosszabb képminőségért bőven kárpótol az érzet.
Mi itt voltunk:
http://www.playvr.hu/
- VO101_Tom
Úgy ne vegyél semmilyen VR cuccot, ha előtte még sosem próbáltad. Készülj arra, hogy rosszullét, hányinger is lehet az első használat közben, van aki erre érzékenyebb, de (ahogy Track IR-nél is) ez idővel elmúlik.
A Vive Pro felbontása szerintem már olyan, amit érdemes tesztelni (nem volt még rajtam), a többinél tényleg probléma a felbontás. A szimulátorok kifejezetten érzékenyek erre, viszont a legtöbb VR játék olyan, hogy ott nem kell messze lévő kis objektumokat keresni (nyilván ilyen a game design), ezért mindenképp szimulátorral próbáld ki.
A Vive Pro felbontása szerintem már olyan, amit érdemes tesztelni (nem volt még rajtam), a többinél tényleg probléma a felbontás. A szimulátorok kifejezetten érzékenyek erre, viszont a legtöbb VR játék olyan, hogy ott nem kell messze lévő kis objektumokat keresni (nyilván ilyen a game design), ezért mindenképp szimulátorral próbáld ki.
-
Ezt is megértük:
https://www.starvr.com/products/
Ár még nincs, de legalább specifikáció és system req már igen.
https://www.starvr.com/products/
Ár még nincs, de legalább specifikáció és system req már igen.
- hq_Reflected
Megjött a bónusz, vettem egy riftet...tudom, van kicsit jobb, lesz sokkal jobb, de a gépem azokat nem bírná, ezzel pedig a Rift volt a legjobb opcióm.
Igen, homályosabb, rosszabb felbontású, stb stb...de annyira durva élmény, hogy ez (jelenleg még) egy cseppet sem izgat. Rengeteg a beállítási lehetőség, és most küzdök ,hogy a DCS legalább 45 FPS-sel fusson, alakul, de néha lemegy 20-30-ra és akkor nagyon fura a mozgás.
Az Il2 FoS ( ) viszont marhajól néz ki, és gyönyörűen fut. A most készülő Flying Circus WWI modul hihetetlen élmény, mivel sokkal közelebb vannak egymáshoz a gépek a levegőben. A Bodenplatte-t viszont csakazért sem fogom megvenni.
Innen tényleg nincs visszaút, hogy érzed magad körül a gépet, a méreteit, már csak az hiányzik, hogy rakok magam elé egy ventillátort, meg egy tálkába benzint
Igen, homályosabb, rosszabb felbontású, stb stb...de annyira durva élmény, hogy ez (jelenleg még) egy cseppet sem izgat. Rengeteg a beállítási lehetőség, és most küzdök ,hogy a DCS legalább 45 FPS-sel fusson, alakul, de néha lemegy 20-30-ra és akkor nagyon fura a mozgás.
Az Il2 FoS ( ) viszont marhajól néz ki, és gyönyörűen fut. A most készülő Flying Circus WWI modul hihetetlen élmény, mivel sokkal közelebb vannak egymáshoz a gépek a levegőben. A Bodenplatte-t viszont csakazért sem fogom megvenni.
Innen tényleg nincs visszaút, hogy érzed magad körül a gépet, a méreteit, már csak az hiányzik, hogy rakok magam elé egy ventillátort, meg egy tálkába benzint
- VO101_MMaister
Gratula es üdv a klubban
A VR tényleg addiktív. A gyerekbetegségei ellenére nagyon hamar rá lehet szokni aztán már nem nagyon van kiszállás.
A VR tényleg addiktív. A gyerekbetegségei ellenére nagyon hamar rá lehet szokni aztán már nem nagyon van kiszállás.
- hq_Reflected
Na kezdem megszokni. IL2 BOS-ban 45 FPS fölött vagyok, szupersima, állati jó. Első VH-s gépekkel olyan közeli a harc, hogy a látótávolság nem is gond.
DCS-ben más a helyzet. Hiába butítom a grafikát, nem megy 45 FPS fölé, ha sűrű akkor inkább 30 ami már nem folyamatos mozgás. Egyértelműen a CPU a szűk keresztmetszet, mert a DCS nem használ csak egy magot. Nekem meg Ryzen 1600x-em van, 3.9-re felhúzva. Állítólag hamarosan a DCS is használni fogja a Vulkan API-t, vagy mit, amitől jobb lesz, meglátjuk.
