Ó! Ez igen faszának tűnik! El kéne már mennem az 576-ba!VO101_NateDog írta:FaceTrackNoIR
NaturalPoint TrackIR
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_Mortuus
Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Próbáltad? Nekem nincs kamerám, nem tudom kipróbálni!VO101_Mortuus írta:Ó! Ez igen faszának tűnik! El kéne már mennem az 576-ba!VO101_NateDog írta:FaceTrackNoIR
- VO101_Mortuus
Ki még nem próbáltam, de ígéretesnek tűnik.
- VO101_Mortuus
Kipróbáltam a facetracknoir-t IL2CoD-ben. Működik, nálam kicsit recegősen (lehet, hogy azért, mert a játék sem túlságosan hasít). Egy dolgot nem bírtam beállítani rajta: miért mozog a nézet lefelé, amikor emelem a fejem, és fölfelé, mikor bólintok. Hiába állítgatom, hogy inverse, nem történik semmi. Ha másik tengelyen állítom inverzre, ott jó.
Majd megnézem más játékban is.
- VO101_MMaister
Szerintem a fejformad zavarhatja megVO101_Mortuus írta:Kipróbáltam a facetracknoir-t IL2CoD-ben. Működik, nálam kicsit recegősen (lehet, hogy azért, mert a játék sem túlságosan hasít). Egy dolgot nem bírtam beállítani rajta: miért mozog a nézet lefelé, amikor emelem a fejem, és fölfelé, mikor bólintok. Hiába állítgatom, hogy inverse, nem történik semmi. Ha másik tengelyen állítom inverzre, ott jó.
- VO101_Mortuus
Hát, mitagadás...
-
Nézegetem ezt a facttrackir-t, jópofa és tök jól müködik - leszámítva a leírás teljes hiányát - csak kurva sokat kellene paraméterezgetni hogy mennyi fejforgatáshoz mennyi nézegetés legyen, főleg hogy a "csak simán előre nézek" pozi tartásához ne kapjak nyakgörcsöt...
Viszont teljesen más feeling vele repülni.
Viszont teljesen más feeling vele repülni.
-
Én FaceTrackNoIr-t használok, nálam bevált. Már FaceTrack-kel is működött, de ahhoz állandó világítás kellett volna, lehetőleg szemből, és 20 %-ot használt a prociból. Így aztán átalakítottam point trackerresre. Ehhez szükség van egy webcamra, az általános vélemény szerint a PS3 eye cam a legjobb erre, ugyanis azt is mozgásérzékeléshez fejlesztették, a playstation 3-hoz, és 120 fps-t tud.
Itt a windows driver hozzá:
http://codelaboratories.com/downloads/ (CL Eye Platform Driver)
Most már csak át kell alakítani a kamerát, hogy érzékelje az infravörös fényt, és ne érzékelje a látható fényt, részletes leírás itt:
http://www.behance.net/gallery/Hacking- ... ra/8955421
(Én műszaki analfabéta vagyok, de a leírást pontról pontra követve meg tudtam csinálni. Csak csavarozni, meg feszegetni kell.)
Maga a kamera 4000 HUF volt, hozzá még pár ezer a point tracker (a három "csáp", amin a LED-ek vannak). Nyilván kell hozzá a FaceTrackNoIr szoftver, és a Pointtracker kiegészítő, és máris van egy trackir-ünk. (Mondjuk a FaceTrackNoIr így már tulajdonképpen NoFaceTrackIr.)
Egy jó tanács azoknak, akik most térnek át hat switch-ről trackir-re: Célzásnál kapcsolják ki a trackir-t. Tök jó, hogy trackir-rel szabadon forgathatja az ember a fejét, de utána keresheti a reviben a célkeresztet. 10 év beidegződését nem könnyű levetkőzni, úgyhogy Tom tanácsát követve célzásnál kikapcsolom. Pontosabban: a Clod-ban a FaceTrackNoIr kikapcsoló gombját (alapból az "end" billentyű) és a lean to gunsight opciót a joy egy gombjára programoztam, bevált.
Itt a windows driver hozzá:
http://codelaboratories.com/downloads/ (CL Eye Platform Driver)
Most már csak át kell alakítani a kamerát, hogy érzékelje az infravörös fényt, és ne érzékelje a látható fényt, részletes leírás itt:
http://www.behance.net/gallery/Hacking- ... ra/8955421
(Én műszaki analfabéta vagyok, de a leírást pontról pontra követve meg tudtam csinálni. Csak csavarozni, meg feszegetni kell.)
Maga a kamera 4000 HUF volt, hozzá még pár ezer a point tracker (a három "csáp", amin a LED-ek vannak). Nyilván kell hozzá a FaceTrackNoIr szoftver, és a Pointtracker kiegészítő, és máris van egy trackir-ünk. (Mondjuk a FaceTrackNoIr így már tulajdonképpen NoFaceTrackIr.)
Egy jó tanács azoknak, akik most térnek át hat switch-ről trackir-re: Célzásnál kapcsolják ki a trackir-t. Tök jó, hogy trackir-rel szabadon forgathatja az ember a fejét, de utána keresheti a reviben a célkeresztet. 10 év beidegződését nem könnyű levetkőzni, úgyhogy Tom tanácsát követve célzásnál kikapcsolom. Pontosabban: a Clod-ban a FaceTrackNoIr kikapcsoló gombját (alapból az "end" billentyű) és a lean to gunsight opciót a joy egy gombjára programoztam, bevált.
- VO101_Mortuus
Nos, még van 1 év az Oculus Rift vásárlásig, és gondoltam, veszek egy track clip-et a trackir-hez. Kérdés, hogy a trackir3-hoz tudom-e majd használni. Elvieg van lehetőség a vector expansion aktiválására, de nemtom, a clip jó-e ehhez a változathoz.
Esetleg valakinek tapasztalata erről van?
Esetleg valakinek tapasztalata erről van?
- VO101_Tom
TrackIR 3 nem kezeli az aktív ledes clip-et, mert ahhoz a v5 szoftvere kell. Azzal meg csak a TR4 és a TR5 kompatibilis.
A vector expansion a sapkára szerelhető fényvisszaverős változat, nem azonos a ledes clip-el.
A vector expansion a sapkára szerelhető fényvisszaverős változat, nem azonos a ledes clip-el.
- VO101_Mortuus
Kúl, köszi!