ARMA 3 (és korábbi verziók)

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Papi

VO101_Tom írta:Papi, szerintem neked nagyon tetszene ez a mai Armázás. Egyik küldiben Bagdad mapon (egész térképen csak a város van) IED keresés, kommandózás, a másikon tússzabadítás, az is custom térképen. Helivel városhatárig, onnan lábon. Qrvajó. van egy TS plugin, mindenki egy szobában van, de úgy hallod a többieket, ahogy a játékban is bent vannak. Tússzabadításnál a fal mellett halkan hallottuk, hogy beszélnek bent a házban :) A faszi szája mozog, látod és hallod ki beszél hozzád :) Tényleg hangulatos kis hentik voltak. Most megnézzük ezt a Frontlinest, ez sem CTI, de majd utána elmondom milyen. Most pl 24-en vagyunk egy oldalon (OPFOR), egy ts-en...
Na, ezzel felcsigáztad az érdeklődésemet, az ilyet szeretem :icon_crazy: ! Este fel is teszem az armát!
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_Tom írta:(Ja, és kell hozzá Arma2, és Arrowhead is. A délutáni Bagdadi játékhoz meg pár mod is, annak a listája megvan, ha valakit érdekel)
Érdekel!
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

Na, akkor szép sorjában :) Feltettem minden file-t a Smile-ftp Arma II mappába. Lehet elsőre hosszúnak tűnik, de ha megnézed 4 install, és egy másolás. Nem gáz.

Vannak amik számokkal kezdődnek, azokkal kezdjetek, és abban a sorrendben tegyétek fel őket (ha még nincsenek fent).

01 - Addoncync. Ezzel az ACE2-t teszed a gépre, első install után sokat töltöget, várd végig. A kiadott lista alján vannak fileok, amiknek státusza az, hogy "new local", azokat letörölheti a progi, azok régi fileok. A progi installját, beállítását elmondhatom TS-en is, de itt a 3-as pontban részletesen le van írva (hmm, link ennél az url-nél nem működik, teljes vastagított szöveget másold be a címsorba): http://wiki.armed-assault.hu/index.php/ ... _kezdőknek

02_Arma_II_launcher Gyakorlatilag a parancsikonozást váltod ezzel ki, indításkor észleli ha az Arma II mappáiba új MOD mappa kerül (@-os mappák). Install után ha Armázni akarsz, erre klikkelsz, bepipálod melyik addonokat akarod vele indítani (TS-en mindíg megbeszélik mielőtt indulna a map), majd nyomsz egy startot.

03_TeamSpeak_35 Ez az ACRE - Advanced Combat Radio Environment MOD-hoz kell feltenni, a legújabb TS3 klienssel nem működik, ezzel igen. Ha van fent TS3 nem gond, tedd fel másik mappába, másik parancsikonnal egymástól függetlenül indítható. A TS elérése, amin tegnap voltunk: 81.0.119.99 Port:9987 jelszó nincs, nick az VO101 prefixes legyen ha felléptek. Armában is ilyen nevet állítsatok be.

04_ACRE_TS_Plugin Ez a beszélgetős TS plugin, a ts adását a játékhoz szinkronizálja, csak a közeli embereket hallod, de őket mindenkit, ellenség, saját, az mindegy. Install előtt a TS3-at KI KELL KAPCSOLNI, majd ha felment, TS3-35 elindít, Settings/Plugins menüt megnyitod, ott kipipálod az ACRE plugin-t, és kész. Utána indíthatod is a játékot (Arma II Launcherben az ACRE előtt pipa legyen), és működni fog. Induláskor a TS3-35 frissítést kér, értelemszerűen azt NEM kéred.

Következő lépésben a @-os mappákat másoljátok be az Arma II főkönyvtárába
Ezt végigmondom, melyik mod micsoda (Arma II Launcherben is ezen a néven jelennek meg, ne írd át, ezeket sorolja végig a host induláskor):

@asr - AI viselkedését változtatja meg, javítottak rajta kicsit. Hasonló már az Arma ACE-hez is volt, gondolom azóta csak javítottak rajta.
@BAGHDAD - ebbe begyűjtöttünk 6-7 különböző modot, ezeket így egy kapcsolóval lehet aktíválni. Ebben vannak Száddám Iraki hadseregének egyenruháitól kezdve Baghdad térképig minden. Átrajzolt növényzet, Mig23, Mig27, kézifegyverek, ilyesmik.
@FRONTLINES - Ez a frontlines hadjárathoz szükséges mod, a mappa legyen meg, minden játék előtt a frisset le kell szedni az oldalról, és azzal indítani az aznapi játékot.
@JTD - Fire and Smoke, csak kis grafikai javítás ezekre. Képek Ez opcionális, az ő szervereiken sem tiltva, sem kötelezővé téve nincs.
@stmovement - Ez is opcionális, apró objektumokba, kiálló drótba nem akad el a katona.

Utolsó lépésben a keys, missions, userconfig mappákat másoljátok be az Arma II főkönyvtárába, ha felülírna valamit, azt NE írjátok felül Valszeg saját ACE beállítások lehetnek azok a keys mappában. Minden más mehet. A missionsban lévő pályákat másoljátok be az MP missionsba is, ha hostolni akartok, vagy offline megnézni egyik-másik mapot. A Baghdadv2.Baghdad.pbo mapot én a netcache-ből szedtem ki, esetleg oda is bemásolhatjátok, nemtom arma innen is betölti-e, 28 megát sokáig töltene a hosttól.