Amúgy online is játszok már, van egy szerver ami használ egy "label mod"-ot, pici fekete pötty a gépen, hogy ne tűnjön el hirtelen szem elől. Tegnap leszedtem 3 Spitfire-t egy bevetésen, ilyenre még nem volt péda. Egyszerűen folyamatosan érzem ,hogy hol van ő térben, és hol vagyok én. Baromira tetszik!
DCS-ben más a helyzet. Hiába butítom a grafikát, nem megy 45 FPS fölé, ha sűrű akkor inkább 30 ami már nem folyamatos mozgás. Egyértelműen a CPU a szűk keresztmetszet, mert a DCS nem használ csak egy magot. Nekem meg Ryzen 1600x-em van, 3.9-re felhúzva. Állítólag hamarosan a DCS is használni fogja a Vulkan API-t, vagy mit, amitől jobb lesz, meglátjuk.
Amúgy online is játszok már, van egy szerver ami használ egy "label mod"-ot, pici fekete pötty a gépen, hogy ne tűnjön el hirtelen szem elől. Tegnap leszedtem 3 Spitfire-t egy bevetésen, ilyenre még nem volt péda. Egyszerűen folyamatosan érzem ,hogy hol van ő térben, és hol vagyok én. Baromira tetszik!
- VO101_MMaister
Latom a DCS forumon mar ellattak tanacsokkal a beallitasokhoz. Igazabol joval erosebb hw-en sem fut tokeletesen. A legujabb 2080Ti + 5Ghz i7 proci sem tudja fix 90FPS-en hajtani, kozepes beallitasok mellett. En 8700k@5Ghz +1080Ti-vel hasznalom, jelenleg kikapcsolt MSAA es 1.0PD mellett. Bar nagyon siman fut, az ASW igy is folyton bekapcsol es szellemkepezi a mozgo targyakat.
A Vulkantol varja mindenki a megvaltast, de egyelore meg megtippelni sem lehet mikor lesz vele kesz az ED. Arrol nem beszelve, hogy az is csak akkor fog erni valamit, ha nagyon profin programozzak.
A Vulkantol varja mindenki a megvaltast, de egyelore meg megtippelni sem lehet mikor lesz vele kesz az ED. Arrol nem beszelve, hogy az is csak akkor fog erni valamit, ha nagyon profin programozzak.
- hq_Reflected
Én 1.1 PD-vel repülök, és 2x MSAA-val. Valahogy sikerült kikapcsolni az ASW-t végre, és ha nyugi van, 70-80 FPS. Általában 45, a földön vagy ha sok gép van akkor lemegy 30-ra, ha nagy gáz van akkor 22-23. 45 alatt nagyon nem "sima" és igencsak zavaró VR-ban.
A többi beállítást viszont lebutítottam ,mert VR-ban úgysem tűnik fel különösebben ,hogy az árnyékok az High vagy Low pl. Belegondoltam, hogy screenshotokon milyen jól nézett ki képernyőn, de kizárt, hogy vissza tudjak menni 2D-be. Az, hogy csúnyább, az mínusz 5 pont, de az ,hogy 3D, az plusz 20 pont.
Viszont a DCS nem használja ki a többmagos procikat, mindig az a bottleneck. Ezen is segít majd a Vulkan? Mármint kevésbé lesz CPU igényes? vagy az csak a videokártyának segít?
A többi beállítást viszont lebutítottam ,mert VR-ban úgysem tűnik fel különösebben ,hogy az árnyékok az High vagy Low pl. Belegondoltam, hogy screenshotokon milyen jól nézett ki képernyőn, de kizárt, hogy vissza tudjak menni 2D-be. Az, hogy csúnyább, az mínusz 5 pont, de az ,hogy 3D, az plusz 20 pont.
Viszont a DCS nem használja ki a többmagos procikat, mindig az a bottleneck. Ezen is segít majd a Vulkan? Mármint kevésbé lesz CPU igényes? vagy az csak a videokártyának segít?
