2 hete kilehelte huseges lelket a 19"os Benq monitorom. Nagyon a szivemhez nott minden hibajaval egyutt.
Korbeneztem mivel potolhatnam hianyat es vegigolvasva par cikket a Samsung 2232BW mellett dontottem. 22", 2ms, meno design, stb. Penteken meg is jott. Kis szin korrekcio utan il2 beroffent es jott a villamcsapas. 1680x1050 szeles csodaszep kep. Akkora latoter hogy csak na:)
A masodik sokk akkor jott amikor akcio indult. Ennek olyan szintu kesese van, ghosting, meg stb, hogy rettenet. Nem tudom hogy az en szemem ilyen erzekeny-e de mar az elozo monitoromon is nagyon zavart hogy mosodik minden ha nezelodok, de ezen total rettenet.
Ma megrendeltem az Iiyama E2201W-B1-t eyt meg vihetik vissza ahova akarjak...
Tovabbi utanaolvasaskor kiderult am hogy draga Samsung 3 kulonbozo panelt rak a monitorjaiba. TN panelek mas beszallitoktol. az eredeti samsungok mennek az USA-ba, ide meg jon a szar.
Szal ha valaki monitort nezeget ebben a kategoriaban akkor ne vegyen mast csakis az Iiyama E2201W-B1 -t ha a repules fontos rajta. A tobbi nagyon rossz.
tovabbi info: http://www.behardware.com/articles/689- ... -wave.html
Monitorok
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
-
Én maradok a CRT-nél, egyik TFT sem tudott megfogni, plusz ugye erősen kötött hogy milyen felbontást használhatsz normális képminőség mellett.. ha nagy a TFT, akkor meg bika hardware hozzá. Ehh...
A gond csak az hogy 21"-es HP CRT-m behalt.. nem tud valaki egy megbízható, lehetőleg olcsó monitorjavító kisiparost Budapesten? Szvsz nincs vele nagy gond mert kép van, tökéletes, csak 2 perc múlva eltűnik, valami kondenzátor vagy ilyesmi kidurranhatott (rá lett tolva a forgószék a hosszabbítókábelre, attól ment ki )
A gond csak az hogy 21"-es HP CRT-m behalt.. nem tud valaki egy megbízható, lehetőleg olcsó monitorjavító kisiparost Budapesten? Szvsz nincs vele nagy gond mert kép van, tökéletes, csak 2 perc múlva eltűnik, valami kondenzátor vagy ilyesmi kidurranhatott (rá lett tolva a forgószék a hosszabbítókábelre, attól ment ki )
- VO101_tvr
A Samsung-ot csak ugy bemondásra visszaveszik, hogy neked nem tetszik? Nem BudapestVO101_HWick írta: ezt meg vihetik vissza ahova akarjak...
Kipróbáltad már? Minden szempontból meg vagy elégedve ezzel? Ennek natív 1680x1050 a felbontása? Mert ehhez tényleg erőgép kell, hogy jó fps legyen. Mesélj...VO101_HWick írta:
Szal ha valaki monitort nezeget ebben a kategoriaban akkor ne vegyen mast csakis az Iiyama E2201W-B1 -t ha a repules fontos rajta. A tobbi nagyon rossz.
-
225BW-n aztán most 226CW-n gondolkoztam, de látom nem lesz belőle semmi. Thx az infót! Maradok a 17" es CRT samumnál Sípol, mikor még nem üzemmeleg xD de jól szolgál.
-
Nekem 225 BW van, eddig semilyen játékkal nem volt gondom... (már amennyit játszok mostanság... )
Igaz, az FB-t konkrétan még nem próbáltam, de majd a jövő héten felrakom.
Nem hiszem, hogy azzal gond lenne, ha máshol nem volt gond a gyors képváltásokkal
Wick! Te mit értessz késésen/ghostingon?
Igaz, az FB-t konkrétan még nem próbáltam, de majd a jövő héten felrakom.
Nem hiszem, hogy azzal gond lenne, ha máshol nem volt gond a gyors képváltásokkal
Wick! Te mit értessz késésen/ghostingon?
-
a ghosting az amikor szinte kettos latasod van ha mozog valami a kepernyon, a 2232BW amit ma csomagoltam vissza, rettenetes dolgokat muvelt. Sajna nekem nem S paneles jutott. Azok jok. A reakcio ido pedig az ami a kesest okozza. tudod, szinvaltasok pl. Ez rettenet volt mindenben,
Erdekes, de fps vagy mas jatekokban fel sem tunik. IL2ben viszont azonnal, pl ranezel egy felhore es elkezded mozgatni a fejed fel-le. Szinte szetesett a kep.
