Makettek

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_HWick

van még egy komplett kabinra való anyagom, lehet hogy azt megcsinálom csak gyakorlásképp hogy jól menjen mire a kövi gépnek nekikezdek. Elkeztdtem fújni az összes alkatrészt, hát elképesztő mennyivel szebb...

A beeresztés érdekelne picit bővebben. Szal ezt sötét agyonhígított szinekkel kell negatív sarkokra. Ezt ecseteled nagyobb alkatrészeknél is? Ami bessüllyed sötétet kap, ami kiáll világost. Logikus...:)

Papi, megköszönném ha raknál fel képeket vhová a kabinról meg ha van meszáról ahogy készül, az sem lenne rossz.
VO101_HWick

Gyors kerdes:

Mi volt a magyar messzerek belso(motorter, lemezek belso fele, stb) szine?

A Pumaknal 44 nyaran RLM 74, 75, 76 volt a kulso kamuflazs a g6osokon?

Elore is koszi, barki is tudja.
VO101_Papi

gyors válasz:

a belső lemezeket általában RLM02 re festették, háború végén arra sem

külső színek megfelelnek, a győri gyártású G6 ok is ezeket kapták
VO101_HWick

Koszi Papi,

na banyek pont a 02-t nem vettem:(

az sima atlag szurke?
VO101_Papi

a 02 egy világos zöldes szürke, szerintem jobban jársz ha veszel, mert szinte minden német gépen használták valahol, pl emileken szerepelt külső színként is
VO101_HWick

nagyon lassan halad az epites, ezek a rez cuccok mar kiidegelnek:) most a hutot csinalom a szarnyakra. Utana futomuakna, kis panelezes es lehet fujkalni. Hetek kerdese:)

Papi, alapozashoz specko festek kell vagy akarmit lehet hasznalni? En szivem szerint ezustot vagy aluminiumot fujnek ala, gondolvan hogy a szinek talan eletszerubben jelennek meg felette. Ja es sokan matt lakkozast javasolnak, de latvan tobb messzert is eloben, nem valami matt a festes, inkabb olyan jo femes ize van... Sok maketten olyan nagyon muanyag latszatu a matt, legalabbis a kepeken ez jon le. Nem tudom.
VO101_Papi

hát ja, a makettezés az türelemjáték ;)

alapozni nem árt, hogy jobban tapadjon a festék. célszerű a Mr Hobby SURFACER 1200 at használni, de ha nem kapsz, akkor jó egy világos szürke is. az előbbinek az előnye, hogy egyben tömítő anyag is, csak nagyon híg. ecsettel felhordva kisebb réseket nagyon király vele tömíteni, jobb, mint bármi.
alapozás után ellenőrzés, hogy mindenhol rendesen megcsiszoltad, és minden panel vonal rendben, a világos szürke olyan hibákat is kihoz, amit alapozás nélkül nem is lehet észrevenni.

fémszínnel ne alapozz, macerás festékek nagyon, nem teljesen olyan szerkezetűek, mint a többi festék ezért nem igazán passzolnak, illetve nincs olyan hatása, mint amire gondoltál

lakkozás: festés után fényeslakk, matrica, koptatás és megint fényes lakk. matricázáshoz használj matricafeszítő, ill. lágyító folyadékot, a matricát mindig vágd teljesen körbe. mattlakkot nem érdemes használni, nem áll jól a maketteknek, és az igazi gépek sem teljesen matt felületűek. használj selyemfényűt, az szépen feldobja, még akkor is, ha egy öreg festésű gépet készítesz
VO101_Popeye

A vizszintes vezersikon a trikolorban a zold vagy a piros volt kivul? Mar lattam mind a ket verziot kulonbozo helyeken.
VO101_Tom

VO101_Popeye írta:A vizszintes vezersikon a trikolorban a zold vagy a piros volt kivul? Mar lattam mind a ket verziot kulonbozo helyeken.
Szerintem nagyon kis százalákban festhették kívülre a trikolor pirosát (fényképen, festési leírásban nem, csak festményeken láttad eddíg - annak meg a történelmi hitelessége olyan amilyen).
Nézd meg pl. ezt a tablóképet. 1943-ban készült, ezen is a piros van belül. Azt hiszem ezt a tablót nyugodtan vehetjük egy hiteles ábrázolásnak, ha eszerint fested, nagyot nem tévedhetsz.
Kép
B. Stenge Csaba
Kapcsolat:

VO101_Popeye írta:A vizszintes vezersikon a trikolorban a zold vagy a piros volt kivul? Mar lattam mind a ket verziot kulonbozo helyeken.
Mindig belülről kifelé festették a vízszintes vezérsíkon a piros-fehér-zöldet, a hiatalos rendeletnek megfelelően. Ami ezen belül változott a rendelethez képest, az a sávok méretezése (az eredeti rendeletben a teljes szélességben harmadolva festették fel, de ezt nem tartották be később, rövidebbre festették és nem csak nagy gépeken)
VO101_HWick

szep lassan keszulget a messzer. Fenn van a festes, par helyen kivilagositva es sotetitve is. Meg van kis munka a gep oldalan levo foltokkal es mehet ra az elso vax. Kulfoldi forumokat bongeszve talaltam ra a Klear nevu vaxcsodara, amit nagyon ajanlanak. Majd csinalok par probafujast es ha szep akkor hasznalom is.

Aztan adok egy boseges vizes feketet- sotet barnat a paneloknak. A motor elkeszult, de ugy dontottem hogy csak a bal oldali motorburkolo lemez lesz nyitva. Az alja es a jobb oldal csukva lesz. Ezzel bele is botlottam a kovetkezo problemamba. A burkolo lemezek mugyantabol leven csukott allapotban sehogy sem passzolnak, sot sztem a vagaskor az egyiket meg sikerult is megroviditeni par mm-el

HELP!!:)

Par kep a keszulo makettrol:

motor amit joideig nem fogok epiteni:))
Kép

Festes wip:
Kép
VO101_Mortuus

Szépek!
Kép

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
Reflected

Most lett kész 8-)
http://a2asimulations.com/forum/viewtopic.php?t=11156

Egyébként ha valakinek 1:48as Pumás Messzert támadna kedve építeni, hol lehet hozzá matricákat szerezni?
VO101_Chewy

Nem gondoltam volna, hogy bármikor is ilyet fogok írni, de bejön a zenétek...
VO101_Papi

matricát a had.hu-n kapsz
Reflected

Köszi Chewy, és köszi Papi!:)
VO101_MMaister

Szép a dioráma, a zenétek pedig tényleg ott van! Gratulálok!
VO101_Tobak

http://www.airworld.online.de/Englisch/Index.htm

Videos menün belül a csemegék.Bexarás az FW-190.

Ha már belinkelte vki akkor bocs.
Ja és üdv mindenkinek, bocsánat az extrém inaktivitásért !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VO101_Mortuus

Ezt csak úgy bocsáthatjuk meg, ha tetemes mennyiségű szeszesitalt biztosítasz a számunkra 8-)
Kép

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
Válasz küldése