- VO101_MMaister
A Vulkan elvileg kozvetlenebb hozzaferest ad a fejlesztoknek a hardware-hez, igy jobban lehet optimalizalni a kodot. Viszont emiatt joval bonyolultabb is, szelesebb ismereteke kovetel meg a programozoktol. Lehet vele nagyot alkotni, de ez nem egyszeru feladat. A multithreading is megoldhato vele, tehat a lehetoseg adott hogy kihasznaljak a tobbmagos CPU-kat. Meglatjuk mire mennek vele, es foleg mikor.hq_Reflected írta: Viszont a DCS nem használja ki a többmagos procikat, mindig az a bottleneck. Ezen is segít majd a Vulkan? Mármint kevésbé lesz CPU igényes? vagy az csak a videokártyának segít?
De ahogy irtad, nincs visszaut 2D-be. A kompromisszumok ellenere is ott ulsz a fulkeben es repulsz. Ezt a monitor sosem tudja visszaadni, barmekkora a kepatlo es a felbontas.
- VO101_MMaister
Tom,
jol lattam, hogy te is felugrottal a VR vonatra?
jol lattam, hogy te is felugrottal a VR vonatra?
- VO101_Tom
Ja ja ja, Tibi segítségével vettem kintről egy Odyssey plus-t.
Én már évek óta rajta vagyok a hype-on, de a CV1 felbontása nekem még nagyon kevés volt. DCS alatt repkedek vele főleg, egyből meg is vettem a Hornetet meg a Tomcatot, azt már látom, hogy a 1070 kevés hozzá, de amíg AAR-t és Case I landingot gyakorolom a tenger közepén, addig nem gáz Szárazföld fölött (Kaukázus) olyan 30 fps körül van, ami már zavaró.
Sikerült beizzítani Condor alá is, bár lévén ehhez Windows-os keretprogram van, a Condor meg egyenlőre csak oculust támogat, nem volt egyszerű. Oculus programját fel kell tenni, az a fos meg csak a C-re hajlandó települni, és egyből elfoglal 10GB-ot a drága SSD-n De tényleg qrva jó abban is.
Legalább első kézből tudom majd tesztelni,azt is, ha TFS is elkezdi a VR támogatást programozni De az csak 5.0 kiadás után.
Én már évek óta rajta vagyok a hype-on, de a CV1 felbontása nekem még nagyon kevés volt. DCS alatt repkedek vele főleg, egyből meg is vettem a Hornetet meg a Tomcatot, azt már látom, hogy a 1070 kevés hozzá, de amíg AAR-t és Case I landingot gyakorolom a tenger közepén, addig nem gáz Szárazföld fölött (Kaukázus) olyan 30 fps körül van, ami már zavaró.
Sikerült beizzítani Condor alá is, bár lévén ehhez Windows-os keretprogram van, a Condor meg egyenlőre csak oculust támogat, nem volt egyszerű. Oculus programját fel kell tenni, az a fos meg csak a C-re hajlandó települni, és egyből elfoglal 10GB-ot a drága SSD-n De tényleg qrva jó abban is.
Legalább első kézből tudom majd tesztelni,azt is, ha TFS is elkezdi a VR támogatást programozni De az csak 5.0 kiadás után.
- VO101_MMaister
Szuper, nyomhatunk kis VR gyakorast DCS alatt ha van kedved. Mondjuk nekem csak WWII modulok vannak meg.VO101_Tom írta:Ja ja ja, Tibi segítségével vettem kintről egy Odyssey plus-t.
- VO101_Tom
Oké. Reppenhetünk ha van időd.VO101_MMaister írta:Szuper, nyomhatunk kis VR gyakorast DCS alatt ha van kedved. Mondjuk nekem csak WWII modulok vannak meg.
Ma nekem nem jó, de a hét további részén szerintem nem lesz akadály. Vagy hétvégén.
- VO101_MMaister
OK, irok majd Skype-on.VO101_Tom írta:Oké. Reppenhetünk ha van időd.VO101_MMaister írta:Szuper, nyomhatunk kis VR gyakorast DCS alatt ha van kedved. Mondjuk nekem csak WWII modulok vannak meg.
Ma nekem nem jó, de a hét további részén szerintem nem lesz akadály. Vagy hétvégén.