Ma megjott az Iiyama E2201W-B1. A backlight picit vilagos a szeleken, a szinei sem olyan szepek mint a Samsungnak, viszont villamgyors. Ilyet meg nem is lattam. Na most mar eszreveszem mit nem lattam eddig pl CoD4-ben:) IL2 nagyon tuti. Vegre jobb mint a regi Benq-val. Azert ez is mosodik picit ha mozog a kep de ez mar elviselheto.
Erdekes, de fps vagy mas jatekokban fel sem tunik. IL2ben viszont azonnal, pl ranezel egy felhore es elkezded mozgatni a fejed fel-le. Szinte szetesett a kep.
Ma megjott az Iiyama E2201W-B1. A backlight picit vilagos a szeleken, a szinei sem olyan szepek mint a Samsungnak, viszont villamgyors. Ilyet meg nem is lattam. Na most mar eszreveszem mit nem lattam eddig pl CoD4-ben:) IL2 nagyon tuti. Vegre jobb mint a regi Benq-val. Azert ez is mosodik picit ha mozog a kep de ez mar elviselheto.
-
A gepem jelenleg:
p4 3Gb
2Gb DDR2 1066Mhz Ram
2x80Gb seagate Raid0
GF7600GT 256Mb
Nem egy eromu, de szepen fut rajta minden. A ram es a raid0 sokat dobott rajta.
A 22 és 24"os monitoroknak 1680x 1050 a natív felbontása. Nem nagyon csúnya más értékeken sem. Persze más kérdés hogy mennyire arányos ha nem ezen használjuk.
p4 3Gb
2Gb DDR2 1066Mhz Ram
2x80Gb seagate Raid0
GF7600GT 256Mb
Nem egy eromu, de szepen fut rajta minden. A ram es a raid0 sokat dobott rajta.
A 22 és 24"os monitoroknak 1680x 1050 a natív felbontása. Nem nagyon csúnya más értékeken sem. Persze más kérdés hogy mennyire arányos ha nem ezen használjuk.
- VO101_Mortuus
Nekem is Samsungom van és mosódik kissé a kép ilben. Más kérdés, hogy nem az il2 játszhatósága volt a szempont vásárláskor
Egyébként én nem is tudtam beállítani rendesen 1680*1050-re a gamét. Asszem a conf.ini-be írtam be a felbontást, és akkor valamit beállított a progi, de nem 1680*1050-et sztem. Ha a játékon belül basztatom a felbontást el is csesződik az egész.
Egyébként én nem is tudtam beállítani rendesen 1680*1050-re a gamét. Asszem a conf.ini-be írtam be a felbontást, és akkor valamit beállított a progi, de nem 1680*1050-et sztem. Ha a játékon belül basztatom a felbontást el is csesződik az egész.
Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
- Lacusch69
Na baxxa meg... A héten jön a 223BW-m... Már megrendeltem, leszámlázták... hátha S paneles lesz...
- Lacusch69
Sindelnet kollega a Shturmovik Stab 6.3-at ajánlotta a felbontás beállítására. HerrLacának sikerült a 226BW-jéből az 1680x1050-et kicsiholni Il-2-ben, normális fps-számmal, 4xAA mellett.VO101_Mortuus írta:Nekem is Samsungom van és mosódik kissé a kép ilben. Más kérdés, hogy nem az il2 játszhatósága volt a szempont vásárláskor
- VO101_tvr
A conf.ini-ben manuálisan is lehet ügyeskedni itt:
[window]
width=1280
height=960
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=1
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=0
[window]
width=1280
height=960
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=1
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=0
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VO101_tvr 2008.01.27. 21:09-kor.
- VO101_Mortuus
Hát, Lacush, nem akarlak elszomorítani, de valószínű. A durva az, hogy amikor én ezt vettem, meg akartam nézni, hogy melyik panel van benne. Csakhogy minden adat hiányzik róla! A hátoldalon lévő címkére sem írják már rá, és a menüben sem látszik. Igaz, ez 226BW, lehet a másik típuson még rajta van...
- Lacusch69
Most találtam egy fórumon, így már próbáltad?VO101_Mortuus írta:Hát, Lacush, nem akarlak elszomorítani, de valószínű. A durva az, hogy amikor én ezt vettem, meg akartam nézni, hogy melyik panel van benne. Csakhogy minden adat hiányzik róla! A hátoldalon lévő címkére sem írják már rá, és a menüben sem látszik. Igaz, ez 226BW, lehet a másik típuson még rajta van...