Amit még mondtak, hogy állítsunk át: Arma II controls alatt az egér smooth legyen kb nulla, grafikai beállításoknál a postprocess effect (motion blur) nulla, game settingsnél a head bump (vagy hasonló, fejrángás futáskor) szintén nulla. Sokat javít a látáson, célzáson ez a pár beállítás.

Jófej társaság volt, van köztük több hivatásos katona, sokan il-2-ből ismertek is minket, többen rendszeresen olvassák a pcpilotot is, elég sokat dumáltunk velük a játék után. Mondták, ha tudunk, minél több embert hívjunk játszani, ma csak 40-en voltunk a pályán, sokkal jobb amikor 80-an csépelik egymást :icon_crazy: Sokszor játszanak custom mapokon (akkor azért nem 40-en, ez csak a Frontlinesre jön össze), vagy ha külföldi szerverekre mennek, akkor a domination játékot játszák. A játékosok életkorban és fegyelmezettségben is elég vegyes képet mutattak, de nem volt semmi komoly probléma.

Egyébként a Frontlines főleg tech-mentes, kézifegyveres harc, a BLUEFOR oldal sem az USMC, hanem azok a takisztániak, 1-2 nyugati technikával - az oldalak kiegyensúlyozottsága miatt van ez.
Kép
VO101_Tom

Ja, és ezeket nyálazzátok át, mentsétek el a linket:

http://wiki.armed-assault.hu/index.php/ ... _kezdőknek Arma2 leírás (magyar)

ACE2 leírás (magyar) Érdemes végigolvasni, milyen újítások vannak benne. Custom mapos, baghdad pályák ACE2-vel mennek.

ACE2 tactics (angol)

Frontlines fórum (magyar)
Kép
VO101_Tom

Ja, van még egy apróság ACE2-höz:

http://wiki.armed-assault.hu/index.php/ ... tudnivalók
(ezt másoljátok címsorba)

Ha az ftp-ről szeditek le a fileokat, elvileg az első dolgot, az userconfig másolgatást nem kell, mert azt megcsináltam mielőtt feltettem a mappákat. Az "Egyéni védőfelszerelések aktíválása (Füldugó, Símaszk...stb.)" beállítást kell nektek külön megcsinálni.
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

Szépen leírtad, nem lesz nehéz követni. :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

Tegnap megint volt Frontlines, 65-en voltunk egy szerveren. Kedvcsináló gameplay egy korábbi meccsről :)
Kép
VO101_Papi

VO101_Tom írta:Tegnap megint volt Frontlines, 65-en voltunk egy szerveren. Kedvcsináló gameplay egy korábbi meccsről :)
mé nem szólsz vazze?
VO101_Tom

Nem voltál messengeren. Egyébként minden kedd este 21:00-tól van.

Ehh, ez is fasza video, ez meg inkább CTI feeling :)
http://www.youtube.com/watch?v=xe4C5yAl ... re=related
Kép
VO101_Papi

héé, és telefon már nem is létezik?!?!?!?!?!?!?!?!?!? :icon_crazy:
VO101_Tom

Tibi kérdezte hol vagy, mondtam neki, hogy fel sem tetted még... apropo. végül feltetted a cuccokat, vagy tovább durciztál :icon_crazy: ? Mondjuk a frontlineshez nem kell Ace2, meg ACRE, meg modok, csak a @frontlines mod... De ma este mehetnénk pár túszmentést, vagy Baghdad Police Stationt (ahoz kell minden). Gyere messengerre., én olyan 8-9-től szerintem felnézek.

Ja, és van 1.08 patch Armához, azt tedd fel. Utána Addonsync-en is futtass egy frissítést.
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

Tom, nem kell pénzt küldened, ha ajiba megveszed nekem steamen az Arrowheadet. :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

VO101_Sanyo írta:Tom, nem kell pénzt küldened, ha ajiba megveszed nekem steamen az Arrowheadet. :)
Inkább utalok neked, nem tudok steamen vásárolni.
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_Tom írta:Inkább utalok neked, nem tudok steamen vásárolni.
Oké, na onnantól be tudok csatlakozni. :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

Papíííí.
Holnap Fronlines.
Készüjjé :)
Kép
VO101_Papi

VO101_Tom írta:Papíííí.
Holnap Fronlines.
Készüjjé :)
ha hazaérek, mikortól lesz?
VO101_Tom

Minden kedden 21:00 és 22:30 között. Fixen másfél óra.

Weblap
Kép
VO101_Papi

VO101_Tom írta:Minden kedden 21:00 és 22:30 között. Fixen másfél óra.

Weblap
akkor igyekszem belőni a TR-t is, a sima arma2 alatt már megy, csak az OA alatt nem hajlandó, nem teljesen értem, hogy a controls beállításokat miért nem veszi át az egyik a másiktól
VO101_Tom

Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_Tom írta:Hmm
A gyalázatos Dragon Rising után már nem foglalkoztat.

Egyébként most vettem meg az Arrowhead-et. :)
"In thrust we trust!"
Kép
Válasz küldése