"Ha leveszed 0-ra mind a kontrasztarányt, mind a fényerőt és legalább 5 mp-ig nyomva tartod blról a 4. gombot (amivel a digital-analog között is tudsz váltani), akkor előjön egy rejtett menü amiben szerepel egy sorozatszám. A CDA az C-panel (valszeg CMO vagy vmi más), a CAA pedig S-panel vagyis Samsung."
- VO101_Mortuus
Próbáltam. Nincs beírva a típusszám. Minden azonosítót kiszedtek...
- Lacusch69
Kapják be...VO101_Mortuus írta:Próbáltam. Nincs beírva a típusszám. Minden azonosítót kiszedtek...
Azt viszont nem értem, hogy HWick köpködte a 2232BW-jét (gondolom jogosan), de egy külföldi fórumon azt olvastam, hogy azokat S panellel szerelik.
Egy másik, idehaza frissen vásárolt 223-asat meg sztároltak...
Lehet, hogy nemcsak a panelen múlik?
-
- Site Admin
Az useren is.Lacusch69 írta:Lehet, hogy nemcsak a panelen múlik?
"In thrust we trust!"
- Lacusch69
Mortuus:
Kicsit utánanéztem. A szervízmenüben az utolsó sor tartalmazza a panel származását.
Ha CAA a vége, akkor Samsung. Ha CDA, akkor CMO. Most jön a meglepi: Az enyém (223bw) CFA kódú, és sehol sincs erre utalás az egész neten...
Illetve van, de nem egyértelmű: ha a CFA után 1001 a zárókód, akkor Samsung, egy német fórum szerint. (Ha jól értettem)
http://www.forumdeluxx.de/forum/showthr ... ?p=7781984
Kicsit utánanéztem. A szervízmenüben az utolsó sor tartalmazza a panel származását.
Ha CAA a vége, akkor Samsung. Ha CDA, akkor CMO. Most jön a meglepi: Az enyém (223bw) CFA kódú, és sehol sincs erre utalás az egész neten...
Illetve van, de nem egyértelmű: ha a CFA után 1001 a zárókód, akkor Samsung, egy német fórum szerint. (Ha jól értettem)
http://www.forumdeluxx.de/forum/showthr ... ?p=7781984
-
Minden Samsunk monitor tartalmaz paneleket tobbfle forrasbol, ez naluk egy elfogadott uzletpolitika, mellesleg csak igy birjak kielegiteni a havi 15-20000-es rendeleseket. Az LG, NEC es a tobbi nagy orias ugyanezt csinalja.
Sajnos a 2232-es sem kivetel.
Ha egy Samsung menujebol hianyzik a sorozatszam, akkor az 100% nem eredeti paneles. sajnos europaban keves S panelt talalni:( meg itt is....
Mondjuk az enyemet Franciao-bol szallitottak.
Igen, nem tetszett es van ra 15 napom hogy visszakuldjem mert nem vagyok meg elegedve. Kotelesek visszateriteni a penzem.
Az Iiyama nagyon csaszar, imadom. hihetetlen hogy ekkora kulonbseg van koztuk, pedig 2ms panelek lennenek...
Sajnos a 2232-es sem kivetel.
Ha egy Samsung menujebol hianyzik a sorozatszam, akkor az 100% nem eredeti paneles. sajnos europaban keves S panelt talalni:( meg itt is....
Mondjuk az enyemet Franciao-bol szallitottak.
Igen, nem tetszett es van ra 15 napom hogy visszakuldjem mert nem vagyok meg elegedve. Kotelesek visszateriteni a penzem.
Az Iiyama nagyon csaszar, imadom. hihetetlen hogy ekkora kulonbseg van koztuk, pedig 2ms panelek lennenek...
- VO101_Mortuus
Én azt értem, hogy 3 helyről hozzák a paneleket, de mi a faszért nincs valami minőségi követelmény? Az S panel überfasza, a másik kettő meg kalap szar...
- VO101_tvr
Már csak egy kérdésem van, az Iiyama csak egyfajta minőségi cuccot szerel bele? Vagy Mo-ra abból is gagyi jön?VO101_HWick írta: Az Iiyama nagyon csaszar, imadom. hihetetlen hogy ekkora kulonbseg van koztuk, pedig 2ms panelek lennenek...
Sokkal drágább az Iiyama mint az elvileg ugyanolyan LG, Samsung monitorok?